sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Herkkuja kotiovelle

tunnetila: huvittuneisuus

En ole koskaan bloggaillut näin paljon ruoasta ja syömisestä kuin nyt "apua mä olen lihonut" postaukseni jälkeen. Kuten Sugar Kane kommenttiboksissani käydyssä keskustelussa totesi: "Jos syömisestä tekee liian ison numeron, se on kokoajan mielessä ja laihtuminen on yhtä tuskaa." Niinpä! Yritän olla ajattelematta ruokaa ja syödä vain silloin kun on nälkä, mutta himskatti että se on vaikeaa kun herkkuja koko ajan suorastaan tungetaan nenän eteen!

Tämäkin viikko sisälsi muutamat kekkerit jossa pöydät notkuivat kaikenlaisia herkkuja. Ja kun parempaakaan tekemistä ei iltaisin ole ja kekkereiden aiheet ja järjestäjät kiinnostavat niin miksi en kävisi niissä, minglailemassa ja herkuttelemassa? Jos noista tilaisuuksista lähtee herkkuihin koskematta niin onpa aika tympeä fiilis. Hei kamoon, ilmaiset herkut on parhaita, vai mitä?!Ilmaisista herkuista puheenollen.. Voitin viime keväänä Delicardin herkkulahjakortin ja kortti on jäänyt kaikesta kiireestä johtuen käyttämättä. Nyt huomasin kortin eräpäivän lähestyvän joten samaan paksuuntumiskonkurssiin tilasin Delicardin tarjonnasta viikonlopun ruoaksi puoli kiloa graavattua- ja najadilohta. (Lahjakortti siis sisälsi muutaman ruokavaihtoehdon josta sain valita itselleni mieluisimman. Muissa vaihtoehdoissa oli joko punaista lihaa tai rasvaisia juustoja tai suklaata, joten valinta kohdistui terveellisimpään vaihtoehtoon, kalaan.)


Delicard lahjakortin voit ostaa vaikka ystävälle lahjaksi. Valitset vain tietyn summan millä ystäväsi voi tilata itselleen herkkuja, ostat kortin Delicardista ja parin päivän päästä ystävä saa herkkulahjakortin postissa. Lahjakortin saaja voi käyttää kortin milloin haluaa (ennen eräpäivää tietysti) ja kun tilaus on tehty toimitetaan tuotteet lahjan saajalle suoraan kotiovelle. Näppärää ja jopa hieman ylellistä!

Tämä viikonloppu on siis syöty graavilohta sen eri muodoissa. Kalaruokien maustamiseen olen käyttänyt uusia koeputkimausteita sekä maustekaapin siivouksessa löytyneitä anopin Kreikasta tuomia tuliaismausteita. Ihanaa tehdä maustepussilöytö omasta kaapista! Ja kerrankin ajoissa. Yleensä jos unohdan jonkun erikoismausteen kaappiin niin kun seuraavan kerran tarvitsen sitä niin sen viimeinen käyttöpäivä on mennyt kaksi vuotta sitten umpeen..


Ensi viikolla ei pitäisi olla iltamenoja kuin kahtena iltana. Taidanpa viettää herkutteluvapaan viikon ja nauttia iltapalaksi coctailpalojen sijaan maustamatonta luomujogurttia itse tekemäni omenasoseen kera. Terveellistä ja voih, niin herkullista!

5 kommenttia:

 1. Oonko iltameno? Oonko iltameno, jonka kanssa nautitaan kaupungilla herkkuja?

  VastaaPoista
 2. Petra: Hups, unohdin sut kokonaan! Anteeks anteeks! :) Mutta voit olla iltameno jonka kanssa nautitaan (ehkä vähän kevyempiä?) herkkuja.. ;)

  VastaaPoista
 3. Toimittaakos tuo Delicard esim. Lahteen...? Kuulostaa tosi ylelliseltä :)

  Vinkki laihdutukseen: ei kieltoja, sillä jos jonkun herkun kieltää, se taatusti pyörii mielessä. Eli kohtuus kaikessa.

  VastaaPoista
 4. Heidi: Mun mielestäni tuo on ihan koko Suomen juttu. Ruoka-aineiden mukana tulee kirja jossa on reseptejä joita voi ko. lafkassa myynnissä olleista ruoka-aineista tehdä. Tein kirjan mukaan sunnuntaina artisokkarisottoa Najadi-lohen kera ja graavilohisandwicheja. Herran jestas että oli hyvää. Melkein itketti kun syötiin. :D

  VastaaPoista
 5. Heidi: Ja vielä kommentti viimeiseen kappaleeseesi: tismalleen näin! Olen samaa mieltä kanssasi 100%. :)

  VastaaPoista