sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Ohjelmallinen lauantai

tunnetila: fiiliksissä

Vietin eilisen päivän (Rykiel-metsästyksen jälkeen) tätini kanssa Ikeassa. Ikea lauantaina ei kuulu suosikkipaikkoihini, menin kuitenkin tällä kertaa seuraksi tädilleni jota en ole nähnyt muutamaan kuukauteen. Tunnelma Ikeassa on joka ikinen lauantai kuin Hulluilla päivillä. Mistä niitä asiakkaita riittää viikosta toiseen??? Uudistavatko ihmiset kotejaan muutaman kuukauden välein? Noh, miten ikinä onkaan, kävin Ikeassa tätini kanssa lounaalla alla kuvatussa asussa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

neuletakki H&M, pusero Filippa K,
huivi Marimekko, housut Lindex, bikerit Noel Fun


Olen viime kuukausina löytänyt H&M:ltä vaikka mitä. Ja jokainen ostos, kuten kuvissa esiintyvä neuletakki, on päässyt suoraan lempivaatteiden listalle. Vielä pari vuotta sitten vaatekaapistani ei juuri Henkkiksen vaatteita löytynyt. Ajattelin niiden olevan huonolaatuista massamuotia jota en vaatekaappiini kaivannut. H&M Trendin rantauduttua Suomeen kiinnostuin ensin näistä mallistoista ja totesin muutamissa hankinnoissani hinta-laatusuhteen suorastaan erinomaiseksi. Huomasin myös, että yhtälailla kalliimmissa merkkituotteissa laatuun ei ole aina luottamista. Niinpä olen nyt alkanut rohkeasti asioida H&M:llä ja tulen tekemään niin jatkossakin. Olen iloisesti yllättynyt!

Ikea-reissun jälkeen kävin kotona päivittämässä vaatetusta ja suunnistin illaksi Kulttuuritalolle The Swell Seasonin huikealle keikalle. Näin The Swell Seasonin ensimmäistä kertaa viime vuonna Wanhalla ja silloin itkeä vollotin keikan läpi tunteiden myrskyssä. Once -leffan näkemisestä oli tuolloin vain vähän aikaa ja elokuva oli tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Nyt ei enää itkettänyt, posket ovat edelleen kipeät jatkuvasta hymyilystä ja hyvästä olosta jonka keikka sai aikaan. Ihan loistavaa!

Image and video hosting by TinyPic

asu päivitetty Jimmy Choo for H&M nahkahousuilla


Osaatteko sanoa onko H&M:n laatu parantunut viime vuosina vai onko sieltä aina ollut mahdollista löytää helmiä mutta en ole ennakkoluuloineni vaan ollut siitä tietoinen?

18 kommenttia:

  1. Mä oon varmaan aiemminkin avautunu tästä, mutta mä löydän Hempalta aina kaikkea ja vaatteet kestää ihan yhtä hyvin kuin muutkin. Esim. pari alustoppia (maksavat alle 10 euroa kipale) ovat olleet aktiivikäytössä jo vuosia ja vieläkin toimivat.

    VastaaPoista
  2. Vanhin Henkkiksen käytössä oleva vaate taitaa olla yksi pinkki angoraneule kuuden vuoden takaa ja vieläkin ihan priimakunnossa:) Siinä ei ihme kyllä ole lainkaan akryyliä sekoitteena, joten hyvä kunto selittynee sillä. Mutta tosiaan...Henkkikseltä voi löytää laatua kunhan vain vähän katsoo, mitä ostaa. Mm. lempparifarkut, perustopit ja kauluspuseroita omistan Henkkikseltä, ja olen erittäin tyytyväinen niiden laatuun. Tosin kyllä niitä hutejakin löytyy. Se ihan tietyn tyyppinen henkkiksen viskoositrikoo on todella surkeaa ja niihin akryylineuleisiin en koskisi kirveelläkään:)

    VastaaPoista
  3. Vaatteistani varmasti ainakin puolet ovat Henkkikseltä eikä minulla ole valittamista - varsinkaan nykyään. Ennen tuli tehtyä enemmän hutiostoksia sielläkin, mutta nyt osaa jo tarkemmin kiinnittää huomiota kankaan laatuun, ompeluksiin jne. eikä pettymyksiä tule. Tuntuu, että ne halvat materiaalit ja hutiloidut ompeleet ovat keskittyneet sinne teini-ikäisille suunnatulle Divided-puolelle, jossa myydäänkin paljon "polkuhintaista" tavaraa. Ehkä teinin muotivillitykset ja kulutus on hektisempää eikä laadulla ole niin paljoa merkitystä?

