tiistai 16. kesäkuuta 2009

Turkuses

tunnetila: ilo

Terveisiä Turusta! Seminaarireissumme Suomen Pariisiin (näin sanoi turkulainen luennoitsijamme) oli oikein onnistunut. Asuimme Aurajoen varrella Radisson Blu (ent. Radisson SAS) hotellissa jota voin suositella varauksetta kaikille! Palvelu pelasi, ruoka oli hyvää, huoneet viihtyisät (haluan itselleni Tempura-sängyn!!) ja hotellin sijainti joen varrella lähellä keskustan ostoskatuja oli loistava.


Viihdyn aina hotelleissa joiden sisustuksessa on käytetty paljon punaista. Punaisella saadaan helposti aikaan ylellinen tunnelma. (Jonka tosin voi helposti vetää överiksi ja saada aikaan bordellin..) Kotona meiltä ei löydy mitään punaista (paitsi teehaudutin), ehkä juuri siksi hotellin punaiset tekstiilit tuovat tunteen jostain luksuksesta, poikkeavuudesta arkeen.

Seminaariasustani on olemassa vain yksi kuva jonka otin ahtaassa paikassa hotellihuoneessani. Päällä Tiia Vanhatapion Skunkki-tunika, Your Facen pellavajakku, Lindexin housut ja huom, jalassa jo kuolemantuomion saaneet balleriinat jotka sinnittelevät mukanani pohjan irtoamiseen asti. Käyttömukavuutta kenkiin lisäämässä irtopohjalliset ja koko ajan takaraivossa kytevä pelko sateesta joka vie kengät lopullisesti mukanaan.



Kiinnostavan seminaarin jälkeen vaihdoimme vaatteet ja läksimme risteilylle Turun saaristoon. Höyrylaiva Ukkopekka vei meidät Loistokarille jossa nautimme herkullisen grilli-illallisen mm. maittavan siian ja runsaiden salaattien kera. Illan asuna sama jakku kuin yllä, H&M:n kaulahuivi (saarella oli aika kova tuuli), mekko Chevignon Paris, kengät DinSko, laukku 2or+By yat, rannerengas Bangkokista.



Saarella oli pieni mökki jossa oli paljon kauniita vanhoja esineitä ja mökissä sai käydä lämmittelemässä jos ulkona istuessa tuli liian kylmä. Lyhyt hame ja sukkahousut olivat aika kevyt varustus tälle reissulle (emme tienneet ruokailun tapahtuvan ulkona), joten vierailin muutamaan otteeseen pikku mökissä. Ulkona istuskelu oli kuitenkin ihanan tunnelmallista ja ruoka maistuu jostain syystä ulkona aina järjettömän hyvälle!





Railakkaat Loistokarilla alkaneet laituritanssit jatkuivat vielä paluumatkalla laivalla ja haitarimusiikista siirryimme vielä sujuvasti jazzin pariin. Amerikkalainen jazz-legenda Ted Curson bändeineen tanssitti meitä joen rannan ravintolassa aamutunneille asti. Oli todella hauska ilta!

Lauantaina, ennen junan lähtöä, ehdin vielä pariksi tunniksi kaupungille. Turussa on vaikka mitä! En ole käynyt siellä moneen vuoteen mutta ehdin jo parissa hetkessä tykästyä muutamiin liikkeisiin niin kovasti, että takaisin on pakko päästä pian. (Itse asiassa seuraava reissu Turkuun onkin juuri muutaman viikon päästä. Kivaa! Turku ja alennusmyynnit, täältä tullaan! ) Yhden tuliaisen ehdin jo nopealla katselukierroksella ostaa itselleni tältäkin reissulta. Kivasta Yono-liikkeestä löysin sievän ja herkän mutta kuitenkin sopivan massiivisen rintaneulan. Musta pleksibambi on mielestäni valloittava!


Yonossa käyn varmasti uudelleen kun suuntaan Turkuun taas heinäkuun alussa, missä muualla kannattaisi käydä? Ja hei, olen Oulussa ensi maanantaina (juhannuksen jälkeen), otan vinkit myös Oulun parhaista kaupoista ilolla vastaan!

16 kommenttia:

  1. Tuo jakkunen istuu sinulle mainiosti! aI olit suomen pariisis?! :)

    VastaaPoista
  2. Oulussa kannattaa käydä Lifestyle Kaupassa :)

    VastaaPoista
  3. Niin, ja NonBoutique unohtui!

