maanantai 2. marraskuuta 2009

Oman elämänsä Chanel

tunnetila: puuhastelu

Taas tuli käytyä kirppiksellä ja saatua inspiraatio. Johtuukohan tämä ostorajoitteesta vai mikä on, mutta pää on ihan täynnä ideoita ja muokattavia vaatteita tulee raahattua kotiin kassi kaupalla erinäisistä osoitteista. Hämmentävää.. Ja tiedoksenne, nämä ostokset eivät vähennä ostosaldoani sillä en varsinaisesti osta vaatteita vaan ostan materiaaleja tuleviin vaatteisiin. Sama kuin kävisin kangaskaupassa, tiedättehän.. :)

Image and video hosting by TinyPic

Yläkuvassa yksi isossa paperikassissa kotiin raahatuista materiaaleista. Kivasti päälle istuva mekko, jonka malli ei yläosan istuvuudesta huolimatta ollut mieleiseni. Kangas on upea, kuosi näyttää lähes käsintehdyille ristipistoille, mutta noin laajana pintana mekon katsominen alkaa pyörryttää. Huimauksesta toivuttuani näin kädessäni lyhyen jakun. Jakun, jonka kuosia rauhoittamaan tarvittiin mustia yksityiskohtia ja skarpit olkapäät. Tämä ajatus mielessäni ostin mekon parilla eurolla ja aloitin muokkausprosessin.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

jakku DIY, t-paita Filippa K, farkut Tiger of Sweden, kengät Baldan

Tässä lyhyt jakku valmiina. Mekon alaosa (hameosa) jäi kokonaan käyttämättä ja ehjäksi, eli siitä saisin ommeltua myös jakkuun sopivan alaosan. Jakku näyttää kuvissa vähän roikkuvan päällä koska se on noin auki. Todellisuudessa jakku istuu hyvin ja menee edestä paljon enemmän kiinni.

Kuvissa olevat mustat vahapintaiset Tiger of Swedenin farkut on viime viikonlopun toinen kirppislöytö. Farkkuja oli käytetty kaksi kertaa eikä niitä oltu edes kertaakaan pesty. Farkut on minulle pikkasen isot mutta onpahan ainakin mukavat päällä. Kuvan jakku, farkut ja nahka-avokkaat on kaikki ostettu kirppikseltä, yhteishinta 12,80€ ja kaikki todella laadukkaita tuotteita. Joskus sitä vaan onnistaa!

Mitä pidätte jakusta? Olisiko kannattanut säilyttää mekko mekkona ja fiilistellä menneitä vuosikymmeniä kunnolla vai saako muokkaus hyväksyntänne?

25 kommenttia:

  1. Jakku on ihana, juuri oikeaa Chanel-henkeä tänä syksynä ja kestää aikaa pitkään! Ehdottomasti kannattava muutos. Tee vaan hame alaosasta, huomattavasti lyhyempi vaan ja ehkä korkeavyötäröinen...?

    miettii Priska

    VastaaPoista
  2. Ihan mieletön! Jos joskus kyllästyt jakkuun, täältä löytyy uusi koti... ;) Näyttää myös auki ollessaan tosi hyvälle!

    VastaaPoista
  3. Upea materiaali !
    Tekisin itse olkapäistä pikkasen terävämmät.
    Oliko sullla kaava vai piirsitkö itse? Etisin just kaavaa vastaavaan.

    VastaaPoista
  4. Priska: Kiitos! Ajattelinkin tehdä hameesta lyhyen, mutta tuo korkeampi vyötärö oli tosi hyvä idea! Kiitos siitä!

    Eerika: Kiitos Eerika! Kiva kuulla että tykkäät tekeleestäni. :)

    Nanile: Juu, materiaali on vielä "livenä" kuvia paljon upeampi. Olisi kiva tietää kenen kankaita tämä on.

    Olkapäät on oikeasti kuvia terävämmät, täytyy joskus ottaa kuva jossa jakku on päällä paremmin. Mutta ajan henkeen ne voisivat olla kyllä terävämmätkin.

