perjantai 13. marraskuuta 2009

Kuinka paljon hemmottelua on liikaa?

tunnetila: rentous

Saman viikon aikana kampaaja, À la Carte-kasvohoito, ylellinen spa-kokemus, Iittalan vip-ilta sekä vielä työviikon lopuksi parin tunnin hemmotteluhetki johon sisältyi rentouttava hartiahieronta sekä käsien parafiinihoito ja notkuva herkkupöytä. Onko tuossa jo liikaa hemmottelua yhdelle viikolle? Ei minusta! Voisin ihan helposti sisällyttää tuon ohjelman normaaleihin viikkorutiineihini.

Palaan muihin hemmotteluihin tulevissa postauksissa, keskitytään ensin hiusasiaan. Kampaajani Mikko avasi kollegansa kanssa uuden parturi-kampaamon Helsingin ydinkeskustaan, Kamppiin Annankadulle lokakuun alussa. Parturi-kampaamo WOIMA on kahden lahjakkaan ja mukavan parturi-kampaajan, Mikko Rautajoen ja Pekka Taipaleen yhteisestä ideasta lähtenyt tulos, johon löytyi vielä kaksi vuokratuolilaista täydentämään palvelua. Olen tuntenut Mikon 90-luvun lopusta lähtien ja luotan täysin hänen ammattitaitoonsa ja osaamiseensa. Hiukseni ovat aina Mikon käsittelystä lähtiessäni kauniit ja hyvinvoivat. Ensimmäisen pesun jälkeen sutaisen ne ponnarille tai suttunutturalle ja siinä kuosissa ne ovat taas muutaman kuukauden ennen seuraavaa kampaamokäyntiäni. Voi Mikko rukka, taidan olla ihan kamala asiakas, tai en ainakaan hyvä kävelevä mainos..

kuva

Tällä kampaamokäynnillä hiuksiini tehtiin "perushuolto", eli latvoja hieman tasoitettiin ja tyvikasvu värjättiin piiloon. Tällä kertaa hiuksilleni tehtiin kuitenkin myös jotain uutta. Sain hiuksiini värin L´Oréalin uudesta INOA-sarjasta. Sarjasta, joka on (kuulemma) mullistanut hiustenvärjäyksen. Eräs tuotteen mullistavista ominaisuuksista on sen hellävaraisuus, väri on ammoniakiton ja hajuton. Vielä viiden värjäyskerran jälkeen hiuksen luvataan olevan yhtä hyvässä kunnossa kuin jos hiusta ei olisi koskaan värjätty. Sarjan ympärillä pyörii maailmalla valtava hype ja kampaajani vaikutti itsekin innostuneelta.

Johtuiko sitten alkavan talven mukanaan tuomasta kuivasta huoneilmasta vai itse hiusväristä, mutta koko värjäysprosessin ajan päänahkani kutisi julmetusti. Yllättävää, sillä tuotetta mainostetaan ei-allergisoivana ja hyvin hellävaraisena. Hiusten pesu helpotti ja kampaamosta pois lähtiessäni päänahan kutina oli muisto vain. En kuitenkaan malttanut pitää sormiani erossa hiusteni tyvestä vaikkei enää kutissutkaan, hiukseni olivat nimittäin valtavan pehmeät! Mikon mukaan ne myös todella näyttivät värjäämättömältä hiukselta. Aivan upea tuntu, kiilto, väri ja liikkuvuus!

Muutaman pesukerran jälkeen tuntu ei ole muuttunut miksikään, hiukseni ovat edelleen silkinpehmeät ennen kaikkea tyvestä jossa vanhaa väriä ei ole alla. Ilman värjäyksen aikana kutissutta päänahkaa voisin suositella uutta kestovärikäsittelyä kaikille, nyt haluan testata käsittelyn vielä kerran päästäkseni täysin varmaan mielipiteeseen. Väriä kannattaa kuitenkin kokeilla, voi olla, että muilla kutinaa ei tulekaan vaan saatte nauttia pelkästään upeasta lopputuloksesta.

Onko INOA teille jo tuttu juttu? Tai onko teillä jokin tietty värisarja tai tuotemerkki jonka hiusväreihin aina luotatte?

2 kommenttia:

  1. Hiukseni värjättiin INOA-väreillä tällä viikolla, myöskin Mikon toimesta (aivan loistava kampaaja tosiaan, en halua enää ikinä mennä kenellekään muulle :).

    Mulle väriaineet ei aiheuttaneet kutinaa tai muitakaan tuntemuksia päänahkaan (mulla värjättiin koko tukka, ei pelkästään juurikasvu). Värit olivat ihan hajuttomia, joten sekin oli positiivista.

    Hiukseni ovat luonnonkiharat, joten kiilto ja pehmeys ovat varmaan vähän erilaiset kuin suorissa hiuksissa. Mutta olen tyytyväinen tulokseen ja voisin suositella värisarjaa muillekin.

    VastaaPoista
  2. Heidi: Ai sinäkin olet löytänyt Mikon, mahtavaa! Mikko on ihan huippu, mäkään en vaihda pois! )

    VastaaPoista