lauantai 29. elokuuta 2009

Kotivaatteet

tunnetila: turvallisuus

Ostatteko koskaan kotivaatteita? Vaatteita, joita ette välttämättä tarvitse mutta ne ovat niin pehmeitä ja mukavia että ne on pakko saada, vaikka edes kotivaatteeksi? Vai muuttuuko vanha työ-/kouluvaate kotivaatteeksi kun se on jo niin kulahtanut ettei sitä viitsi käyttää ihmisten ilmoilla?

Itse pyrin käyttämään kaikki suosikkivaatteeni aina loppuun asti ja niistä tulee kotivaatteita kun ne vetelevät viimeisiään. (Tällä hetkellä tuo loppuun kuluttaminen ei ole ongelma sillä kaikki vaatteeni hajoavat lyhyen ajan sisällä.. Heh heh, ei naurata.. ) Tänä kesänä löysin kuitenkin Marimekolta Mika Piiraisen suunnitteleman, hyvin lämpimän ja pehmoisen puseron (mallia Tria) joka oli pakko ostaa kotipaidaksi.Napillinen savupiippukaulus, raglanhihat, laadukas materiaali sekä selkeät muoto ja kuosi olivat perustelut ostokselle vaikken kyseistä puseroa tarvinnutkaan. Ja voi että tämä pusero on ihana päällä! Eilenkin, kun läksin aamulla liikenteeseen liian vähissä vaatteissa, otin illalla kotiin tullessani oikein muutaman juoksuaskeleen raitiovaunulta kotiovelle sillä tiesin saavani kotona lämpimän raitapaitani päälle.


Kun joistain vaatteista on muodostunut lämpöä ja turvaa tuovia kotivaatteita ne eksyvät huonoina aamuina helposti päälle myös töihin. Niin on käynyt jo kerran tämänkin puseron kanssa. Yläkuvassa puseron kanssa, normaaleista lököhousuista poiketen, Elloksen ratsastushousut ja Benettonin kengät. Ja täydestä meni! Kukaan ei töissä arvannut että päälläni on lohtua tuova turvavaate ja työpäiväkin meni heti mukavammin.

Toivottavasti teillä jokaisella on omia turvavaatteita jotka pelastavat kurjankin päivän!

4 kommenttia:

 1. Ah, mulla todellakin on turvavaatteita, mutta ne ovat niin järjettömän rumia ja vanhoja, etten missään nimessä suo kenenkään näkevän mua niissä. Tosin yhden Luhdan tosi lämpösen ihanan hupparin ostin ihan kotivaatteeksi, ja siinä kehtaan ehkä avatakin oven sähkömiehelle. Muuten kotivaatteet ovat räkäisiä collegehousuja, yms.

  VastaaPoista
 2. Tuuli: Mullakin kotivaatteet on yleensä niitä viimeisiään veteleviä vanhoja juttuja mutta joskus uusi kotivaate piristää sopivasti arkea. Mutta hyvä että sinullakin on turvavaatteita, ne on parhautta!

  VastaaPoista
 3. Mullakin on kotivaatteita, joita olen ihan sitä tarkoitusta varten ostanut. Missään tapauksessa niillä en kuitenkaan lähde ulkosalle, eivät kestä nimittäin päivänvaloa, toimittavat vain mukavuusvaatteen funktiota ;)

  VastaaPoista
 4. Joy: Jee, luulin että olen ainoa joka ostaa kotavaatteita juuri siinä ominaisuudessa. Hyvä että on muitakin jotka tekevät niin, ajattelin olevani vähän turhamainen. :)

  VastaaPoista