maanantai 14. marraskuuta 2011

Turvallinen kotimainen?

tunnetila: turvallinen

Image and video hosting by TinyPic

Sain Joutsenmerkin tilaisuudesta mukaani muutaman Joutsenmerkityn tuotteen. Muihin tuotteisiin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta Rosenserienin huulirasva tuli tarpeeseen joten se pääsi heti käsilaukkuuni aktiivikäyttöön.

Ruotsalaisen Rosenserienin tuotteet on valmistettu luonnon raaka-aineista ekologisesti ja sarjan filosofia kuulostaa lähes liian hyvälle ollakseen totta. Sarja on myös Animalian eläinkokeettomien tuotteiden listalla. Mistä tämä huulirasva sitten koostuu? Ainesosat: rapsiöljy, mehiläisvaha, oliiviöljy, karnaubavaha, luonnollinen e-vitamiini, laventeliöljy, ruusuöljy ja mansikka-aromi. Siinä kaikki. Tuote ei sisällä vettä eikä mitään muutakaan turhaa. Okei, tuon ruusuöljyn ja mansikka-aromin olisi ehkä voinut jättää pois, mutta hyvälle tuoksuvaa tuotetta on toki miellyttävämpi käyttää.


Image and video hosting by TinyPic

Huulirasva kosteuttaa ja tekee huulet pehmeiksi, eli toimii pääasiallisen tarkoituksensa mukaisesti. Miinuksena sanottakoon että huulet jäävät vähäksi aikaa hieman tahmaisiksi, ja valtavan suuresta putkilosta (17ml) tuotetta tulee kerralla aika runsaasti. Täytyy opetella hieman malttia huulirasvan levityspuuhassa eikä sutia puikkoa normaaliin tapaan ees taas, ees taas.

Kunhan opin levittämään rasvaa huulille oikean määrän uskon, että voin antaa tuotteesta ainoastaan positiivista palautetta. Varsinainen koetinkivi tulee eteen talvipakkasilla, mutta luulen pelkkiä vahoja ja öljyjä sisältävän tuotteen pärjäävän loistavasti myös pakkasessa.

Image and video hosting by TinyPic

Vertailun vuoksi tsekkasin kotimaisen, lapsuudesta tuoksullaan muistuttavan Vitaliksen ainesosalistan. Hups, tämä lista meni heti yli ymmärrykseni: Paraffinum liquidum, Petrolatum, Glycerin, Paraffin, Cera alba, Cera microcristallina, Sorbitol, Lanolin, Isopropyl palmitate, Sorbitan palmitate, Cetyl palmitate, Zinc oxide, Stearic acid, Ethylheksyl methoxycinnamate, Hydroxycitronellal, Coumarin, Linalool, Alpha methyl ionone, Geraniol, Isoeugenol, Citronellol, Benzyl benzoate, Amyl cinnamal, Cinnamyl alcohol, Benzyl salicylate, Benzyl alcohol, Farnesol, Propylparaben, BHT, CI 19140, CI 42090. Okei, vaikka tuote on suorastaan kulttimaineessa ja rakastan sen tuoksua, niin on jotenkin helpompi luottaa tuotteeseen jonka INCI-listassa on ainoastaan 8 ainesosaa...

Toki tiedän että tuotteet on tehty eri tarkoituksiin ja niissä on syystäkin erilainen koostumus, mutta silti ulkomaiset, suorastaan heprealta kuulostavat listat aiheuttavat ainakin minussa hämmennystä. Jos kuitenkin tykkäät Vitaliksesta niin suosittelen metsästämään kaupoista Paola Suhosen suunnittelemaa "Syyskukka" kuosin saanutta Vitalis-purkkia. Purkki on nätti kuin mikä! (IVANAHelsinki-purkki saatu Seppälästä, Paola Suhonen for Seppälä -malliston lanseerausillasta.)

Tutkitteko te INCI-listoja? Entä onko kumpikaan tuotteista teillä käytössä? Tai oletteko kokeilleet jotain ylimmän kuvan Joutsenmerkityistä tuotteista?


Ps. Arvonta!

2 kommenttia:

  1. Aina välillä tulee katseltua, että mitähän ne purkit sattuu sisältämään. Käytännön syystä tosin, sillä yritän välttää alkoholia sisältäviä tuotteita (iho ei tykkää).

    Jos jokin arveluttaa, niin kohtuullisen hyvä paikka tsekkailla aineiden nimet ja mitä ne tarkoittaa on http://www.incihaku.fi/

    VastaaPoista
  2. Tinny: Olipa hyvä linkki, kiitos Tinny! Täytyisi opetella kiinnittämään noihin listoihin tarkempaa huomiota. Omaksi parhaakseenhan sitä tekee!

    VastaaPoista