tiistai 26. lokakuuta 2010

Korko missä sattuu..

tunnetila: yllätys

.. tai ehkä sittenkin hyvin suunnitellusti ja tarkkojen tutkimusten tuloksena vain uudessa paikassa.

kenkä Brooklyn

Viime keväänä törmäsin muotimessuilla omituisen näköiseen kenkäpariin. Brasilialaisen Brooklynin hauskalla korkoviritelmällä varustetut kengät aiheuttivat tuolloin laajempaakin kiinnostusta ja kuhina niiden ympärillä oli niin valtava että jätin tarkemman tutustumisen sikseen. Tänä syksynä samat kengät, tällä kertaa uudella kuosilla, kiinnostivat minua messuilla niin paljon että päätin sovittaa niitä.

Uskokaa tai älkää, kengät olivat todella hyvät ja pehmeät jalassa! Korko, vaikka olikin kummallisessa paikassa, tuntui tukevalta ja kengillä oli hyvä kävellä. Kanta, tai siis kannaton takaosa antoi hieman kävellessä periksi ja fiilis oli aika outo, mutta keinuvuus toi kenkään niin paljon lisää käyttömukavuutta että kengät jalassa ei voinut muuta kuin hymyillä typerä virne kasvoillaan.

Ohikulkijat, sekä äitini jonka kanssa käväisin messuilla ennen Tukholman matkaa, ottivat hymyillen kuvia minusta, tai oikeastaan kengistä jalassani. Äidin sanoin valokuvat olivat isille todistusaineistoa. "Ei se muuten usko että tällaisia kenkiä on olemassakaan!"

Messuilla kenkiä esitellyt Donna Modernan Jenni kertoi minulle jälkeenpäin että kengät olivat messuilla menestys ja malleista loppuivat koot kesken. Kaikkea ne keksivät! Ja mikä parasta, hauska huomata että suomalaiset ovat jo niin rohkeita pukeutujia että uskaltavat ostaa kenkäkaappiinsa noin erikoiset kengät. Uskaltaisitteko te?

15 kommenttia:

 1. anytime :) kummalliset kengät ovat ihania, päinvastoin kartan enemmän niitä "tavallisia" kenkiä :D

  VastaaPoista
 2. Vaikka heti. Mut kokeilla pitäis ensin!

  VastaaPoista
 3. Uskaltaisin ehdottomasti, mutta mäkin haluaisin kokeilla niitä ihan kunnola ensin :)

  VastaaPoista
 4. Jotenkin noi näyttää uhmaavan fysiikan lakeja siinä määrin että taitais jäädä mulla toisten jaloissa ihastelun asteelle. Kun oppis eka niillä "tavallisillakin" korkkareilla kävelemään oikein. Ja suoraan. Ja eteenpäin =D

  VastaaPoista
 5. On kyllä vinkeet! Tykkäisin :D

  VastaaPoista
 6. Uskaltaisin! Mutta ensin kokeilisin niitä tietysti kaupassa. Jos ne oikeasti olisi mukavat jalassa niin ihan huippujuttu.

  Tosin, olen aina melkoinen skeptikko ja mietin että jos tuo malli on todella hyvä jalkaan, miksei malli ole jo levinnyt kaiken naiskansan keskuuteen ja yleiseen käyttöön... Mutta periaatteessahan tuo on kiilakorko, josta puuttuu pieni pala keskeltä ;)

  VastaaPoista
 7. Nelliina: Hah, sulta en olisi edes tarvinnut kysyä. Arvasin vastauksen kysymättäkin. :)

  Vimps: Sulle nuo olisi kuitenkin liian matalat. :) Musta olivat juuri siksi jalkaan yllättävän mukavat kun ei ollut korkoa 15cm.

  Sara: Oi, sinäkin?! Tehän olette yksimielistä porukkaa! :)

  Enne: Heh, taaksepäin huojuminen korkeilla koroilla onnistuu, eteenpäin onkin sitten jo hankalampaa. Olet ihana! :) :)

  Prefecta: Voin kuvitella nämä hyvin sinullekin. Väriä myöten sopisi vaatekaappiisi.

  Ilona: Heh, juu että ihan pieni pala puuttuu.. :D :D Mutta yllätyin tosiaan kenkien mukavuudesta.

  VastaaPoista
 8. Ei oo mun juttu. Ei vaan mee mun visuaaliseen silmään!

  PS. Ootko menossa NRJ Fashion Awardseihin?

  VastaaPoista
 9. Petra: Onhan noi aika..hmmm...oudot.. :) Kaivannee silmä totuttelemista.

  En ole menossa NRJ:n bileisiin. Menetkö sä?

  VastaaPoista
 10. En oo menossa, mutta siellä on mallina yks läheinen, josta toivoisin valokuvia, jos joku sinne menee :) Ensikertalainen malli :)

  VastaaPoista
 11. Petra: Oi, nyt alkoi heti kiinnostaa.. :) On vaan sille illalle jo muuta puuhaa. Katsotaan, katsotaan..

  VastaaPoista
 12. Mä oon nähnyt niin monet tuolla idealla tehdyt, etten jaksa innostua. Tekisi tosin mieli kokeilla, että pysyykö niillä tosiaan pystyssä.

  VastaaPoista
 13. Ulrika: No näitä mäkin ekaa kertaa kokeilin ja siksi oli pakko hehkuttaa kuin niillä oikeasti pysyi/pysyy pystyssä. :)

  VastaaPoista
 14. Kyllähän noita voisi testata. Samantyyppisiä kenkiä on noilla isoilla muotisuunnittelijoilla ollut jo muutaman vuoden. Oisko ollu Marc Jacobs tms.

  VastaaPoista
 15. Rhia: Juu, olen mäkin nähny tollasia jo pidempään mutta jalkaan sain tuollaiset vasta nyt. Ja kannatti: :)

  VastaaPoista