    Kaavaa ei ollut. Yläosa istui niin hyvin jo valmiiksi, että leikkasin sen vaan irti, kavensin olkalinjaa ja leikkasin keskeltä miehustaa halki. Sitten muotolaskosten purku, tukikankaat ja ympäri kanttinauhalla. Vuori viimeistelee huolitellun lookin.

    VastaaPoista
  5. Tossa on juurin sitä Chanel-henkeä mitä käytiin hönkimässä silloin leffassa :) Tosi onnistunut muokkaus!

    VastaaPoista
  6. Mekko olisi ollut sellaisenaankin aivan ihana. Minä olisin ehkä tyytynyt lyhentämään helmaa ja lisäämään sinne hieman mustaa pitsiä reunaan ja ehkä lyhentämään hieman hihoja tai mahdollisesti tehnyt niihin pienet halkiot. Mutta hei, toi jakkukin näyttää tosi upeelle ja vielä jos teet siitä alaosasta korkeavyötäröisen hameen niin mahtava kokonaisuus =) oho, en edes ehtinyt lukenut ekaa kommenttia kun kirjotin ton korkeavyötäröisen hameen, great minds think alike näemmä =)

    VastaaPoista
  7. Aivan järkyttävän ihana lopputulos! Just tällaisina hetkinä kiroan ompelutaidottomuuttani.. :D

    VastaaPoista
  8. Ihana muodistus! Nyt vaan jäljelle jääneestä osasta hametta ompelemaan :)

    VastaaPoista
  9. Upea! Komppailen Priskan loistavaa ideaa, että alaosasta tekisi korkeavyötäröisen hameen.

    VastaaPoista
  10. Ihana jakku! Ihan hyvää materiaalin hyötykäyttöä ;) samaa mieltä muiden kanssa -> loppusta vaan hame kasaan ja menoksi ;)

    VastaaPoista
  11. Jakku saa todellakin hyväksynnän ja papukaijamerkin! Todella upeeta jälkeä! Mustat kanttaukset on piste iin päälle. Nyt sitten vain sitä hametta odotellessa :) Hamekin varmasti toimii tuossa kuosissa, ehkä jakunkin kanssa.

    VastaaPoista
  12. Ihan mahtava lopputulos, tykkään kovasti! Olen aina rakastanut Chanelin klassisia jakkupukuja, ja tosi hienosti onnistuit tuomaan sen fiiliksen esille tuossa tuunauksessa. :)

    VastaaPoista
  13. Rva Herttainen: Kiitos! Siitä leffasta inspiraatio varmaan tulikin, eli kiitos sinun! :)

    Rhia: Mä mietin myös tuota hihojen ja helman lyhentämistä. Otin siitäkin kuvia, mutta kuosi oli minulle edelleen yhtenä, vaikkakin pienempänä, pintana liikaa. Olen aika varma, etten olisi käyttänyt mekkoa kertaakaan, mutta jakku on ollut jo kaksi kertaa töissä päällä.

    Salla: Voi kiitos Salla! Kyllä säkin osaisit jos parilla kirppisrievulla harjoittelisit. Tämä oli ihan helppo tehdä!

    Salka: Kiitos kiitos! Näen jo mielessäni asun jonka haluan koota korkeavyötäröisen hameen ympärille. Tosin näen sille asulle myös pään ja se kuuluu Audrey Hepburnille.. Pettymys lopputulokseen on siis taattu! :)

    Nouvelle: Kiitos! Mä olen jo innoissani tuosta korkeavyötäröisestä hameesta. Saapa nähdä onnistunko toteuttamaan sen haluamallani tavalla.. :)

    Norppis: Kiitti! Saa nähdä tulisiko minun käytettyä hametta jakun kanssa vai tuntuisiko taas kuosi liian vallitsevalta. Mutta voihan hametta käyttää myös erikseen.

    Auri: Kiitos Auri, otan ilolla vastaan papukaijamerkin! :) Kuosi oli niin "hyppivä" että se vaati selkeytyäkseen ehdottomasti mustat kanttaukset.

    Anna-Maria: Kiitos Anna-Maria, mä olen myös aina ihaillut Chanelin jakkuja ja tämä kangas antoi juuri sopivan twistin käyttää sitä mallia vähän eri tavalla.

