torstai 19. marraskuuta 2009

Uusi nettikauppa

tunnetila: innostus

Vaikka Muotimessut eivät vastanneet odotuksiani, kannatti tuo messukeikka silti tehdä. Muotimessujen yhteydessä järjestetyt Kauneusmessut olivat nimittäin paisuneet valtavaksi tapahtumaksi ja näytteilleasettajia löytyi tältä osastolta suorastaan pyörryttävän paljon. Kauneuspuolella oli esillä ilahduttavat määrät luonnonkosmetiikkaa ja ihmiset tuntuivat olevan niistä hyvin kiinnostuneita. Jo siitä tuli hyvä mieli. Kiinnostavin uutinen ainakin minulle tulee kuitenkin tässä: yksi sana Fruugo.

Törmäsin eräällä messuosastolla herraan joka alkoi kysellä kummallisia. "Käytätkö Tigin tuotteita? Entäpä Dermalogicaa?" Kyllä ja kyllä. "Mistä ostat tuotteesi?" Nolona vastasin että tilaan niitä netistä sillä saan ne sieltä paljon halvemmalla mitä Suomesta. Ajattelin, että herra oli jomman kumman merkin maahantuoja ja pelkäsin saavani huudon "kotimaisia yrittäjiä on kannatettava, vaikka saat tuotteet halvemmalla älä missään nimessä tilaa sieltä" jne. Herra kuitenkin innostui vastauksestani ja kyseli tilaanko muita tuotemerkkejä netistä ja kuinka monta nettikauppaa käytän. "Mitäpä jos monen nettikaupan sijaan alkaisit käyttää vain yhtä, suomalaista nettikauppaa?" Mutku mutku, ne on postikuluineenkin niin paljon halvempia kun tilaa esim. Briteistä..

Sain kuulla, että tämän vuoden aikana Suomessa on avattu nettikauppa Fruugo, jonka kautta voi tilata tuotteita suosituimista nettikaupoista maailmalta. Asiakaspalvelu on suomeksi, vaihto sekä palautus onnistuu helposti omalla kielellä ja tuotteet ovat lähes samanhintaisia kuin jos tilaisit ne vaikkapa Briteistä. Tuotteet siis tulevat esim. lookfantasticin kautta, mutta ylimääräisen palvelumaksun lookfantastic veloittaa suomalaiselta välikädeltä, ei kuluttajalta.

Olen nyt selaillut Fruugon tarjontaa ja toden totta, vaikuttaa kiinnostavalta. Käyttämäni Dermalogican Skin Smoothing Cream maksaa Fruugossa 30,83€, lookfantasticissa £22,10 (tämän hetkisellä kurssilla noin 25€). Suomen hintaa en enää edes muista, olisiko lähempänä seitsemääkymppiä..? Vaikka olen saanut tuotteet Briteistä luotettavasti ja nopeasti, niin silti ilahduttaa ajatus mahdollisuudesta valittaa suomeksi jos valitettavaa tulee. *marmatimarmati*


Fruugon valikoimassa on kosmetiikan lisäksi mm. vaatteita (esim. Nanso, Halti, Vans, CTRL) ja kenkiä (esim. Converse, Havaianas), sisustukseen liittyviä juttuja sekä elektroniikkaa, kaikki hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos. Innostuin uudesta nettikaupasta oikeasti ja ajattelin että tämä varmaan kiinnostaisi myös teitä. Onko Fruugo teille uusi juttu vai tulenko tämänkin jutun kanssa taas jälkijunassa?

12 kommenttia:

 1. Ihan uusi tuttavuus minulle! Näyttää vähän sekavalta, kun tuotteita ei ole kovin hyvin järjestelty. Jos tietää mitä etsii, hakusanalla löytyy näköjään helpommin...

  Pidän mielessä, jos jotain sattuisi tarvitsemaan ;)

  VastaaPoista
 2. Tuttu juttu! Tilasin kuukausi takaperin Tigiä ja homma toimi loistavasti!

  VastaaPoista
 3. muutama viikko (?) sitten löysin kyseisen kaupan, mutta Ilonan kanssa olen samaa mieltä: kaupan sekavuuden takia menetin hermoni aika pian. Pitänee kuitenkin antaa Fruugolle vielä toinen tsäänssi ;)

  VastaaPoista
 4. Tai sitten kannattaa säästää se 5 euroa ja edelleen tilata tuotteet suoraan Lookfantastacilta! Ystävälleni on lähetetty uudestaan sieltä kaupasta GHD-raudatkin (btw, Fruugossa n. 50e kalliimmat), kun niitä ei kuulunut kolmeen viikkoon. Puutteellinen kielitaito on ainoa järkevä syy tilata mielummin Fruugosta kuin Lookfantansticilta suoraan.

  Lisäksi Ninalle vinkki, että Jersey Beauty Company -nimisestä liikkeestä saa Dermalogicat vieläkin halvemmalla!

