lauantai 17. joulukuuta 2011

Matkalaukusta

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Blogini lukija Alex kyseli käyttökokemuksia kesällä hankkimastani Rimowan matkalaukusta. Kiitos Alex kysymästä, laukku on ollut kerrassaan mahtava!

Laukku on kevyt ja kestävä, tämän lisäksi myös erittäin tyylikäs ja elegantti. Olen koko aikuisikäni matkustanut kaikki matkani pienellä lentolaukulla ja viime kesänä pakkasin tavaroitani innoissani uuteen, suurempaan laukkuun. Vanhasta tottumuksesta pakkasin kuitenkin niin kevyesti ettei edes laukun toinen puoli tullut läheskään täyteen. Näytin pakkaamaani laukkua miehelleni sanoen: "Kato, tänne mahtuu ihan älyttömästi tuliaisia!" Johon mieheni totesi iloisena: "Hei munkin tavarat mahtuu tonne! Ei tarvita koko reissuun kuin yksi laukku." Ja niinhän siinä sitten kävi. Laukun toisella puolella matkustivat minun tavarani, toisella mieheni tavarat.


Image and video hosting by TinyPic

(toim. huom. laukku ei ole sisältä likainen, siinä näkyy kuvaajan varjo)

Pärjäsimme lähes kolmen viikon reissun Pohjois-Amerikassa yhdellä matkalaukulla. Positiivista tässä oli se, että mieheni huolehti laukusta koko matkan, minun ei tarvinnut kertaakaan edes nostaa sitä. Huonoa taas oli se, ettei laukussa taaskaan ollut kunnolla tilaa tuliaisille.

Laukku on tarpeisiini erinomainen, siinä on kuitenkin yksi huono puoli. Laukku on liian hieno. Olen joka kerta hädissäni kun laukku lipuu pitkin lentokentän matkalaukkuhihnaa ja näen jo kaukaa että se on ottanut osumaa. "Mun ihanaan laukkuun on tullut jotain mustaa!!! Saakelin saakeli, mitä tuo oikein on??" Onneksi tähän mennessä suurin osa liasta on lähtenyt ihan vain pyyhkimällä laukun pintaa jollain märällä. Auta armias jos joku lastaaja joskus rikkoo sen. En halua edes kuvitella sen harmistuksen määrää.

Matkalaukku pääsee taas pian tositoimiin kun lähdemme vuodenvaihteessa pariksi viikoksi Sri Lankaan. Jostain syystä olen halunnut Sri Lankaan aina, jo yläasteelta lähtien, mutta vasta nyt suuntaamme sinne ensimmäistä kertaa. Oletteko olleet Sri Lankassa? Jos olette, niin kertokaa vinkkejä herkullisista paikallisista hedelmistä, ihanista tuliaisista tai mistä tahansa muusta mikä meitä perillä odottaa. Lähden matkaan mielessäni yksi lause: vähän kuin Intia mutta siistimpi. Tuo sopii minulle täydellisesti! Sri Lankassa käyneet, pitääkö lause paikkansa?

Tällä kertaa aion pakata mukaan vain pieniä ja kevyitä vaatteita jotta laukussa olisi tilaa kolmellekymmenelle pussille teetä. Vierailu teeplantaasille on yksi asioista joita odotan matkaltamme eniten.

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen. Olen harkinnut uuden matkalaukun ostamista ja ajattelin sijoittaa samaiseen laukkuun. Se on kuitenkin niin hintava, ettei tee mieli tehdä virheostoa.
  Teitkö hintavertailua? Mistä laukku kannattaa ostaa?

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, Sri Lanka oli itselleni päähänpinttymä taas joskus eskari-alakouluaikaan. :D Mutta ei ole vielä tullt käytyä ;) Teille tulee varmasti hieni reissu!

  VastaaPoista
 3. Misty: Tein hintavertailua ja hinnat oli joka paikassa aika samat. Ainoastaan lentokentältä Rimowan laukkuja saa vähän halvemmalla mutta siellä ei ollut ainakaan viime kesänä tuota mallia eikä kokoa nelipyöräisenä ja värikin oli väärä. :) Itse ostin laukun lopulta Stockmannilta.

  Hei muuten, juuri nyt Stockalta saa kanta-asiakkaiden alekupongeilla vähän alennusta. Jos siis olet Stockan kantis niin nyt kannattaa hakea laukku. Ne kun ei ole koskaan missään alennuksessa.

  Onneli: Heh, aika hauska juttu! Voi olla että oma ihastukseni on myös syntynyt jo noihin aikoihin, en muista tarkkaan. Ceylon kuulosti silloin jotenkin niin hienolta ja kulttuuri ja luonto todella mielenkiintoiselta. Saapa nähdä, odotan matkaa kyllä ihan valtavasti!

  VastaaPoista
 4. Sri Lanka on aika upea maa jossa riittää nähtävää. Teeplantaaseja Nuwara Eliyassa kohti autolla kiemurrellessa näkee luonnon monimuotoisuuden - parissa tunnissa sademetsästä lehtipuiden kautta havustoksi. Ruoka on hyvää. Puusta poimitut papaijat ja mangot vielä parempia. Toisaalta hyvissäkin hotelleissa saattavat torakat vilistää ja kuuma vesi paineella suihkusta tuntuu olevan mahdoton yhtälö. Tai kuuma vesi. Tai vedenpaine.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Oi oi, kuulostaa juuri niin ihanalle mitä ajattelinkin. Ja tuon kuuman veden ja vedenpaineen puutteen uskon myös kuuluvan eksoottiseen lomaamme. Matkalaukku onkin jo täynnä käsidesiä sekä kosteus- ja kasvojen puhdistuspyyhkeitä. :D :D

  VastaaPoista
 6. Piti vielä tulla kysäisemään Stokkan alekupongeista. Minkälaisia sinulla on tällä hetkellä? Mulla niitä taisi olla viime kuussa, mutta nyt ei ole enää ja nuo aiemmat olivat kai voimassakin vain marraskuussa. Tällä hetkellä löytyy vain Sokokselle muutama kuponki, mutta en tiedä on siellä näitä.

  VastaaPoista
 7. Misty: Sokoksella ei mun mielestä ole myynnissä lainkaan Rimowaa. Mulla on Stockalle kaksi joulukuponkin joissa saa 50€ ostosta 10€ alennusta, eli laukusta saisit -20€. Ei ole paljon noin isossa summassa mutta edes jotain helpotusta. Kupongit on voimassa 24.12. asti. Oli muistaakseni viimeisimmän kuvaston välissä, täytyi itse repiä irti. :)

  VastaaPoista
 8. Voihan nenä. Olen tainnut heittää jo koko kuvaston menemään -kuponkeineen =/ Ehkä odotan seuraavia kuponkeja, koska laukku on kuitenkin niin kallis, että pienikin ale olisi kiva =)

  VastaaPoista
 9. Misty: Huonosti kävi mullakin noiden kuponkien kanssa. Suuntasin tänään Stockalle jouluostoksille ja kuponkien viimeinen voimassaolopäivä oli EILEN! Äh! :)

  VastaaPoista
 10. Onpa hieno pakaasi! Varmasti harmittaa, kun sitä kentillä viskotaan koneeseen ja takaisin hihnalle...

  Ihanaa matkaa!! Minä kierrän Eurooppaa vielä, eksoottisemmat paikat saavat odottaa... Berliiniin toukokuussa :)

  VastaaPoista