torstai 12. marraskuuta 2009

Muotimessut 13.-15.11.

tunnetila: toiveikas


kuva

Hei, nyt kaikki kynnelle kykenevät ensi viikonloppuna Helsinkiin Muotimessuille! Viime vuonna messut olivat tylsistyttää allekirjoittaneen kuoliaaksi, mutta nyt messuja on uudistettu ja uudet raikkaat tuulet puhaltavat. Messuilla on käytössä uusi aluejako: Fashion Now, Trends, Classics, Shopping Street sekä Design Destrict Helsinki. Jos siis aikaa ei riitä kaikkien osastojen läpi käymiseen niin alueista voi valita mieleisensä täsmäiskun kohteeksi.

Uutena alueena messuilla on Design Destrict Helsinki, joka esittelee vanhasta muotimessutarjonnasta poikkeavia merkkejä kuten, gTie, A Asplund, Lumi Accessories, Greendress ja Tiia Vanhatapio. Hienoa että vielä hieman marginaalissa olevat merkit saavat nyt myös tätä kautta näkyvyyttä.

Suuria muotinäytöksiä järjestetään noin tunnin välein (11.30-17.30), ja Fashion Loungessa on koko päivän ajan erilaisia, hyvin kiinnostavia esityksiä, mm. klo 12 kerrotaan trendeistä ja ilmiöistä vuoden 2010 muodissa (Antti Rimminen/Urban View), klo 13.30 Antti Asplund esittelee tulevan kauden mallistoaan, sekä klo 17.00 Tiia Vanhatapio esittelee ensi kevään mallistonsa Jezebel.

Nähtävää ja koettavaa messuilla riittää siis aamusta iltaan! Eikä tässä vielä kaikki. Muotimessujen pääsylipulla pääsee myös Messukeskuksessa samaan aikaan järjestettäville Kauneus- ja Terveysmessuille sekä Häät&Rakkaus-tapahtumaan. Onko kukaan teistä tulossa messuilemaan?


Ps. Maanantaisessa merkinnässä mainitsemani Lindexin uusi mallisto kuohuttaa Ruotsissa kokojensa puolesta. Malliston vaatteet ovat kuulema liian pieniä normaalille naiselle. Entäs me lyhyet? Olen itse normaalivartaloinen mutta lyhyt, ja hukuin malliston pienimpiin, S/36-koon vaatteisiin kun niitä kävin tiistaina sovittelemassa. Lisää aiheesta tällä. Kiitos Heidi vinkistä!

13 kommenttia:

 1. Mä menen messuille ehkä jo huomenna, jos en vaan tule kipeäksi!

  Näinä flunssa-aikoina seuraan omaa oloani lähes hysteerisenä ja mietin koko ajan, että onkohan tämä aivastus nyt merkki flunssasta tai onko mun pää kipeä siksi että nuha on iskemässä päälle :) Ja tämä aamu on kulunut pienessä oireilussa...

  VastaaPoista
 2. Mietin, kun jutussa Ruotsin Lindexeillä puhutaan olevan vain S- ja M- kokojen vaatteita, mutta Suomessa tangoissa roikkuu myös L- koko, että puuttuuko Ruotsista tuo suurin kaupoista?

  Ja minusta tuntuu, että ne vaatteet oli kyllä ennemmin tavallista suurempia, kuin pieniä.

  Messuista vielä, että sunnuntaina olisi tarkoitus ensin tuomaroida Kauneus- messuilla maskeerauksen SM- kilpailussa, ja sitten kierrellä kaikki messut läpi ( paitsi ehkä häät ja rakkaus... )

  Kiitos loistavasta postauksesta, en ollutkaan itse ehtinyt keskittyä Muotimessujen tarjontaan vielä ollenkaan :)

  VastaaPoista
 3. Tuon Lindexin malliston mitoitus on ongelma myös keskimittaisille. Olen itse 167-senttinen ja normaalivartaloinen, mutta Lindexin koko 36 on minulle poikkeuksetta liian suuri.

  En oikeasti keksi kenelle tuo "normaalimitoitus" on tehty.

  VastaaPoista
 4. Jälleen kerran kun on jotain mihin haluaisin mennä, minun on pakko olla täällä sillä taas pukkaa isoa synttärijuhlaa lauantaille. Perjantaina joudun olemaan mukana valmisteluissa kun en osaa pitää suutani kiinni ja sunnuntai menee kai sitten toipuessa. (sanavahvistus listed, sopiiko ees sun blogiin ;D :D)

  VastaaPoista
 5. Ai nii... Sinä ostajattarista ylhäisin. Sitä kynsilakkaa ei varmaan kannnata mennä kyselemään ennen kuin ensi viikolla tai sen jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Ilona: Mä olen kans lähes hysteerinen ja pelkään sairastuvani kun parin työkaverin lapsilla on sikainfluenssa. Ensi viikolla on reissuun lähtö, olen odottanut sitä koko syksyn enkä kestä jos sairastun enkä pääse matkaan.

