torstai 21. lokakuuta 2010

Putsareiden taisto

tunnetila: testausta

Olen aina ollut sitä mieltä että kasvojen puhdistuksen tulee tapahtua helposti, mielellään yhdellä vaahtomaisella tuotteella jota voi annostella käteen pumppupullosta. Vuosikaudet luotin Elizabeth Ardenin herkän ihon puhdistusvaahtoon. Tuotteeseen, jota olen hehkuttanut blogissani useaan kertaan ja jonka valmistus on käsittääkseni lopetettu. (Kuka käski, kenen idea, häh???)

Uuden putsarin etsintä on käynnissä ja seuraavassa arviot kahdesta tuotteesta. RENin puhdistusmaito tuli testattua ensin joten aloitetaan siitä.

Image and video hosting by TinyPic

vasemmalla Mádaran syväpuhdistusvaahto,
oikealla RENin puhdistusmaito (jäljellä tyhjä purkki)


REN Zostera Marina Comfort Cleansing Milk (kuivalle iholle)

+ pehmeän samettinen koostumus
- ei kuitenkaan vaahtomainen
- vaahtoihin tottuneena annostelin ensin tuotetta liikaa joten purkki tyhjeni nopeasti
(tämä siis vain omaa syytäni, luetaan silti miinukseksi koska ei ole vaahto :))
-/+ jättää iholle pehmeyden ja liukkauden, luulin ensin ettei poista meikkiä ja lotrasin liikaa kasvovettä
+ hellävarainen, ei kuivata ihoa lainkaan (liittyy edelliseen kohtaan)
+ ihana, ihana tuoksu!
+ pumppupullo
+ ei eläinkokeita


Mádara Eco Face Deep Purifying Foam (kaikille ihotyypeille)

+ vaahtomainen koostumus
+ pumppupullo
- tuoksuu ensin simalle, iholla permanenttiaineelle
+ meikki lähtee iholta helposti ja hankaamatta, ihosta tulee "natisevan" puhdas
- kuivattaa ihoni rutikuivaksi
(ostohetkellä minulle kerrottiin, että putsari soveltuu myös herkälle iholle eikä kuivata ihoa)
+ luomukosmetiikkaa
+ latvialainen merkki, eli lähes "lähituote"
+ ei eläinkokeita

Vaikka täydellinen puhdistusaineeni sisältää vaahtomaisen olomuodon, kallistun näistä kahdesta silti RENin puoleen. Ihana tuoksu ja ihon kosteus ja kimmoisuus voittavat vaakakupissa vaahtomaisuuden. Iloitsen kuitenkin lähialueelta tulevista luomukosmetiikkatuotteista, joten jos ihosi ei ole kuivuuteen taipuvainen niin Mádaran puhdistusvaahto on varmasti kokeilun arvoinen. Sopisi varmasti minullekin paremmin kesällä eikä näin syksyn viiman tuivertaessa ja kuivattaessa ihoa jo muutenkin.

Huomaatteko te muutoksen ihossanne kun syksy tulee?

12 kommenttia:

 1. Käytin itse pari vuotta Cliniquen puhdistusgeeliä, Liquid Facial Soapia, kunnes monien blogihehkutusten jälkeen sorruin ostamaan tuon Mádaran puhdistusvaahdon (ja aika monta muutakin kyseisen sarjan tuotetta, kröhm). Virhe. Totuin Cliniquen aikaan siihen, että silmämeikkikin lähti samalla aineella, enkä ole käyttänyt vuosiin erikseen silmämeikin poistoainetta. Mádaralla muu meikki kyllä lähtee, mutta silmät eivät tunnu putsautuvan millään. Ainetta menee siis tuplaten, kun hankaan sillä silmät moneen otteeseen.

  Paluu Cliniqueen koittaa heti kun saan tämän putelin tyhjäksi. Huoh.

  VastaaPoista
 2. Mustaleski: Oho! Pesin itse ensimmäisellä kerralla Mádaraa testatessani kaiken meikin pois vaahdolla ja silloin kyllä sain silmämeikinkin pois helposti. Vaahto kuitenkin kuivatti ihoa niin paljon että sen jälkeen olen poistanut silmämeikin hellävaraisella silmämeikinpoistoaineella, en vaahdolla. REN poisti hyvin silmämeikinkin ja jätti silmänympärysihon pehmeäksi.

  VastaaPoista
 3. Pelkkä ajatus syksystä saa ihon kuivuman. Taipeet kutisee, atooppinen ihoni saa sätkyn ja kuivuu korpuksi eikä rasvat tunnu auttavan millään. Vihaan tätä aikaa kun huoneilma yllättäen kuivuu ja iho siinä samalla. Kun tähän kuivuuteen tottuu niin ihon (ja myös mielen) kiristyskin helpottaa. :) Sama juttu joka vuosi, luulisi jo tottuneen, mutta ei.

  VastaaPoista
 4. Syksy on ihan tuskaista aikaa! Ihoni kuivuu aivan tolkuttomasti, olen kuitenkin huomannut, että apteekin ihoöljy silloin tällöin jeesaa todella paljon.

