perjantai 11. syyskuuta 2009

Muoti ajankuvana

tunnetila: huvittuneisuus

Olen nauranut vatsani kipeäksi nähtyäni eilisestä asusta ottamani kuvat. Hyvänen aika että ihminen voi näyttää pöljältä kun housujen haarat roikkuu puolitiessä! Vaikka sääreni ovat lyhyenlännät niin on ne sentään pitemmät kuin tuon 40 cm miltä alla olevissa kuvissa näyttää. Livenä, kun housujen kangas liikkuu ja on kevyttä sekä laskeutuvaa, efekti ei ole noin kamala. Toivottavasti.

Leggings-postauksessani anonyymi kommentoi seuraavasti: "..ja vielä tulee se aika, jolloin legginsit tuntuvat aivan järkyttäviltä ja bloggaritkin deletoivat koneeltaan kaikki leggins-kuvat pois suurta häpeää tuntien... ü"


Hahaa, nämä kuvat tulevat varmaankin olemaan niitä joita vuosien päästä katsellessani tunnen varmasti häpeänsekaista huvittuneisuutta. Mutta kuitenkin, kuten kommentoineelle anonyymille vastasinkin, minusta on hienoa että muoti ja aika muuttuu, ja että näistä, hassuistakin asuista, jää kuvat elämään. Mikä sen parempaa ajankuvaa kuin muoti menneillä vuosikymmenillä! Muotiin heijastuu maailmalla vallitsevat tilanteet enemmän kuin luulisikaan.

jakku Your Face, huivi H&M Organic Gotton,
neuletakki FilippaK, t-paita Diesel,
housut Object, laukku Lumi, kengät Bronx

Juuri tänään, WTC-iskun vuosipäivänä 11.9., tulee mieleen muodin muutokset tuon päivän jälkeen. Aika pian tuon traagisen tapahtuman jälkeen Yhdysvalloissa muotiin tulivat hörhelöiset kukkamekot jotka loivat turvallisuuden tunnetta ja veivät ajatukset samalla "vanhoihin hyviin aikoihin" jolloin elämän tahti oli verkkaisempi ja pahuus oli kaukana poissa. Tiedä sitten oliko tyylillinen muutos kukkamekkoihin jo muutenkin tulossa nurkan takana, mutta muistan kun asiaa spekuloitiin useissa medioissa muutama vuosi sitten.

Tältä näytin eilen, ei aavistustakaan miltä näytän kymmenen vuoden päästä. Sitä paitsi, eikös se olisi hyvin tylsää jos olisi aina pukeutunut samalla tavalla ja näyttänyt aina samalta? Mitäs sanotte?


Ps. Lisää muodin ajankuvaa tiedossa: kotimaiset Muodin huipulle -kilpailijat on julkistettu! Jee, Antti on mukana!

13 kommenttia:

 1. Olin kans tosi iloinen, kun huomasin Muodin huipuille -kilpailijoissa yhden tutun :)

  VastaaPoista
 2. haaremihousut. en vaan tajuu. :)

  VastaaPoista
 3. Minä luulen että kukkamekot olivat joka tapauksessa silloin tulossa. Vaikka muodissa olisi jälkeenpäin ollut ilmapalloja, niistä olisi voitu analysoida ja tulkita jotain nine-eleven-jälkimaininkeihin viittaavaa?

  VastaaPoista
 4. Muodin huipulle näyttää tosi mielenkiintoiselta, joten pakko alkaa katsomaan.

  Vuonna -86 (vai olisko ollu -87) mulla oli tuollaiset itsetehdyt haaremipöksyt, vaikkakin vielä suuremmalla haarapussukalla. En koskaan jälkikäteen ole tajunnut miksi olen sellaiset laittanut jalkaani, kunnes tuli viime kevät ja kokeilin noita ja muistin miten kivat ne on. Nyt haaveilen jo toisista, siis siistimistä talviversioista.

  Niin se muoti muuttuu ja oma mielikin.

  VastaaPoista
 5. 90 luvulla oli pitkät jättituninikat kamalilla resoreilla tunnusomaista, 80 luvulla kirkkaat neonvärit ja tupeeratut hiukset.. Pitäähän jokaisella vuosikymmenellä olla jotain hyvää ja jotain huonoakin? :)

  VastaaPoista
 6. Mustakin on jotenkin hirmu hauskaa katsoa vuosien jälkeen niitä omia kuvia ja häpeillen nauraa itselleen. Se on toisinaan ihan tervettäkin =) nauraa itselleen siis. Ja eiköhän se tapahdu ihan kaikille joskus. Sitä katsoo vanhoja kuvia ja kauhistelee vanhoja kampauksia ja vanhoja vaatteita ja sitten kun mennään taas riittävän pitkälle ne alkaa näyttää hyvälle taas uudelleen =) sama kiertokulku on muodissa kuin muussakin elämässä.

