perjantai 21. elokuuta 2009

Ja roskiin...

tunnetila: enää ei voi kuin nauraa

Minulta ei koskaan mene vaatteita rikki. Oikeasti. Paitsi tänä vuonna kun olen ostorajoitteinen vaatekaapissani on käynyt kato. Vaatteita menee rikki lähes viikottain. Ensin luulin että meillä on turkiskuoriaisia sillä huomasin useammassa merinovillaisessa neuleessani reikiä. Ryhdyin vimmaiseen tuholaistorjuntaan vain lopulta ymmärtääkseni että tuholaistoukka olinkin minä itse, tehokkaan ystäväni nypynpoistajan kanssa. Tämän episodin aikana sain kuitenkin reikiä mm. merinovillaisiin neuletakkeihin ja tunikaan joista kaikista tuli käyttökelvottomia.

Thaimaan reissua varten vintiltä esiin kaivamani Panos Emporion silkkitoppi osoittautui matkalla loistavan vilpoisaksi ja myös hyvin sieväksi noin kymmenen vuoden laatikossa olon jälkeen. Otin topin kesällä aktiiviseen käyttöön ja kaikessa hempeydessään tykkäsin yhdistää sitä H&M Trendin muhkushortseihin ja varsisandaaleihin.


Ehdin käyttää toppia muutaman kerran kunnes erään uintireissun jälkeen yritin laittaa henkäyksen ohutta toppia kostealle iholleni ja huonostihan siinä kävi. Ohut silkki jäi nihkeään ihooni kiinni ja päällimmäinen silkkikerros repesi rusahtaen sauman vierestä. Se siitäkin vaatteesta.

Viimeisin vahinko sattui tällä viikolla rullaluistellessa. Polvisuoja veti huomaamattani housujen kankaan liian kireälle ja kun olin kesken ahkeran treenauksen kaatua niin kangas kiristyi liikaa ja reps, repesi polvesta nivusiin asti! Oli harvinaisen kiva viilettää seuraava tunti luistellen käsi paidanhelmaa alaspäin vetäen ettei autoilijat olisi ajaneet ojaan kun katselivat menoani hämmästyneinä. Voi kiesus!Mikä ihmeen koheltaja minusta onkaan tullut?! Onko teille sattunut vahinkoja joissa vaatteita olisi mennyt rikki? Minulle ei, ei ennen tätä kaoottista vuotta 2009!

12 kommenttia:

 1. Heh:) No aika taitava olet ollut rikkomisessa!

  Ei ole tainnut kuin yhdet housut ja yksi paita näin aikuiselämän aikana rikkoutua. Housuissa rusahti takasauma kumartuessa, mutta onneksi niissä oli myös samurin huolittelusauma ommeltu kiinni, ettei pylly vilkkunut:) Harmittavin tapaus oli kyllä tuo paita, jonka hajoitin heti ostoa seuraavana päivänä:/

  VastaaPoista
 2. No harvemmin, mutta sitten kun jotain sattuu niin yleensä käy niin että juuri siihen parhaimpaan, kalleinpaan ja uusimpaan neuleeseen tulee jotenkin ihmeessä reikä, jota ei voi parsia. Mun mies on kyllä ihan mestari housujen repimisessä, se saa revittyä melkein jokaikisistä housuista persauksen rikki, kumartuu jossain vähän ja oho, taas repes housut..:D

  VastaaPoista
 3. Aika taitavaa! No onneksi vuosi on kohta kulunut :)

  VastaaPoista
 4. Lovely: Äh, uusi vaate ja heti rikki. Tollanen harmittaa älyttömästi. Mä en ymmärrä mistä olen nyt tämän uuden "taitoni" ammentanut.. :)

  Hilja: Heh, onneksi minulta ei ole (VIELÄ!!) revenneet housut takamuksesta. Sitä varmaan seuraavaksi odotellessa.. ;)

  Mikkan: Älä! Toivottavasti tuhoamistaipumus katoaa vuoden vaihduttua toiseen. :)

  VastaaPoista
 5. Heh, olen saanut kaveriltani Tigerin farkut, joissa on polven kohdalla reikä, joka syntyi kun kaverini oli bussissa ja siellä syttyi tulipalo ja kun kaverini astui bussista ulos niin hän kaatui ja repi housunsa :D Hauska tarina siis, syy lahjoitukseenei kuitenkaan ollut reikä vaan hiukan liian suuri koko.

