sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Viittatakissa

tunnetila: opettelu

Image and video hosting by TinyPic

Muistatteko kun toukokuussa ihastelin H&M:n syksyn pressimatskuissa vilahtanutta vaaleaa villaviittaa? Viitta näytti pressikuvissa sievälle, raikkaalle ja lämpimälle, ei välttämättä ihan "minulle", mutta silti ihastuin viittatakkiin niin että kävin säännöllisin väliajoin katsomassa olisiko tuo ihanuus jo tullut liikkeisiin.

Säiden viiletessä viitta saapui kauppoihin ja testailin sitä päälleni mietteliäänä. Takki oli kaunis, mutta en tuntenut itseäni takki päällä pressikuvien viehättäväksi 70-lukua henkiväksi neiti Sieväseksi vaan peilistä minua katsoi takaisin kulttuuritätimäinen tantta. Tiesin kuitenkin tarvitsevani siistin takin syksyn ja talven juhliin, joten jätin takin hautumaan mielen syövereihin.

Image and video hosting by TinyPic

viittatakki H&M, hihakkeet Noolan,
laukku Gianni Chiarini, kengät Vagabond


Muutama viikko sitten törmäsin takkiin H&M:n showroomilla ja kun tuo takin näytekappale sattui roikkumaan rekillä josta sain valita muutaman vaatteen itselleni, niin takin hankintapäätös oli tehty.

Takki pääsi käyttöön ensimmäistä kertaa eilen ja pakko myöntää että tunsin itseni aika tätimäiseksi ja jotenkin vieraaksi. Minulla oli koko ajan outo tunne siitä, että olen vahingossa ottanut päälleni narikasta vieraan ihmisen takin. Toisaalta tuo takki tuli todella tarpeeseen. En tiedä minkä takin olisin eiliseen asuuni yhdistänyt jos minulla ei olisi ollut uutta "hienostelutakkiani".

Mitäs sanotte? Pidättekö viittatakista vai näyttääkö liikaa kulttuuritädiltä?

8 kommenttia:

 1. Ei todellakaan näytä tätimäiseltä! Näytät aivan upealta. Itse ihastuin samaiseen yksilöön alkusyksystä, mutta olen melko rintava, ja usein tuontyyliset kauneudet tekevät minusta ihan pulleron näköisen. Mutta oikeasti Nina, sinulle tuo ihanuus sopii erinomaisesti! =)

  VastaaPoista
 2. Virpi: Voi kiitos Virpi! Olipa kivasti sanottu, varsinkin kun tunsin itse oloni tuossa takissa ihan kummalliseksi. :) Jos ei ole ihan tikkulaiha tai hyvin pitkä, niin tuon malliset takit tekevät habituksesta aina vähän pulleron. Pullero-olo minullakin tuossa on vaikkei rintavarustuksesta ole tietoakaan. :)

  VastaaPoista
 3. Upealta näyttää. Eikä yhtään tätimäiseltä!

  VastaaPoista
 4. Ei tätimäinen lainkaan! Jos olisin vähemmän rintava, kokeilisin viittatakkia :) Näyttää ihanan lämpöiseltä "turvavaatteelta" tuiskuun ja tuuleen :)

  Joko kosmetiikkatestauksesta tullut ihottuma on poissa? Auts...

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä tuo on kiva. :)

  Äitini käytti vähän samantyylistä Ajattaren mustaa takkia lapsuudestani asti. Takista tulee mieleen se, miten aina haimme äidin lentokentältä hänen työmatkojensa jälkeen. Minusta takki oli tyylikäs jo silloin, kun olin pieni, nyt se roikkuu omassa hengarissani. Varmasti käytän sitä vielä, kunhan muistot vähän laimenevat!

  VastaaPoista
 6. Ulrika: Kiitos Ulrika! Mäkin tykkään mutta en ole varma tykkäänkö itseni päällä... ;)

  Nasu: Kiitos Nasu! Uh, luulisi kommenttienne helpottavan täti-fiilistä mutta epäilen edelleen... :)

  HeidiV: Kiitos Heidi! En usko että näyttäisit ollenkaan pahalta viittatakissa. Kannattaisi vain ehkä kokeilla viittaa vähän ohuemmasta kankaasta.

  Ja kiitos kysymästä, ihottuma on jo paranemaan päin ja lähes huomaamatonta jo. Onneksi.

  Salla: Voi miten ihana tarina! Minullakin oli joskus äitini vanha villakangastakki mutta muistelen siskoni vieneen sen kirppikselle. Buu!

  VastaaPoista
 7. Taidanpas lähteä etsimään viittaa :)

  Luin otsikon muuten väärin äsken: viittakissa :D Vilukissalle viitta, taikka uusi supersankari...

  VastaaPoista