    VastaaPoista
  14. Tosi hieno lopputulos! Osaisinpa itsekin ommella...

    -Kaisa

    VastaaPoista
  15. Ihanat kengät! Ja jakku on todella upea, millainen kiinnitys siinä on?
    Itse aloin ekan kuvan nähtyäni miettimään mekkoa lyhyempänä ja venepääntiellä :)
    Hamekin olisi tosiaan upea, mutta mahtaiskohan olla ihan sun juttu, ainakaan yhdessä käytettynä..?

    VastaaPoista
  16. Kaisa: Kiitos! Olen sitä mieltä, että jokainen osaa ommella! Täytyy vain ensin vähän harjoitella. :)

    Joy: Kiitos! Jakussa ei ole kiinnitystä vaan se on tarkoitettu auki olevaksi. Toki siihen voisi laittaa hakaset, mutta en halua. :)

    Samaa mieltä hame-asiasta, epäilen, että olisi kokonaisuutena minulle liian rauhaton. Ja hame yksinkin epäilyttää heiman.. :)

    VastaaPoista
  17. Saat todellakin hyväksyntäni (ja kadehdintani)! Osaisinpa ommella...

    Missä kirppiksellä käyt?

    VastaaPoista
  18. Olen tulossa keskiviikoksi ja torstaiksi Hkiin ja kaipailisin second hand -liikkeiden ja kirppareiden nimiä. Mitkä ovat suosikkejasi?

    VastaaPoista
  19. jakku on ehdottomasti enemmän sun näköinen :) tosi hyvä muokkaus!

    VastaaPoista
  20. Jakku on upea! Mitä muuten teet loppumkosta?

    Vau mitä kirppislöytöjä.

    VastaaPoista
  21. Heidi: Voi kiitos Heidi! Valtteri Vallilassa on ehdoton kirppissuosikkini. Kesäisin myös Hietsussa on tunnelmaa ja sieltä voi tehdä löytöjä.

    mj: Hyviä kirppiksiä on jo yllä mainittu Valtteri (Aleksis Kivenkadulla Vallilassa) joka on auki myös keskiviikkoisin, mutta silloin siellä on vain vähän myyjiä ja itsepalvelupuoli on lopetettu. Viikonloput on ehdottomasti parempia kirppisten suhteen. Valtterin lähellä on itsepalvelukirpputori Venla (Fleminginkatu 20) josta olen myös tehnyt löytöjä. Venla on auki ke ja to klo 18 asti.

    Second hand-liikkeistä suosittelen Ruuturouvaa (Fredrikinkatu 16) ja kun niillä kulmilla olet, niin siellä (Punavuoressa) on kaikkea muutakin ihanaa. (Ja kallista. :)) Käyn aika vähän second hand liikkeissä, joten niistä en osaa muita hyviä mainostaa.

    Nelliina: Kiitti! Juu, vaikka mekko oli kaunis niin se vaan ei näyttänyt yhtään minulta. Näin on mulle paljon parempi!

    Nooruska: Kiitos sinullekin Nooruska! Ajattelin tehdä loppumekosta korkeavyötäröisen hameen. Muuhun kangas ei taida riittää..

    VastaaPoista
  22. Todella hieno jakku tuli, toi olisi mekkona ollut jotenkin ihan liikaa.

    VastaaPoista
  23. Hyvä noin, kuvassa mekko näyttää myös hieman levottomalta. Jos teet hameen joskus tuohon, voi olla hyvä idea käyttää siinäkin mustaa reunusnauhaa rauhoittamassa ;)

    VastaaPoista
  24. Henna: Kiitos! Juu, kuosi on minustakin sellanen että oli mekkona vähän liikaa. :)

    Ilona: Kiitti! Kangas on todellakin noin laajana pintana levoton ja tekee pahan olon kun silmissä vilistää. :) Jos saan hameen kasaan niin mulla on jo pari suunnitelmaa sitä rauhoittamaan..

    Nna: Kiitos! Ja on yksi ensimmäisistä viime aikaisista tekeleistäni jotka ovat päässeet jopa käyttöön asti!

    VastaaPoista