sunnuntai 15. toukokuuta 2011

16 paria kesään

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Olen törmännyt viime aikoina monissa blogeissa kesäkenkäpostaukseen ja innostuin tekemään omani. Kaivoin talvisäilössä olleet kesäkenkäni esiin ja niitä kuviin järjestellessä tajusin ettei minulla ole ollut koskaan aiemmin näin paljon kesäkenkiä. Tulevaksi kesäksi minulla on 16 paria kenkiä, normaali määrä on ollut noin viidet! Eipä sillä, viisi paria on riittänyt ihan mainiosti, mutta kun olen käyttänyt vain muutamaa paria koko kesän kengät ovat olleet kesän jälkeen miltei roskiskunnossa. Nyt kun kenkiä on useammat ja voin vaihdella niitä mieleni mukaan kengät säilyvät pidempään ja niistä on iloa seuraavinakin kesinä.

Image and video hosting by TinyPic

kävelykengät:
espadrillokset Accent, harmaat mokkaiset herrainkengät ja nahkatossut Vagabond

Image and video hosting by TinyPic

kiilakorot:
harmaat mokkaiset kiilat SMH Shoes, puukkarit Swedish Hasbeens <3 H&M,
mustat puukkarit Zara, kankaiset kiilat Benetton


Image and video hosting by TinyPic

kevyemmän kengät:
nahkaballeriinat Bronx, mokkaballeriinat Calvin Klein,
mustat remmisandaalit Naturalizer, ruskeat remmisandaalit Line Collection


Image and video hosting by TinyPic

muut kengät:
mokkasaappaat Billi Bi, nahkatennarit St. Vacant, varsisandaalit Zara,
remmikorkkarit Tamara London


Muutamat kengistä on niin vanhat ja puhki käytetyt että hajonnevat kesän aikana lopullisesti, muuten kenkätilanne näyttää äärimmäisen hyvältä. Vaikka kenkiä on noin monet ostoslistalla on silti kaksi uutta paria: pehmeät jokapaikan balleriinat (Bronxit vetelevät viimeisiään ja Calvin Kleinit haluan säästää siistimpinä kenkinä) sekä varvassandaalit (flipflopit) tarvitsen rantakäyttöön.

Miltä teidän kesäkenkätilanteenne näyttää? Voisitteko tulla toimeen viidellä parilla mikä on minulla ollut aiemmin normaali kesäkenkämäärä?


12 kommenttia:

 1. Mä oon katellut noita H&M:n Swedish Hasbeens -kenkiä mustana. Ne on mun mielestä tosi kivan näköiset. Ei vaan oo tullut kuitenkaan hankittua.

  VastaaPoista
 2. I'm Lacking: Mustat oli kans kivat mutta jotenkin ihastuin enemmän näihin ruskeisiin. Mikä sinäänsä on hämmentävää, kenkäkokoelmani kun on aikalailla mustaan kallellaan. Mutta hyvä ettei kaikki enää ole mustia. :)

  VastaaPoista
 3. Taas eilen mietin kenkiä vaatehuoneen pohjalta etsiessäni, että en oikeasti muista mitä kaikkia kesään sopivia kenkiä minulla onkaan. Luultavasti niitä on useampi kymmenen paria, kun lasketaan myös kesäkäyttöön sopivat korkkarit.

  Mutta, inventaarion aika on siis käsillä! Ja ei, viidet ei kyllä riittäisi mihinkään :)

  VastaaPoista
 4. Ilona: Mulla ei juurikaan ole tavallisia korkkareita, ihan ihme juttu! :) Yhdet Parikat on joita käytän kesät talvet juhlissa, mutta siihen ne melkein jäävätkin. Jokseenkin käsittämätöntä... :D

  VastaaPoista
 5. Mulla on ehkä kymmenkunta paria kenkiä kesäksi, mutta sitten myös taipumus käyttää vain niitä muutamaa. Koettu monesti tuo, että kesän/talven jälkeen joutuu hankkiutua kengistä eroon, kun ne on kulutettu puhki. Joskus ihan kirjaimellisestikin! Syytän kaikesta eteistä: jos saisin kaikki kengät kivasti niin ettei tarvisi hauduttaa niitä kaappien perällä, niin tulisi taatusti käytettyä kaikkia kymmenkuntaa paria. :)

