tiistai 8. marraskuuta 2011

Antiikinaikaiset lämpörullat

tunnetila: mummo

Image and video hosting by TinyPic

Katsokaa mitä mä löysin!! Lähes antiikinaikaiset lämpörullat!

Äitini käytti samanlaisia lämpörullia joskus 70-luvulla ja itse laitoin äidin rullilla hiuksiini kiehkuroita lapsena. Rullat on muovia ja ne ovat täynnä vettä. Rullat kuumennetaan keittämällä niitä kiehuvassa vedessä ja kun ei jaksa enää odottaa rullien lämpenemistä ne kalastellaan vedestä (sormet palavat joka kerta) ja hiussuortuvia kiedotaan rullan ympärille (myös tässä vaiheessa palaa sormet). Rullan ja hiusten päälle napsautetaan läpinäkyvää muovia oleva kehikko (jota ei keitetä) ja sitten vain odotellaan että rullien sisällä oleva vesi jäähtyy. Kuuma vesi rullan sisällä saa hiukset kihartumaan ja kun viilenneet rullat poistaa hiuksista on kaunis kiharapilvi valmis.

Löysin kuvan rullat kirppikseltä yhteishintaan 0,50€ joten oli pakko pelastaa ne mukaan. Vitsit mitä nostalgiaa. Vapise GHD, täältä tulee mummorullat!

5 kommenttia:

 1. Ah, mullon samanalaiset. Grillipihdit on kätevä apu niiden kanssa!

  VastaaPoista
 2. Eveliina: Ei oo totta, sulla on kans nämä mummorullat?! Nämä on ihanat! :) Ja kiitos hyvästä vinkistä, täytyypä ostaa grillipihdit. "Kiitos vaan avusta ystävällinen myyjätär, on kuitenkin ihan sama mitä hienoja ominaisuuksia pihdeissä on. En osta näitä ruoanlaittoon vaan ihan hiuksia ajattelin kihartaa..."

  VastaaPoista
 3. Nyt iski kateus :( Mäkin haluun tollaset. Ja tohon hintaan, kiitos ;D

  VastaaPoista
 4. Shandi: Nämä on kyllä aika hyvät. Varsinkin jos laittaa pohjalle muotoilutuotetta niin kiharat pysyy tosi hyvin.

  VastaaPoista
 5. Ostaisin heti, joku vain luopuisi omistaan.

  Asta

  VastaaPoista