sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Neljä päivää muotia

tunnetila: väsy

Keskiviikkona startannut Voicen muotiviikko päättyi eilen. Ilta huipentui päättäjäisbileisiin Le Bonkissa ja olo on tänään sen mukainen. Mennyt viikko oli täynnä muotinäytöksiä ja kuohuviiniä, niin muotiviikolla kuin muutenkin. Muotiviikon lisäksi mm. torstaina lanseerattiin Lindexin Pink Collection with Narciso Rodriquez, samana iltana juhlittiin myös Noolanin 10-vuotista taivalta The Tigerissa juhlamuotinäytöksen kera. Joka ilta tapahtumia joista ei malta olla poissa, ja joka aamu aikainen herätys ja päiväksi töihin. Ei vanha meinaa enää jaksaa.

Suurimman vaikutuksen allekirjoittaneeseen näytöksellään teki Noolan (ei sinäänsä tule kenellekään yllätyksenä). Myös eilinen Fab Four -näytös (Ivana Helsinki, Tiia Vanhatapio, Minna Parikka ja Katri Niskanen) on maininnan arvoinen. Otin (liian) vähän valokuvia koko viikon aikana, tässä kuitenkin muutama kuva catwalkilta Noolanin näytöksestä.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Voi kuinka toivon että vielä joskus Suomeenkin saadaan kunnolliset muotiviikot muun maailman tyyliin. Finnish Catwalk, muotimessut ja Voicen muotiviikko voisivat olla yhdessä pohja jolle rakentaa jotain suurempaa ja ammattimaisempaa. Muutamien päivien aikana saman "otsikon alla" näytöksiä kaikilta kotimaisilta osaajilta, mm. Ivana Helsinki, Tiia Vanhatapio, Minna Parikka, Katri Niskanen, Heikki Salonen, Antti Asplund, Daniel Palillo, Noolan, Marimekko, Turo Tailor, Nanso jne.

Muotiviikon voisi rytmittää vaikkapa niin, että päivisin näytökset olisi suunnattu ostajille ja alan ammattilaisille (tulevat mallistot), iltaisin paikalle pääsisivät kaikki muodista kiinnostuneet ja näytöksessä olisi tämän sesongin vaatteita. Mukana voisi olla myös pelkästään kuluttajille suunnattuja näytöksiä ei kotimaisilta merkeiltä, hyvänä esimerkkinä keskiviikkona Muotiviikolla nähty raikas Onlyn näytös. Oli kiva nähdä kerrankin näytös jonka vaatteisiin kaikilla on varaa.

Olisi paljon helpompaa ja mielekkäämpää jos kaikki näytökset olisivat yhdessä blokissa. Nykyään esim. Marimekko pitää omat näytöksensä täysin ulkopuolisena muista ja joidenkin merkkien mallistoja pääsee näkemään ainoastaan Helsinki Design Weekillä. Hyvä forumi sekin, mutta minua ainakin helpottaisi jos itseä kiinnostavia näytöksiä ei tarvitsisi metsästää eri paikoista.

Siinäpä vähän kehiteltävää ja suunniteltavaa. Jos Suomeen saataisiin muotiviikot suuren maailman tyyliin, osallistuisitteko, vai onko jo olemassa olevat konseptit mielestänne onnistuneita eikä muutosta tarvita?

2 kommenttia:

  1. Moikkamoikkamoi, multa ei nyt irtoa mitään järjellistä kommenttia, sen verran väsyksi eilinen hippaaminen veti tämän mamman -mutta halusin tulla heti sanomaan, että oli niin maan mahdottoman mukava tavata :) olit just niin ihanainen kuin tästä blogista olin ajatellutkin :)

    VastaaPoista
  2. Lilou: Kiitos Lilou, ja samat sanat! Plus sä olet livenä maailman kaunein!!!! <3

    VastaaPoista