    Oletan, että olet ostanut tuon neuletakin liikkeestä? Itsekin tilasin sen, mutta toimituksessa taas kestää, joten pitänee käydä pitkästä aikaa ihan liikkeessä katselemassa, josko niitä olisi tullut tännekin. Neuletakki on kyllä ihan sinun näköisesi! Itse ajattelin mustana...

    VastaaPoista
  4. Aiemmassa kommentissa unohtui kiittää tuosta The Swell season -vinkistä! Olen lähiaikoina kuunnellut puhki Once-soundtrackin, kun en tiennyt, että Glen ja Marketa tekevät yhdessä musiikkia. Nyt minulla on kaksi albumia lisää kuunneltavaa, ihanaa!

    VastaaPoista
  5. AnneVee: Juu, sä puhut usein Hempan puolesta ja ymmärrän nykyään miksi. Kun on vaan tarkkana niin voi tehdä hyviä löytöjä.

    Lovely: Heh, ehkä just se kirves olisi sopiva vehje millä niihin akryylineuloksiin kannattaisi koskea. ;) Mutta joo, olen tosi iloinen että nykyään voin asioida Hennesillä. Sieltä kun tuntuu löytyvän niin perusjuttuja kuin erikoisuuksiakin vaativampaankin makuun.

    Olga: Tuo saumojen ja materiaalien tarkkailu kuuluu rutiineihini niin kalliimmissa kuin edullisemmissakin paikoissa ja molemmissa niitä "häh, mikäs viritys tämä nyt on" fiiliksiä tulee silloin tällöin. Eli hinta ei takaa laatua.

    Ja ole hyvä linkistä! Vitsit sun olisi pitänyt olla eilen tuolla konsertissa. Se oli niin loistava!

    VastaaPoista
  6. Olga: Heh, mäkin unohdin sanoa sulle vielä yhden jutun. :) Ostin tuon neuletakin liikkeestä ja näin sen myös mustana. Tuossa ruskeassa värissä kankaan pellavamainen tekstuuri (ei kuitenkaan ole pellavaa) tuli niin kivasti esille että siksi tuo väri voitti mustan.

    VastaaPoista
  7. Täällä vähän ristiriitaisia tuntemuksia Henkkamaukan suhteen: toisaalta olen löytänyt hyvälaatuisia perusteeppoja ja urheiluvaatteita, ja niiden farkut passaavat mun kropalle hyvin, mutta olen ostanut myös sellaisia trikoovaatteita jotka nyppyyntyvät ja saumat kiertyvät ekan pesun jälkeen... Eli siellä asioiminen on vissiin vähän onnenkauppaa :)

    VastaaPoista
  8. mäkin olen löytänyt hennesiltä paljon peruskäyttövaatteita jotka on kestänyt uskomattoman hyvin. tosin on ollus myös neuleita jotka on nukkaantunut suurin piirtein yhdessa pesussa:(

    VastaaPoista
  9. Henkan vaatteet taitaa jakaantua just noihin suht hyvälaatuisiin ja sit siihen Divided scheisseen, joista purkautuu saumat ekan käytön jälkeen.. Itellä ainakin kaikki henkan vaatteet, jotka on joko puuvillaa tai villaa/villasekoitetta on kestänyt käytössä. Villakangastakki kesti vuosikausia, ennen kun kyllästyin käyttämään vuosi toisensa jälkeen samaa takkia:D Mutta tosiaan kyllä sieltä vielä niitä rimpuloitakin löytyy, tosin oon oppinu jättämään ne ohkasimmat teepparit ja mekot kauppaan, kun niihin tulee aina pieniä reikiä joka puolelle..

    VastaaPoista
  10. Sointu: Tarkkana saa kyllä olla. Nuo H&M:n farkut kiinnostaisi muakin. Hinnat on ainakin niissä kohdallaan. Farkkujen osto vaan on mulle sellanen punainen vaate jota en kovin mielelläni tee. Viimeksi Zarassa masennuin niin etten varmaan puoleen vuoteen uskalla sovittaa farkkuja missään. :D

    joanna: Noissa neuleissa kannattaa olla tarkkana ettei mukana ole nyppyyntyviä materiaaleja. Esim. akryyli ei ole aina huonoa, mutta "huonon akryylin" tai sen liiallisen määrän vaatteessa kyllä melkein näkee jo silmällä heti uudestakin tuotteesta. Niitä kannattaa välttää. Usein ne ovat nyppyisiä/hankautuneita jo liikkeessä. Yäk.