  VastaaPoista
 5. Juu, syksyisin täytyy aina kaivaa kosteuttavammat kosteusvoiteet esille. Käsille ihan kaameeta aikaa; kun mittari käy alle 15 asteen ja sisätiloissa alkaa lämmitys, niin johan alkaa käsien iho käpristyä korpuksi. Tämä on nyt tätä käsivoidelotraamista (useita kertoja päivässä) sinne huhti-toukokuulle...

  VastaaPoista
 6. tiitiäinen: Mulla kuivuu iho, mutta myös limakalvot kuivassa huoneilmassa ja minulla onkin lähes ikuinen yskä sen vuoksi. Lääkäri on sanonut reseptiksi: Muuta Karibialle tai Thaimaahan. Kyllä kiitos, lääkärin määräyksestä! :)

  Nooruska: Öljyjä minäkin olen opetellut käyttämään ja niistä saa kyllä apua. Paitsi samalla kun ne poistavat kuivuuden niin tilalle tulee finnejä (siis kasvoihin). Ärrinpurrin!!!

  Netta: Mulla on aina laukussa käsivoidepurkki. Ja huulirasva. Muuten en pärjäisi talven yli. Siis lotraillaan yhdessä! :)

  VastaaPoista
 7. Kun syyskuu vaihtuu lokakuuksi, muuttuu ihokin... Enkä ymmärrä kun joka syksy saa käydä läpi saman taistelun: edellisenä talvena hyväksi havaittu puhdistusaine ei enää sovikaan -> etsi uusi, ja sama kasvovesien, kosteusvoiteiden, kuorintojen yms. kanssa! Kun voisikin vaan lotrailla rasvaisempaa laatua, mutta sitten tulee finnejä. En niinku enää tajua, voi epätoivo!
  Mulla on kyllä sama myös limakalvojen ja silmien kanssa, oli pakko hankkia töihin ilmankostutin (auttaa hiukan)!
  Hauskaa viikonloppua!

  Kaisa

  VastaaPoista
 8. Mä olen tykännyt tosi paljon tuosta Madaran putsarista, siitäkin huolimatta että se tosiaan jättää ihon hieman kireäksi, mikä korjautuu sitten astetta tuhdimmalla kosteusvoiteella. Myös silmämeikki on lähtenyt tuolla hyvin irti.

  Mutta kiitos vinkistä, täytyy kokeilla RENiä seuraavan kerran kun putsarin pohja alkaa vilkkumaan.

  VastaaPoista
 9. Viime vuosina syksyn ja talven tulon on huomannut myös kasvojen ihossa. Ikääntyvä (haha!) ihoni kaipaa siis ilmojen kylmetessä ja ilmastoinnin tehostuessa enemmän kosteutusta.

  Mä ostin myös tuon Mádaran syväpuhdistavan vaahdon Hulluilta Päiviltä, mutta en ole kokeillut sitä kuin vasta pari kertaa. En siis osaa sanoa, mutta piru jos se kuivattaa munkin nassun. En kyllä olis tohtinut kokeilla sitä silmämeikin poistoon... voiko sillä tosiaan tehdä senkin? Mä käytän aina silmämeikinpoistoainetta. Aina.

  Mulla on edelleen putsareiden hakuviikot päällä, oon ihan heitteillä. Siitä on ollut tarkoitus kirjoittaakin, kunhan vaan ennättäisi.

  VastaaPoista
 10. Syksy on kyllä täälläkin ärsyttävää aikaa, nykyään. Luulin nimittäin pitkän aikaa omaavani rasvaisen ihon, mutta pari vuotta sitten ihoni kuivui talven tullessa ja piti hankkia ensimmäinen (?) oikeasti kosteuttava naamarasva. Nykyään on tosi kiva kun naamaan saa laitella lähes joka kohtaan omaa rasvaa (kuiva sekaiho :D)

  VastaaPoista
 11. Itsellä löytyy the body shopin aloe vera sarjan puhdistusvaahtoa enkä vaihtaisi enää pois mistään hinnasta, ainakin kokeilemisen arvoinen, suosittelen!

  VastaaPoista
 12. Kaisa: Kohtalotoveri! Hommasimme pari vuotta sitten makuuhuoneeseen ilmankostuttimen. Kerran muistimme laittaa sinne vettä, sen jälkeen se peittyi pölyn alle. Köh, täytynee viritellä se tänä talvena uudelleen käyttöön. Kiitos muistutuksesta. Hauskaa viikonloppua sinullekin Kaisa!

  Enne: Kiva kuulla että sinulle tuo Mádara on sopinut. Saattaisi olla mullekin parempi tuhdimman voiteen kanssa. Täytynee testata.

  Vimps: Mulla kuivui iho heti ensimmäisellä pesukerralla, eli jos sinulla ei ole vielä kuivunut niin ei varmaan pahasti kuivu ainakaan. Ja kyllä, silmämeikki lähti mulla hyvin pois myös tuolla Mádaralla. Kuivatti vain ohutta silmänympärysihoa liikaa joten luulen että sinun tapasi käyttää silmämeikinpoistoainetta on hyvä.

  Mmie: Voi ei, kuiva sekaiho on varmasti.. hmmm.. sanotaanko että haastava talvella. :) Tsemppiä, lotrataan rasvojen kanssa yhdessä. :)

  Emilia: Oi mikä vinkki!!!! Aloe Vera, vaahto ja the Body Shop: kuulostaa mahtavalta yhdistelmältä. KIITOS!!!

  VastaaPoista