sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Maisemia matkalta

tunnetila: tyytyväisyys

Terveisiä helteisestä Sveitsistä, kotona ollaan!

Vaikka kohtasin työmatkalla pahemmanlaatuisia teknisiä ongelmia (mm. läppäri jolla piti tehdä töitä kaksi viikkoa laukesi heti kolmen reissupäivän jälkeen eikä palautunut enää täysin ennalleen) reissun saldo on silti todella positiivinen. Työt tuli tehtyä tekniikan vastustuksesta huolimatta ja pukeutumison
gelmat (mukana vain hellevaatteita + pari neuletta ja housut) ratkaisi edukseni hyvä sää. Kahden viikon aikana satoi vettä vain yhtenä päivänä, muuten oli helteistä, joten onneksi en raahannut sadekamppeita mukanani.

Matkalla tuli nähtyä mm. Zürich, Baden, Lugano ja Bern, sekä vietettyä aikaa myös hieman Ranskan puolella Alsacen alueella. Ja vaikka päivät olivat työntäyteisiä niin ehdin silti nauttia myös helteestä ja paikallisista nähtävyyksistä.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

1. kuva Badenista, 2. Luganosta, 3. Alsacesta, Ranskasta,
4.-6. kuva Luganosta, 7. ja 8. kuva Alppien ylityksestä

Viimeisessä kuvassa päällä lähes kaikki lämpimät vaatteet mitä
mukana oli, lumihuippujen katveessa oli nimittäin kylmä!


Ostoksilla piipahdin vain muutaman kerran ja saldo jäikin hyvin vaatimattomaksi. Vaatteiden ja kenkien hinnat saivat minut välillä suorastaan haukkomaan henkeäni, joten siinä ehkä syy vaatimattomaan saldoon. Vai miltä teistä tuntuisi maksaa "ihan kivoista" korkkareista 730CHF eli hieman yli 520€?! Pakko myöntää että ehkäpä Euroopan kalleinta shoppailukatua, Zürichin Bahnhofstrassea edes takaisin seilatessa tuntui virkistävältä piipahtaa H&M:lle ja tehdä sieltä matkan ainut vaatehankinta. Hah, siihen minulla oli varaa!

7 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja mahtavia maisemia! Varmasti mieleenjääneitä paikkoja. :) Oon kade!

  VastaaPoista
 2. Tykkäsitkö Luganosta vai ootko käynyt siellä aiemmin? Mie en oikein lämmenny (paitsi Lugano-järvi oli ihana), ja melkein tuntu tuskaa olla 24h siellä, kunnei siellä ollut mitään tekemistä.

  VastaaPoista
 3. Voi että nuo vuoret vaan saa meikäläisen matkakuumeen nousemaan. Aivan upeita kuvia!

  Ps. Ylititkö Alpit ballerinoissa? :)

  VastaaPoista
 4. Zürich on ihan kiva kaupunki, ei tosin kauheesti nähtävää useamman päivän oleskelulle, mutta päivän tai kaksi siellä teputtelee ihan iloisesti. Sveitsin hintataso on oikeesti järkyttävä, paikallisilla kun on palkkapussikin pikkuisen keskivertosuomalaista suurempi.

  VastaaPoista
 5. Sara: Maisemat Sveitsissä on kyllä huikeita. Saman maan sisästä kun löytyy jokaiselle jotakin: lumihuippuisia Alppeja, palmuja rannalla, hyvät ostosmahdollisuudet ja kaupungin syke. Kiva maa!

  Petra: Lugano oli noista paikoista ainut jossa en ollut käynyt aikaisemmin mutta tykkäsin siitä paljon. Olimme siellä 4 päivää ja tekemistä kyllä riitti! Työpäivien jälkeen kävimme mm. vuorella funicularilla, teimme pitkiä kävelylenkkejä tutustuen nähtävyyksiin, söimme joka ilta hyvissä ravintoloissa, kiertelimme kauppoja jne. Aika meni kuin siivillä. Harmi että sinulle jäi Luganosta vähän tylsä fiilis.

  Mikkan: Lumihuippuiset vuoret on jotain käsittämättömän upeaa. Kun näin Alpit ensimmäistä kertaa joskus nuorempana nin tuntui etten saa henkeä kun ne oli niin mahtavat.

  Ja kyllä, ylitin Alpit balleriinoissa, autolla. :)

  Kutri: Zürich on ihan kiva kaupunki juu, varsinkin silloin kun säät suosivat. Nyt kun oli hellettä niin kävimme mm. risteilyllä Zürichseellä ja istuimme illallisilla kivoilla terasseilla. Tuo se vasta on elämää!

  Sveitsissä minimipalkka on kuulema 3500CHF (noin 2500€) ja tuon saa siis kaupan kassalla työskentelystä. Mutta toisaalta kalliimmat ovat elinkustannuksetkin.

  VastaaPoista
 6. Ihania maisemia! Aloin kaivata Interlakeniin, jossa käytiin meidän reilillä 5 vuotta sitten. Sielläkin oli ihan mielettömät maisemat ja kun tunnin aristelun jälkeen vihdoin uskalsin järveen, en olisi malttanut ollenkaan lähteä pois...

  VastaaPoista
 7. Herttainen: Interlakenin maisemat on kyllä vertaansa vailla. Alpit on niin vaikuttavat että mua aina melkein itkettää kun näen ne. Saati jos harrastaisin laskettelua niin silloin olisin niistä varmaan vielä onnellisempi. :)

  VastaaPoista