  Reissun jälkeen olisi aikaa sairastaa, nyt täytyisi pysytellä terveenä vielä pari viikkoa. Peukut pystyyn, meille molemmille!

  Jalouse: No samaa mieltä, suuriahan nuo vaatteet oli eikä pieniä... Kummallista. Ja ainakin täällä kaupoissa niitä suurempia oli jäljellä rekkitolkulla mutta pienet oli loppu.

  Ai sä olet messuilla tuomaroimassa. On varmasti hauskaa! Mulla taitaa kans jäädä tuo hää-osasto käymättä. Ei voisi vähempää kiinnostaa.. ;)

  Ranna: Mitä ihmettä?! Kuka noita vaatteita sitten käyttää? Pienet ihmiset saavat paidoista mekkoja ja isommat mekoista paitoja, vai onko joku muu logiikka olemassa? Voi jessus!

  Shandi: Höh, olisit varmasti tykännyt tosta viikonlopun tapahtumasta! Otat la sen verran hillitymmin että pääset sunnuntaina messuilemaan. :)

  Henkilökohtainen shoppaajanne kuittaa ja siirtää kyselyreissuaan ensi viikolle.

  Ja hei, tuo sananvahvistus saisi olla "listed" tässä blogissa joka kerta! :D

  VastaaPoista
 7. Hello!
  Vitsi mä oon tyytyväinen että tämäkin blogi osui silmääni. Mä ihastuin sun vaatteisiin ikihyväksi. Aivan ihania yksilöitä, osa vois mielellään oleilla munkin vaatehuoneessa. Lindex yllätti, vau!

  VastaaPoista
 8. Heips!
  Mäkin ilmoittaudun mesuilijaksi! Olen tosin menossa myöskin tuomarointitehtäviin eli lauantaina Body Paintongin Sm-kisoihin :)
  Messujen ohjelma näyttää ainakin paperilla mielenkiintoisemmalta kuin vuosiin, toivotaan että ne ovat sitä myös paikan päällä.

  VastaaPoista
 9. Tuo normaalimitoitus oli varmaan tehty mulle, sillä mulle ne kuteet oli aikalailla sopivia :) Tai ainakin ne, mitä kokeilin. Jee, mun mitoitukselle tehty mallisto! ;D

  Mutta ehdottomasti olen menossa messuille! Mennään lauantaina kaverin kanssa sinne, saatiin yhdeltä ystävältä vapaaliput :D Minä päivänä sä meet, törmätäänköhän me? ;)

  VastaaPoista
 10. Höh, mä oon lauantaina ainakin töissä, snif.

  Asiasta kukkaruukkuun, unohditko napata sen nappisydän-tunnustuksen? Tiitillä oli varsin ihanat meiningit blogissaan ;-).

  VastaaPoista
 11. Linnea: Kiva Linnea että tykkäät! Tervetuloa blogiini toistekin. :)

  Kristina: Kyllä, ohjelma näyttää uudistuneen ja oikeaan suuntaan. Toivottavasti yleisökin on huomannut uudet tuulet ja tulee sankoin joukoin paikalle. Siis myös nuoret ihmiset joita viime vuosina ei ole messuilla paljon näkynyt. (Paitsi miksi edes olisi näkynyt kun tarjonta on ollut vain mummoille.. :) )

  Ja Kristina, hauskaa tuomarointia!

  Wikke: Jee, sun on pakko hakea nyt koko mallisto omaksi. Pyydät reilua alennusta kun mallisto on mitoillasi tehty. ;)

  En ole vielä päättänyt menenkö la vai su, voi olla että käyn jopa molempina jos tarjonta on lupaava.

  Nooruska: Buu, lauantaityöt on tyhmiä!

  Tiitillä on ihan mahtavat meiningit, oon tosi otettu. :D Ja mäpäs käyn nyt nappaamassa sen nappisydämen, mulle jäi vähän epäselväksi ansaitsinko sen vai en.. :)

  VastaaPoista
 12. Joo niin jäi ilmeisesti kaikille muillekin epäselväksi. Olisi pitänyt laitta että osa lempiblogeistani sivupalkissa ja loppuja seuraan blogilistalta. Kun ajatuksena oli kuitenkin ilahduttaa kaikkia. Meni vähän metsään...

  VastaaPoista
 13. Nooruska: Kiitos, nyt minullakin on nappisydän! <3

  VastaaPoista