keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Liioittelua

tunnetila: lämmin

Image and video hosting by TinyPic

Läksin viime sunnuntaina päiväkävelylle. Ajattelin käydä Vanhalla Ylioppilastalolla ja Valkoisessa Salissa joulumyyjäisissä, sekä kävellä läpi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Senaatintorille pystytetyn markkinahumun, eli Tuomaan markkinat.

Ulkona näytti kylmältä, ja ikkunasta katsoessani bongailin ihmisiä untuvatakeissaan. Tästä vinkkini ottaneena p
akkasin päälleni niin paljon vaatekerroksia etten meinannut duffeliini mahtua. Ja jestas sentään kun olin läkähtyä! Olin kävellyt vain kilometrin kun jo teki mieli heittää pipo kassiin ja poistaa yksi neulekerros takin alta. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi taivallusta tamineita riisumatta. Reissun jälkeen olin läkähtymispisteessä.

Image and video hosting by TinyPic

duffeli ASOS, pipo ja kaulahuivi CM,
housut Monki, laukku Lumi, kengät BilliBi


Hei oikeasti, ulkona oli viime sunnuntaina, 11.12.2011, plus asteita ja nurmikko oli vielä ruskeiden lehtien alla vihreänä kuten kuvista näkyy. Viime vuonna pysyvä lumipeite satoi maahan jo lokakuun lopussa ja talvea kesti lähes 6kk. Hyi, ei kivaa tuokaan. En siis valita leudosta säästä, mutta silti toivon, että jouluksi sataisi lunta. Edes pieni hento valkoinen lumivaippa tekisi jouluisen tunnelman. Vihreä nurmi ei siihen, anteeksi vain, minun kohdallani pysty.

Joko Teillä on joulufiilis vai tarvitsetteko tuon fiiliksen saavuttamiseen lunta?

11 kommenttia:

 1. Kyllä sitä lunta tosiaankin edes jouluksi ja uudeksi vuodeksi kaipailisi. Hirmupakkaset sen sijaan saavat pysytellä poissa. :D

  VastaaPoista
 2. lumihan on jo maassa nyt. :)

  VastaaPoista
 3. Christina: Juu, samaa mieltä! Pakkasille stop mutta lunta saa tulla. Vesisade jouluaattona ei kuulosta yhtään kivalle.

  Anonyymi: EPISTÄ!!! Missä onnekas anonyymi asustelee? :)

  VastaaPoista
 4. Pikkupakkasta ja lunta kaipaillaan täälläkin, muuten menee suu mutrulle niin kuin Walterilla.

  VastaaPoista
 5. Onneli: Heh, johtuukohan Walterin järkyttynyt ilme tästä säästä? :)

  Tulin muuten juuri töistä kotiin ja mittari näyttää +6!!! Jep jep!

  VastaaPoista
 6. Olisi edes pakkasta. Märkä ja leuto sää tympii eniten. Joulufiilistä on kuitenkin onneksi jo vähän, ja ensi viikolla pääsen joulun viettoon lumen keskelle (ainakin toivottavasti). :) Pohjoisemmassa Suomessa sitä nimittäin kuulemma on jo kunnolla.

  VastaaPoista
 7. .Nekku.: Oi Nekku, sinä onnellinen pääset pian Ouluun! Musta on tullut ihan Oulu-fani. :)

  VastaaPoista
 8. Mua ei haittaa vaikka ei sataisi yhtään lunta Helsinkiin, pääasia et Oulussa on lunta kun menen sinne aatoksi :D joulutunnelmaa on kyllä vähän vaikee saavuttaa ilman lunta :/

  VastaaPoista
 9. wikke: Voi te onnekkaat oululaiset! :)

  En aio itsekään viettää joulua Helsingissä joten toivotaan sitten lunta edes muualle jos tänne ei saada.

  VastaaPoista
 10. Ihmiset pukeutuu usein ihan hassusti. Silloin kun vielä asuttiin Turun keskustassa, niin kun seurasi ikkunasta, niin ihmisillä tuntui olevan päällä kaikkea shortseista villakangastakkiin. Oli siis vaan tuurista kiinni, kenen mukaan pukeutui ja osuiko oikeaan. Untuvatakkeja olen kyllä itsekin ihmetellyt ihmisillä. Onko heillä sen alla pelkkä toppi??
  Pikkuriikkisen vois tulla lunta, mut jos samalla tulee puoli vuotta kestävä -20 astetta pakkanen, niin kestän vaikka hammasta purren mustan joulunkin...

  VastaaPoista
 11. Nasu: Kannattaisi katsoa ulos lähtiessä vain lämpömittaria mutta kun täällä Helsingissä tuulee lähes aina niin viima menee luihin ja ytimiin vaikkei kovin kylmä muuten olisikaan. Mutta tällä kertaa meni täysin pieleen.

  Ihmettelen itsekin mitä vaatteita nuo +4 asteessa toppatakissa kulkevat ihmiset käyttävät kunnon pakkasilla...

  VastaaPoista