  VastaaPoista
 6. Netta: Samoin, mäkin syytän eteistä siitä etten viime kesänä muistanut omistavani noita "nilkkasandaaleita". Tänä kesänä muistan kun katson blogista. "Mitkäs kengät mä tänään laittaisin..? Täytyy katsoa valikoima blogista." ;)

  VastaaPoista
 7. Hmm, pitäneekin tarkistaa oma kesäkenkätilanne. Faktahan on se että kenkiä ei ole koskaan liikaa. Kuten jo totesit on hyvä pitää osa kengistä välillä lepäämässä niin kestävät pidempään. Omista kesäkengistä ainakin kaksi paria alkaa olla tiensä päässä, tarttis varmaan tehdä jotain. Mutta ensin kyllä se inventaario (mulla on vähän toi talvivaatteiden varastoonlaittokin vielä kesken...)

  VastaaPoista
 8. No en todellakaan! Mäkin kaivoin viime viikolla kesäkengät laatikoistaan, ja olihan niitä... muutamat. No itse asiassa ei niin järjettömän monet parit kuin jotkut saattaisivat kuvitella.

  Koska erilaisiin tilanteisiin, asuyhdistelmiin ja fiiliksiin tarvitaan erilaisia kenkiä: ballerinoja, tasatöppössandaaleja, sandaletteja, tennareita, kumisaappaita, korollisia sandaaleja, nilkkureita, saappaita, avokkaita... ainakin.

  VastaaPoista
 9. Ei näytä kovin pahalta, minulla on varmaan 50 paria ihan käyttökelpoisia kesäkenkiä, ballerinoja, juhla-avokkaita, sandaaleja, vapaa-ajan kenkiä ym.
  Se on totta, että kengät säilyvät hyvin, kun niitä on paljon, en ole tänä keväänä vielä ainakaan ostanut muuta kuin yhdet mustat ballerinat, pyrin ostamaan laadukkaat ajattomat nahkakengät, niiden käyttöikä on yleensä pitkä, sitten kun kyllästyn niihin vien niitä keräykseen, ja joku saa vielä hyvänkuntoiset kengät.

  VastaaPoista
 10. Rhia: Kenkätilanne kannattaa tosiaan tarkistaa kauden vaihtuessa. Kuten jo aiemmin mainitsin, itseltä jäi tilannekartoitus viime kesänä tekemättä ja yhdet kengät jäivät siksi unholaan ja täysin käyttämättä.

  Vimps: Heh, mun täytyisi tulla katsomaan sun kenkävalikoimaasi. Saisin hyvää buustia hankkia itsellekin lisää kenkiä. En esim. omista yhtään avokasparia. Hämmentävää!

  Anonyymi: Huh, kiitos ettei tuo määrä näytä kovin pahalta. :) Tuo laadukkaisiin kenkiin panostaminen on ihan totta. Muistin kerran omistavani vintissä kolme vuotta säilytyksessä olleet kengät. Olin laittanut ne sinne hyväkuntoisena ja olisi halunnut ottaa ne taas käyttöön. Olivat keinomokkaa ja löytyivät hapertuneina pussin pohjalta. Jos olisivat olleet aitoa mokkaa olisin voinut ottaa ne taas käyttöön. Eli laatuun satsaaminen kannattaa.

  VastaaPoista
 11. Jösses, hyvä kokoelma kertakaikkiaan. Mulla on kyllä ihan hurjan vähän kesäpopoja, mutta täydennys onkin ollut mielessä. Ei vain ole tullut kivoja vastaan. Vähän noloa, viime kesän taisin mennä pääasiassa kaksilla popoilla ja Havaianaksilla :)

  VastaaPoista
 12. Lilou: Heh, kesä läpi kaksilla (tai kolmella parilla) kengillä on upea saavutus! :) Olin itsekin yllättynyt laajasta kenkävalikoimastani mutta olen jo ilolla alkanut käyttää näitä kaikkia vaikkei ihan vielä oikea kesä olekaan.

  VastaaPoista