    VastaaPoista
  4. kaunis tuo rintakoru. turussa kannattaa käydä yonon lisäksi tsekkaamassa ainakin televisio lifestyle-kauppa hämeenkadulla.

    VastaaPoista
  5. Iris: Kiitos! Ostohetkellä epäilin kovasti ostanko jakun mutta siitä lähtien se on eksynyt päälleni jatkuvasti. Mahtiostos siis.

    Hennah: Oi, kiitos vinkeistä! Liikkeet näyttävät tosi kivoille (kummallakin hyvät nettisivut) ja ovat molemmat minulle ihan uusia tuttavuuksia.

    Stellagee: Mahtavaa, kiitos vinkistä, tuonne on myös päästävä! Vitsi kun en muista sen liikkeen nimeä johon lyhyellä silmäyksellä palavasti Turussa ihastuin. Kyseessä ei ollut nuorten suunnittelijoiden puoti vaan hyvin kaunis ja persoonallinen vaateliike. Onneksi muistan missä se oli (osoitteesta ei kyllä ole hajuakaan) että osaan takaisin! :)

    VastaaPoista
  6. Tuo sun jakkusi on täydellinen, voi oispa mullakin tuon tyylinen, sopii todella hyvin sekä housujen, että mekon kanssa :)

    Turku on kyllä ihana kaupunki, välillä leikittelen sinne muuttamisen ajatuksella :D

    VastaaPoista
  7. Salka: Tuo jakku on kyllä aivan nappi ostos, käy oikeasti kaiken kanssa!

    Turku on kyllä kaunis kesäkaupunki, mutta mä en voisi ehkä muuttaa sinne. Nimittäin tuollakin reissulla yritin jutella erään ihmisen kanssa jonka joka lauseessa oli vähintään yksi sana jota en ymmärtänyt. Nauratti, mutta murre-erot on ihan mahtava rikkaus!

    VastaaPoista
  8. Ai niin, unohin mainita, että Stokkan 4.kerroksessa on Euforia-niminen liike, joka myy suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita sun muuta, sielä ehkä voisit kans pistäytyä:)

    VastaaPoista
  9. PupuLihavisto: Kiitos Euforia-vinkistä! Kun sanoit että asioit lähinnä kirppiksillä niin ajattelinkin sinulta saavani kirppisvinkkejä. :) Olisko Oulun keskustassa kivoja kirppiksiä?

    VastaaPoista
  10. televisioon kannattaa kanssa suunnistaa hämeenkadulla turussa :)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Kiitos! Aika hauska liikkeen nimi, Televisio. :)

    VastaaPoista
  12. Tervehdys,

    Sinähän kävit taannoin japanilaisessa teeseremoniassa. Jäikö mieleesi / saitko tietoa, mistä voisi ostaa sitä vihreä tee -jauhetta? Googlettamalla en löydä yhtään paikkaa, mistä sitä saisi järkevillä postikuluilla. Tanskalaisesta luontaistuotekaupasta kyllä, mutta 25€ postikuluja on ihan liikaa!

    Ja tervetuloa tänne pohjoiseen!

    VastaaPoista
  13. Ami: Seremonian jälkeen kysyin järjestäjältä voiko teejauhetta ostaa heiltä mutta ei voinut. En muista sanoiko hän mitään paikkaa mistä sitä saisi..

    Helsingissä on muistaakseni joku Japani-kauppa (en ole varma) josta sitä voisi saada.. Voisinpa selvittää asiaa juhannuksen jälkeen ja jos löydän sitä ilmoitan sinulle!

    Norppis: Kiitos! Mä olen itsekin aivan hullaantunut tähän. Ostohetkestä lähtien bambi on ollut piristämässä jokaista asuani. Ja se sopii ihan kaiken kanssa. Jee! :)

    VastaaPoista
  14. Oulun kirppareita: Pelastusarmeijan myymälä, (Ratakatu 6,linja-autoaseman rakennuksessa), Second Hand Store(Isokatu8,samassa tilassa Punnitse&Säästä), SecondTop Boutique(Linnankatu 13, Pelastusarmeijan putiikki,laadukkaampaa second hand-vaatetta).

    VastaaPoista
  15. Hennah: Kiitos vinkeistä! Vietin Oulussa eilisen (helteisen!!) päivän ja oli IHANAA!!! :)

    VastaaPoista