lauantai 19. kesäkuuta 2010

Tyhjiä liiketiloja

tunnetila: koti on paras paikka

Tere hommikus! Kotona ollaan ja Tallinna tuli taas nähtyä. Mukavaa oli, vaikka kauneushoitolasta varaamani kokovartalohieronta muuttuikin puolen tunnin selkähieronnaksi (=hiplailuksi jota ei juuri hieronnaksi voi kutsua..) ja kylpylähotellimme mainostamat 5 erilaista saunaa oli jostain syystä kiinni. Muutenkin Tallinnassa oli kauniista säästä huolimatta aika hiljaista ja useissa paikoissa oli loppuunmyynti tai liikkeitä oli jo lopetettu.

Suomessa taantumaa ei mielestäni ole huomannut noin selvästi, uusia liikkeitä avataan ja kaupungilla pyörii paljon ihmisiä. Kuinkahan Viron (ja Tallinnan matkailun) käy vuoden vaihteessa kun siellä otetaan euro käyttöön? Jos hinnat siellä kallistuvat samaan tahtiin mitä täällä euron korvatessa markan, niin luulen että suomalaisten matkailu Tallinnaan vähenee ja pian siellä ollaan entistä huonommassa jamassa. Toivon kovasti olevani väärässä, mutta pelkään pahinta.

Image and video hosting by TinyPic

nahkatakki second hand, toppi Milanosta,
laukku BSC leather, housut Lindex, balleriinat Bronx,
kädessä paahdettuja manteleita ja kassissa pellavatuotteita

Vaikka matkalla pääpaino olikin työhöni liittyvä seminaari, ehdin silti ostoksille. Löysin Zarasta housut (kuvitelkaa, löysin HOUSUT ZARASTA!!! Jos ette muista miten viimeksi kävi niin muistinvirkistys löytyy täältä), joita olin katsellut jo Helsingissä, mutta joista oli täällä jäljellä vain isoja kokoja. Housut on vaaleat, lantiota leventävät, jalkoja lyhentävät ja tekevät takapuolestani valtavan. Eli just hyvät paksukaishousut kesäksi!

Nyt täytyy purkaa matkalaukku ja ottaa päiväunet. Tuleva juhannusviikonloppu menee taas reissussa. Vaikka matkustelu on tosi kivaa, niin silti ei ole kodin voittanutta.
Minulla alkaa jo tällä reissuamisella olla jatkuva koti-ikävä ja vielä on kaikki kesälomamatkat edessä. Noh, jospa sitä syksyllä saisi viettää kokonaisen viikonlopun kotona, vilttiin kääriytyneenä, suklaalla ja punaviinillä herkutellen. Laivalta ostamani tuliaisviinin taidan kuitenkin korkata jo tänään, ostetaan sitten syksyksi uutta!


3 kommenttia:

 1. Sä kirjoitat niin mainiosti! Mun lempikappaleeni on toi HOUSUT Zarasta. Tykkään kovasti!:)

  VastaaPoista
 2. En yhtään ihmettele, jos Tallinnan turistivirta köyhtyy. Niin huonoa ja ynseää palvelua olen siellä aina saanut, ettei tee mieli astua sille maaperälle enää kertaakaan. Puhumattakaan hotelliselkkauksista, yhtäkkiä peruuntuneista varauksista yms... Eipä sillä, mielestäni kyseinen kaupunki on pitkälti nähty jo yhdellä käyntikerralla ja virolaiset ovat joka kerta vaikuttaneet todella suomalaisvastaisilta siitä huolimatta, että itse on aina käyttäytynyt kohteliaasti. Olenko ainoa kokemusteni kanssa?

  VastaaPoista
 3. trés chic: Heh, kiitos! Oli pakko hehkuttaa kun kerrankin löytyi HOUSUT ZARASTA! :)

  Jana: Täytyy myöntää, että palvelu ei tällä(kään) reissulla ollut ihan parhaasta päästä. Olimme reissussa isolla ryhmällä ja jokaisella jäi jotain hampaankoloon.. Kurjaa kurjaa..

  Illallisella kävimme Ribe-nimisessä ravintolassa ja siitä paikasta ei tullut huonoa sanottavaa. Ruoka oli hyvää ja palvelu loistavaa. (Ja bonuksena söpöt tarjoilijapojat.. :) )

  VastaaPoista