  Mutta itellähän kyllä menee vaatteita rikki! Ehkä tää mun elämäntyyli on sellainen että tulee tehtyä kaikenlaista missä sattuu ja tapahtuu. Kerrankin jäi johonkin seinässä olleeseen naulaan farkut kiinni ja repesivät pyllystä, Resterödsin kynähame taas ratkesi (takasauma vain, yks surautus ja se oli taas ennallaan) kun kumarruin maasta ottamaan jotain :D Olet onnekas kun vaatteesi eivät hajoile!

  VastaaPoista
 6. Tutulta kuulostaa. Näin äkkiseltään tulee mieleen seuraavat viimeisen parin vuoden aikana hajonneet vaatteet: ulkoiluhousut takasaumasta (ihan uudet ja sain onneksi rahani takaisin), neuletakin hihan repeytyminen (kiitos uhmaikäisen lapsosen), talvitakin hihojen käänteiden kuluminen (liiallinen käyttö), "lepakkohihaisen" paidan repeytyminen (tarttui ovenkahvaan), farkkuhameen taskun repeytyminen. Tekevälle sattuu vai miten se olikaan...

  VastaaPoista
 7. Wikke: Heh, mahtava tulipalotarina housuillasi! Ja tuo on kans huvittavaa miten kaikki aina repeää takasaumasta ja sen jälkeen saa kuljeskella loppupäivän pikkarit vilkkuen. :)

  Piksi: Heh, mä jään kans jatkuvasti lepakkohihoineni kiinni ovenkahvoihin mutta onneksi hiha ei ole koskaan revennyt. Olkapää vaan tuntuu joka nykäyksellä menevän sijoiltaan. :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hah mulla on kaksi hauskaa tarinaa rikkoutuneista vaatteista! Toinen on kylla vanha juttu jo, joskus 13 vuotiaana kartin aidilta lupaa siihen etta saisin tehda muodikkaan reian farkkuihini. Aidin mielesta idea oli naurettava eika lupaa herunut. Seuraavana paivana kaaduin ja farkkuihin tuli taydellinen haluamani reika polven kohdalle. Muodikas ja hieno! Aiti ei tahan paivaan mennessa ole uskonut etta oikeasti kaaduin!
  Uudempi tarina on tyomatkalta. Ennen lentokoneeseen menoa pysahdyin wc:ssa ja siella huomasin etta puvunhousujeni vetoketju on juuttunut. Vetoketju oli housujen sivussa, ei edessa, niin etten itse kunnolla nahnyt mika ongelma oli, saati etta olisin pystynyt sita selvittamaan. Ei siina muu auttanut kuin pyytaa jotakuta kanssamatkaajaa repaisemaan housut vetoketjun kohdalta rikki. Ystavallinen matkustaja, jolta apua pyysin oli epailevainen mutta auttoi minua lopulta. Onneksi sattui tuolla reissulla olemaan farkut mukana laukussa niin ei tarvinnut rikkinaisilla housuilla matkustaa!

  VastaaPoista
 10. Donna: Voi mahtavaa, äitisi on edelleen ihan varma että hajotit housusi hänen kielloistaan huolimatta. Mahtava sattuma!! :)

  Ja huh, onneksi sinulla sattui olemaan ekstra farkut matkassa mukana! Mulla ei eilisellä hääreissulla käynyt ihan yhtä hyvin, kerron tuosta joku päivä lisää.. ;)

  VastaaPoista
 11. Sukkiksia rikon harva se viikko, ne on mulla kulutustavaraa, jopa paksut sellaiset (terävät kantapäät =). Meillä on lisäksi kotona ärsyttävät kynnykset joissa on sellainen lista kiinni ruuveilla. Niiden ruuvien kannat on omituisen terävät ja ennenkuin opin nostamaan jalan suoraan kynnyksen yli rikoin lähes päivittäin jotkut sukat tai sukkikset niihin kynnyksiin.

  Yleensä rikon vaatteita enimmäkseen käyttämällä niitä liikaa niin että ne kuluvat rikki. Mutta olen minäkin jäänyt hihasta ovenkahvaan kiinni jolloin se on hieman repeytynyt. Lemppari-hameeseeni tein palkeenkielen persaukseen kun se tarttui kiinni terävään metallin reunaan. Se on silti ihan käyttökelpoinen sillä reikä on aika pieni.

  VastaaPoista
 12. Rhia: Ei ole kiva että sinultakin menee vaatteita rikki, mutta silti on ilahduttavaa kuulla etten ole ainut epäonninen tässä asiassa. :)

  VastaaPoista