  VastaaPoista
 7. Haaremit näyttää aina kuvissa hieman jäykiltä, mutta kyllä ne liikkeessä ja normaalisti ihmisten silmien tasolta katsottuna näyttää just cooleilta!:)

  Hauskaa tosiaan tuo muodin muuttuminen, mä tosin en koskaan katso häpeillen vanhoja kuvia, vaan yritän jo miettiä, että mitäköhän noistakin jutuista tulee kohta muotiin. Pitää olla aina yksi askel edellä. ;) Se on hassua, kun katselen ihailleen vanhempieni kuvia 60- ja 70-luvulta, heitä ne vaatteet taas shieman huvittaa ja hävettää. Niin se vaan menee. :)

  VastaaPoista
 8. Ai niin Muodin huipulle sarjassa onkin neljä tuttua, Antin nyt tietää kaikki, mutta tunnen myös henk. koht. Achilleksen ja Silja oli mun ala-asteen koulukummi. ;) Myös Dead Birds & Lionhearts Maria on tuttu täältä Tampereelta. :) Tulee siis varsin mielenkiintoinen ohjelma!

  VastaaPoista
 9. Siis mä oon vissiin ihan omassa unimaailmassani, kun eilen mietin että mitä ihmettä kun media oli täynnä 9-11 -juttuja. Ai niin oli syyskuun yhdestoista...

  Mutta joo, haaremeita en osaa itse lainkaan käyttää. Kokeillut olen, ja aina on tuntunut siltä, kuin olisi kakat housussa.

  VastaaPoista
 10. Petra: Ai, kuka sun tuttusi siellä on???

  Biba: Heh, niin mäkin sanoin ennen kun laitoin ne ekaa kertaa jalkaan. Tuli oikein lapsuus mieleen kun olo oli niin rento ja vapautunut. :)

  Ilona: Niinpä niin... Mutta saatiinpa jollain tapaa ympättyä muotikin osalliseksi Jenkkien suureen tragediaan.

  Piksi: Sepä! Sanoin juuri yllä kommentoineelle Biballe etten itsekään tykännyt haaremihousuista ennen kuin laitoin ne jalkaani. Niin mukavaa että!

  Mikkan: Totta! Kaikilla vuosikymmenillä on omat tunnusmerkkinsä joita kauhistellaan muutaman vuoden päästä. Ja eipä aikaakaan kun ne on taas muodissa.. :)

  Rhia: Kyllä, itselle nauramisen taito on yksi tärkeimmistä taidoista. Auttaa pärjäämään elämässä. :)

  Anna-Maria: Voi vitsi, sulla sarjan seuraaminen saa uusia fiboja kun on paljon tuttuja. Mä tunnen Antin, en oikein muita. Achilleksen olen tavannut kun hän oli Antilla töissä mutta en voi sanoa tuntevani, muut on minulle tuntemattomia.

  May: Heh! Haaremipöksyt on jalassa maailman mukavimmat mutta aina kun näen itseni peilistä tulee toi kakkahousu-fiilis.. :)

  VastaaPoista
 11. Juurikin Dead Birds & Lionhearts -Maria. On kaverin sisko.

  VastaaPoista
 12. Mä oon kyllä eri mieltä kuin Ilona, ei se muoti koskaan vain "tule", se liittyy aina sen hetkisiin maailmantapahtumiin ja mentaliteettiin ja ssihen, mihin ihmiset ovat "valmiita". muistan itekin lukeneeni noista 9-11:n muotivaikutteista ja olin silloin just ite JC:llä töissä ja sinne virtas hulluna toppeja kaikissa pääväreissä keskellä marraskuuta. se, että muoti menee n. 7 vuoden sykleissä johtunee sitten vaan siitä, että meillä kestää just sen verran kyllästyä kamoihin, myydä ne kirpparilla, kauhistella niitä ja innostua niistä uudestaan. :)

  mielenkiintoinen blogi ja kivoja kuvia sulla. keep it up! terkkuja berliinistä!

  -maiju
  http://avaramaiju.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Petra: Niin vähän arvlinkin että joku tamperelainen sen täytyy olla.. :)

  Avara Maiju: Kiitos kivoista sanoistasi! Seitsemän vuoden muotisykli kuulostaa aika todenmukaiselta.. Moni vaate joita käytin ihan 2000-luvun alussa tuntuu nyt ajankohtaiselta ja olen vähän kaivellutkin niitä esille. Kiitos ajatuksesta, jään pohdiskelemaan.. :)

  VastaaPoista