keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Ei mustaa!

tunnetila: tein sen

Eilen aamukiireessä sovitin kahdeksan eri vaatekertaa. Kaikki tuntuivat kuluneilta, liikaa nähdyiltä ja masentavilta. Hirvittävä tunne kun koko vaatekaapin sisältö näyttää yhdeltä mustalta massalta. Noh, itse asiassa, sehän on vain yhtä mustaa massaa, mutta normaalisti tuo näky miellyttää silmää ja tuo turvallisuuden tunnetta ja varmuutta pukeutumiseen. Tuijotin äkäisenä vaatekaappiini ja päätin etten laita yhtään mustaa vaatekappaletta päälleni. En yhtään!

Päätöksen tehtyäni otin yllättävän varmalla otteella yksitellen kaapista vaattet jotka halusin kuuluvan tuon päivän asukokonaisuuteen. Valkoinen t-paita, siniset farkut, harmaa villakangastakki, harmaa laukku. Kaulaan helmet ja korviin helmikorvikset. Asussa oli ripaus tyttömäisyyttä, häivähdys militarismia ja jopa hyppysellinen hippiyttä leveälahkeisten farkkujen muodossa. Kuulostaa kaamealta kokonaisuudelta mutta näytti tyyliini juuri sopivan erilaiselta, silti kuitenkin omalta. Mustat kengät oli pakko laitaa jalkaan, farkkujen lahkeet olivat liian pitkät kaikkiin muihin kenkiini, mutta kengät eivät juuri pitkien ja leveiden lahkeiden alta näkyneet.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

villakangastakki Promod, t-paita FilippaK,
laukku Lumi, farkut Mango, kengät Benetton

Hauskinta asussa oli sen monimuotoisuus. Vaikka vaatekappaleet ovat maailman tavanomaisimmat: valkoinen t-paita ja siniset farkut, asu sopi hyvin työpäivään mutta myös iltaan kun käväisin pienimuotoisissa kekkereissä. Helmet, ne helmet. Helmet tekevät asusta kuin asusta juhlavan!

Nyt kun harjoittelin yhden päivän sinisten farkkujen käyttöä niin siitä voinkin sopivasti siirtyä paljon radikaalimpiin väreihin. Torstaina 24.9., vietetään nimittäin Suomessa ensimmäistä kertaa Pukeudu Punaiseen Päivää! "Päivä on osa Suomen Sydänliiton NaisenSydän-ohjelman toteutusta. Mallina tapahtumalle on Amerikan Sydänjärjestön Wear Red Day. Pukeudu Punaiseen Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta naisen valtimotaudeista ja tehdä tunnetuksi maailmanlaajuinen naisen sydänterveyden tunnus; punainen mekko." Lainaus päivän kotisivulta

Pukeutua saa siis vaikka kokopunaiseen asuun, mutta pieni elekin riittää, esim. kaulaan kietaistu huivi tai punainen vyö. Itse taidan kaivaa esille punaisen vyöni.. Osallistuthan sinäkin?

13 kommenttia:

 1. Sää näytät tosi pitkältä tuossa vaatekerrassa. Ja helmet on helmet. Mullakin on helmet, mutta oon käyttäny niitä viimeksi omissa häissäni eli 8 vuotta sitten. Oliskohan aika kaivaa naftaliinista ne esille...

  Täytyypä laittaa jouluteeppari suomenna päälle.

  VastaaPoista
 2. Siis huomenna.

  VastaaPoista
 3. Pitkältä näytät juu! Kiva asu on, ja kiva etä tuntui myös omalta, vaikkei mustaa pahemmin löytynytkään.

  Punaista päälle, kyllä!

  VastaaPoista
 4. Mulla näyttää nois kuvissa kaikki paitsi valkonen t-paita ihan mustilta, niin otsikko näytti eka hupaisalta. :D Mut ehk mä uskon, et ne on jonku muun värisiä oikeesti :)

  VastaaPoista
 5. Piksi: Juu, korkeat korot ja liian pitkät lahkeet on hyvin hämäävä yhdistelmä. Töissäkin kuulin ihmisiltä hassuja kommentteja kuten "ihmeellistä kun Nina onkin tänään pitkä!" Jee, kiva kun voi olla haluaminaan päivinä pitkä ja haluaminaan lyhyt!

  Joy: Kyllä, omalta tuntui, vaikken olekaan osannut käyttää farkkuja pitkään aikaan. Ja nämäkin tuntuu ehkä turhan leveiltä, pitäisköhän kaventaa..?

  Mutta hyvä, huomenna kaikki punaiseen kampanjaan mukaan!

  ihan_hupsu: Eikä!! Takki on harmaa ja housut siniset, sun on pakko uskoa mua!! :D

  VastaaPoista
 6. ihan_hupsu: Hei vielä... Jos klikkaat kuvat isommaksi niin näyttääkö kaikki vieläkin mustilta?

  VastaaPoista
 7. Sama juttu kuin ihan_hupsu kirjoitti; otsikko ja mustalta näyttävät vaatteet olivat ensinäkemältä vähän kumma yhdistelmä :) Kuvaa klikkaamalla voi nähdä farkuissa hieman sinistä, mutta nopealla vilkaisulla ei juurikaan :/

  Mutta muuten asu näyttää raikkaalta, harmi että tuollaiset ihanuushousut eivät istu minun päälleni ollenkaan.

  VastaaPoista
 8. En tiennyt mitään tosta pukeudu punaiseen päivästä. Olen mukana!

  VastaaPoista
 9. Ilona: No höh... Mulla näkyy suurennettuna ihan hyvin värit, tai ehkä se johtuu siitä että TIEDÄN että ne ei ole mustia. :)

  Norppis: Hyvä että edes täältä huomasit tempauksen, ja vielä parempi että lähdet mukaan!

  VastaaPoista
 10. hihii, eli saan käyttää mun punaista minibaskeria _ja_ vaikuttaa tiedostavan kantaaottavalta? i'm in!

  VastaaPoista
 11. Tiiti: Punainen baskerisi on just tätä päivää varten hommattu. Siis oikeesti..

  VastaaPoista
 12. nojuu, pidemmän aikaa ku isompaa kuvaa tuijottaa niin alkaa värit hahmottua! :D

  VastaaPoista
 13. ihan_hupsu: No jee jee! Älä kuitenkaan ihan hirveesti näitä kuvia tuijottele, voi näkö lähteä kun on sellasta suttua ja huttua nuo värit.. :D

  VastaaPoista