  VastaaPoista
 5. Ilona: Minäkään en ollut kuullut ko. yrityksestä aiemmin. Kävin hakemassa sivuilta suoraan Dermalogicaa ja Tigiä, joten löysin hakemani heti. Pieniä puutteita hakuprosesseissa kyllä tuntuu sivuilla olevan..

  JannaM: Kiva kuulla että kokemukset on hyviä!

  Joy: Mua harmitti seuraava: hain ensin kosmetiikkaosaston, sieltä tietyn merkin, sitten olisin halunnut merkin sisällä hakea esim. silmänympärysvoiteet. Hakutulos oli kuitenkin silmänympärysvoiteet kaikista tuoteperheistä, eli merkin sisäinen haku ei ainakaan tuossa tapauksessa tuntunut toimivan.

  Panda: Juuri heille, joiden englanti ei ole tarvittavan hyvä englanninkieliseen (netti)kaupan tekoon, tuo kauppa ainakin toimii tosi hyvin!

  Kiitos Panda vinkistä! Minulle on ennenkin vinkattu tuosta mutta samalla varoitettu mahdollisista tulleista, Jerseyn saaret kun eivät kai virallisesti kuulu EU:hun. Sinulla kaikki toiminut Jersey Beauty Companyn kanssa moitteetta?

  VastaaPoista
 6. Juu, kaikki omat tilaukseni on toimitettu moitteetta ja mitään valittamisen aihetta ei ole ollut :)

  Sinänsä kosmetiikasta ei makseta ollenkaan tulleja, mutta Suomen ALV:in voi joutua maksamaan. Jos kuitenkin maksettava summa on alle 10e, ei tulli peri mitään maksua. Eli käytännössä jos tilauksen arvo jää alle 45,45e, ei lisämaksuja tule. Ja tämähän ei kyseisen kaupan kanssa ole mikään ongelma, kun postimaksuja ei ole!

  Ja Jerseyn saarista vielä, ne kuuluvat kyllä ihan virallisesti EU:hun, mutta ne eivät vain ole EU:n ALV:in piirissä, jonka vuoksi tuota "tullirajaa" n. 45e pitää varoa ;)

  VastaaPoista
 7. Panda: Kiitos selvennyksestä! En ole jaksanut ottaa asiasta tarkemmin selvää, olen vain jatkanut tilailua Lookfantasticista peläten Jenkeistä tuttua tulli ja alvi-hässäkkää Jerseyn suunnalta. Kiitos sinulle selvennyksestä, enää en pelkää. :D :D

  VastaaPoista
 8. En ollut aikasemmin tästä kuullut ja kävinkin heti tutkimassa. Onhan tuolla toki halvempaa, mutta tuo 31€ kuullosti vähän turhan hyvältä. Se on siis 50ml puteli, joka maksaa 31€. Dermalogican omasta nettikaupasta 47,50€. Isompi puteli(100ml) on Fruugossa 45€ ja Dermalogican sivuilta 66€.
  Mutta onhan siis tossakin jos ihan tuntuva etu. Laita ihmeessä infoa, kun olet tilauksen tehnyt ja toimitus on perillä. Olisi kiva tietää toimiiko homma ihan moitteettomasti. :)

  ps. Tseikkailin vähän lisää. Suoraan lookfantasticilta tilattuna hinnat euroina olisi 24,80€ ja 35,95€. Jersey Beuaty Companylla hinnat on 22,15€ ja 32,55€. Pitää vielä tutkia noi posti- ja tulliasiat, mutta taitaa Jersey viedä voiton..

  VastaaPoista
 9. Itse tilaan strawberry.comista kosmetiikan. Esim. ghd:stä on feikkituotteita nettikaupoissa, mutta onko kenelläkään tietoa muista laatutuotteiden feikkiversiosta? Kosmetologini mainitsi minulle, että esim juuri Dermalogicasta on kopioita myynnissä.

  VastaaPoista
 10. Junja: Olen ostanut ennen omat Dermalogica tuotteet suoraan kosmetologilta ja muistaakseni siellä tuo pienempikin purkki oli lähes 70€. Voin kyllä muistella väärin.

  Onpa tuolla Jerseyssä oikeasti edullista... Hmm... ;)

  Anonyymi: Kas vain, vai on Dermalogicastakin feikkejä olemassa. Onkohan muuallakin kuin feikkien luvatussa maassa Thaimaassa? Vai olisiko turhaa pelottelua..?

  VastaaPoista
 11. Olen Dermalogicat tilannut Jerseyn-saarilta ja suosittelen!! Nopea toimitus, aina oikein ja paljon uusia näytteitä mukana :) Olen ottanut riskin ja tilannut n. 54e ja mitään ylim. kuluja ei ole mennyt! Tilauksenhan voi tehdä vaikka joka viikko, postikuluja kun ei mene! Suosittelen, jäi kyllä suomen riisto hinnat maksamatta!!

  -miia-

  VastaaPoista
 12. miia: Voi että teidän kanssa! Saatte kohta minutkin tuonne ostoksille.. ;)

  VastaaPoista