    Suhkur: Hei, kiva kuulla susta taas! Ja totta, onneksi virheistään oppii ja osaa välttää tiettyjä juttuja joihin on joskus pettynyt.

    Mulla on muuten kans yksi Henkkiksen kevät-/syystakki jota en ole käyttänyt pariin vuoteen mutta se tosiaan näyttää vieläkin ihan uudelta ja on ollut ihan jatkuvassa käytössä monta kautta. En muistanutkaan sitä.

    VastaaPoista
  11. Näköjään Henkkis saa täällä monelta kiitosta! Minunkin mielestäni moni H&M-vaate on ihan hyvä, ja hintalaatusuhde on kyllä kohdallaan.

    Ja niitä home-tutoteita olenkin jo moneen kertaa kehunut myös :)
    Mullakin on sellainen hento mielikuva, että olisin aiemmin pitänyt henkkavaatteita huonompilaatuisina. En tiedä, olisiko laatu todella parantunut sitten niiden aikojen vai muistanko vain väärin?

    VastaaPoista
  12. missä muuten helsinkissä myytään HM trend mallistoa? t. hevosella ja maalta

    VastaaPoista
  13. Ilona: Joo, kehujia löytyy. On ilahduttavaa huomata että laadusta ei nykyään tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Nykypäivänä kun kilpailu vain kovenee ja uusia merkkejä tulee jatkuvasti lisää on kai pakko panostaa enemmän laatuun pärjätäkseen markkinoilla.

    Anonyymi: Trendin vaatteita saa Kämpin ja Forumin liikkeistä. Mielestäni muualta ei. Ja hei, hevosella pääsee!

    VastaaPoista
  14. Minäkin olen viimeisen vuoden aikana tehnyt mielestäni huippulöytöjä henkalta -etenkin juuri sieltä trendin puolelta. Katson materiaalit aina tarkkaan, ja ehkä siksi vain yksi äitiysvaatepuolelta ostettu paita on ollut katastrofi. Lastenvaatteissa vauvapuolen vaatteet kokoon 86cm asti ovat olleet huippuhyviä, mutta kun päästään pikkutyttöpuolelle, laatu on kyllä reippaasti huonompaa, mikä on harmi! -Tai ainakin joutuu syynäämään vaatteet tosi paljon tarkemmin.

    HM Homelta tilasin joulun jälkeen ensimmäisen kerran villaisen torkkupeiton, ja se on i-ha-na! -Juuri tänään ajattelinkin napsutella puuvillaisen peitteen olkkarin soffalla lämmittämään :)

    VastaaPoista
  15. Liittyen niihin farkkuihin: tällaiselle naiselle jolla on painonnostajan reidet ja pohkeet, ei ole kovin helppoa löytää sopivia farkkuja, joten ahdistuskohtaukset pukukoppissa ovat _hyvin_ tuttuja. :) H&M:n farkut ovat passanneet mulle tosi hyvin, olen ostanut sieltä kapea- ja leveälahkeisia sekä boyfriend-farkkuja. Kannattaa käydä tsekkaamassa! :)

    VastaaPoista
  16. Lilou: Huomasin tuon lastenvaatteiden kammottavan laadun kun hain kaverini pojalle joululahjaksi Spiderman -puseroa. Useassa paidassa oli REIKIÄ saumoissa jo rekillä roikkuessa. Joutui oikein kaivamaan ja katsomaan kaikki läpi että löysin ehjän. Murrr...

    Sointu: Oho, toihan kuulostaa tosi tosi hyvälle!!! Juuri treenatut pohkeet ja reidet ovat minullekin se ongelma. Ja sit vielä toi JLo takamus.. Kiitos vinkistä, käynpä testaamassa farkkuja heti kun ehdin.

    VastaaPoista
  17. Mulle juolahti tosta ylläolevasta kommentista mieleen, että henkan vauvanvaatteet yllättivät mut laadullaan ihan positiivisesti. Isoa miikkaa annan ainoastaan siitä käsittämättömän valjusta väriskaalasta ja tuotevalikoimasta, mitä tyttövauvoille tarjotaan. valkoista ja vaaleanpunaista - on kai maailmassa muitakin värejä?! (Kuten musta ;D)

    VastaaPoista
  18. Midinetti: Juu, vauvanvaatteet on kuulema ihan laadukkaita, tuo Spederman pusero tuli 4 vuotiaalle ja noissa se laatu näytti olevan heikompi.

    VastaaPoista