perjantai 25. marraskuuta 2011

Paitapusero

tunnetila: opettelu

Image and video hosting by TinyPic

Monien naisten arkivaatteiden perussetti, paitapusero neuleen alla, tuo minulle mieleen 2000-luvun alun ja ne hetket kun soluttauduin vakituisemmin työelämään. Piti näyttää aikuiselta ja siistiltä. Vaatekaapissani oli istuvia farkkuja, suoria housuja, paitapuseroita, slipovereja ja siistejä neuleita. Muutaman vuoden jaksoin pukeutua siististi mutta sitten sain tarpeekseni. Pukeuduin lukiossa aikamoisella grunge-otteella (perusvaatteina poolo, villashortsit, musta-valkoinen skottiruutuinen minihame, paksu neuletakki, paksut sukkikset ja jalassa tennarit tai maiharit), joten tuo yhtäkkinen "aikuiselta näyttäminen" oli todella kaukana minusta itsestäni.

Sinä hetkenä kun kyllästyin näyttämään aikuiselta päätin, etten enää pukeudu paitapuseroihin ennen kuin todella tunnen että ne ovat osa omaa tyyliäni. Vein siistit mutta persoonattomat vaatteeni kirppikselle ja aloin ostaa vaatekaappiini kaikkea mistä oikeasti pidin. Tuolla tiellä olen edelleen. Tyylini on kehittynyt kaikessa rauhassa viimeisten kymmenen vuoden aikana uomiinsa ja vasta viime aikoina olen tuntenut oloni jälleen kotoisaksi valkoisessa peruspaitapuserossa.


Image and video hosting by TinyPic

paitapusero Seppälä, neule JC,
housut Monki, koru Sari Isosomppi, kengät Vagabond


Vaikka valkoinen hyvin istuva paitapusero näyttää minusta nykyään kivalta ihan sellaisenaan, on sen tuoma viesti edelleen minulle liian osoitteleva. Sitä paitsi paitapusero on ehkä maailman kylmin vaate (ellei se ole paksua silkkiä). Siksipä opettelen käyttämään paitapuseroita rentojen ja löysien neuleiden kanssa. Neuleet vievät asusta pois liian siisteyden ja lämmittävät ihanasti. Paitapusero neuleen alla tuo valuvaan yläosaan kuitenkin sopivasti särmää ja saa ryhdin heti hieman parantumaan.

Pidän kuvan yhdistelmästä, olkoonkin että se tuntuu minusta hieman vanhanaikaiselta. On jännä miten niinkin arkinen ja ajaton yhdistelmä kuin neule ja paitis voi tuntua vanhalta. Ehkä se tunne juontaa juurensa siihen kun yritin olla jotain mitä en oikeasti ole. "Aikuisajoilta" säästössä oleva MarcO'Polon harmaa neuleslipoveri saa kuitenkin vielä odottaa uutta tulemistaan...

Oletteko Te pukeutuneet joskus vaikkapa työpaikan normien tai pukeutumiskoodien mukaan ja tunteneet olonne vieraaksi? Entä mitä mieltä olette paitapuseroista?

4 kommenttia:

 1. Paitapuserot ovat kivoja: ne ovat niin monikäyttöisiä. Itse en tykkää niistä istuvina. Kotona käydessäni nyysin niitä isän kaapista - hänen paitansa ovat ihanan isoja ja paljon paremmasta materiaalista valmistettuina kuin itselläni olisi varaa maksaa.

  VastaaPoista
 2. Salla: Miesten paidoissa käytetään kyllä usein tosi hyviä materiaaleja. Mä olen yrittänyt nyysiä niitä miehen kaapista mutta ne ovat minulle jo niin suuria ettei näytä hyvälle. Olen onneksi löytänyt mm. Benettonilta naisille tarkoitettuja reilumpia paitapuseroita ja ne on ihania!

  VastaaPoista
 3. Vähän on samat fiilikset paitapuseroista. Nykyään on niin aikuinen et ei enää tarvii yrittää aikuiselta. Siniset farkut ja valkoinen paitapusero käy. Värilliset on viety kirpparille, paitsi yksi, joka on juhliin valmistautumispaita. Sen kun saa pois päältä sotkematta kampausta ja meikkiä.

  VastaaPoista
 4. Nasu: Hei, mäkin käytän yhtä paitapuseroani tuohon tarkoitukseen! :) Omasta vaatekaapistani puuttuu muuten perusmallia olevat siniset farkut. Niiden kanssa valkoinen paitapusero olisi ehdoton. Klassikkojen klassikko.

  VastaaPoista