perjantai 27. toukokuuta 2011

Akuutti yläosapula

tunnetila: tyhjyys

Muutaman viime vuoden aikana vähän turhankin kovalla kädellä karsittu vaatekaappini huutaa apua.

Housuja kaapissa on neljät ja niillä pärjään hyvin. Myös hameita ja shortseja kaapista löytyy molempia neljä paria. Hellehaalareita on kesäksi kaksi ja mekkoja (pitkiä, lyhyitä, hihattomia ja pitkähihaisia) löytyy yllättävän monta, 12kpl. Näillä alaosilla ja mekoilla pärjäilen koko tulevan kesän mainiosti enkä välttämättä tarvitse mitään uutta, mutta mitä ihmettä puen housujen, shortsien tai hameiden kanssa? Yläosista minulla on huutava pula.

Olen hankkinut viime vuosina niin vähän uusia puseroita että huomaan entistä useammin istuvani iltaisin langan ja neulan kanssa sohvannurkassa ja korjaavani puhkikäytettyjä yläosia. Jostain on irronnut nappi, toisen kangas on niin kulunutta ja hienoksi hiutunutta että vaatteeseen on tullut jo reikiä. Mies jo kerran totesi että "eikös muotibloggarit yleensä osta aika usein uusia vaatteita eivätkä korjaa ikivanhoja ostoksiaan." Vastasin hänelle etten ole muotibloggari, mutta totesin että kaupassa tarvitsisi kyllä käydä.

En vain tiedä yhtään mitä haluan. Tarvitsen kaikkea, en halua mitään. Varsinainen dilemma.

Tänään sovittelin pitkästä aikaa monta kivaa puseroa. Ryntäsin sadetta pakoon bussipysäkiltä lähimpään vaateliikkeeseen joka sattui olemaan KappAhl. En ole käynyt KappAhlissa varmaan puoleen vuoteen joten tutkiskelin valikoimia kiinnostuneena. Ja yllätys, löysin liikkeestä ison kasan sovitettavaa. Olin hyvin positiivisesti yllättynyt KappAhlin valikoimasta, ja mikä parasta, kaikkia testaamiani vaatteita löytyi koossa 32/34! Olen aina hukkunut merkin 36/38 kokoisiin vaatteisiin, mutta nyt vaatteita löytyi pienemmässäkin koossa. Hurraa!

Vaikka jokainen sovittamistani puseroista oli sopiva ja kauniskin, en silti ostanut mitään. En nähtävästi osaa enää shoppailla. Help, taidan tarvita apuanne. Mistä liikkeistä te löydätte kauneimmat, istuvimmat, muodikkaimmat, rennoimmat, laadukkaimmat tai ihanimmat yläosat? Minne kannattaa suunnistaa jos haluaa hankkia muuten toimivaan vaatekaappiin puseroita, t-paitoja, toppeja ja neuletakkeja?

18 kommenttia:

  1. hassua sinäänsä, kun ite en taas alaosia löydä millään :)

    VastaaPoista
  2. Ottaisin mielihyvin ongelmasi, mutta en siltikään osaa auttaa, koska löydän sopivia yläosia (ja alaosia, hameita ja mekkoja) mistä vain.

    Mutta mutta, minulla oli eräs kysymyskin, joka ei liity tähän postaukseen mitenkään: olitko se sinä, joka on joskus värjäyttänyt kenkänsä suutarilla ruskeista mustiksi? Jos olit, muistatko yhtään mitään kyseinen toimenpide maksoi ja onko väri pysynyt moitteettomasti / kestääkö kulutusta? Eräät vaaleat, nappanahkaiset kenkäni ovat tummuneet ruman näköisiksi ja mietin, oliskohan ne mahdollista värjäyttää mustiksi, jolloin saisimme vielä lisää yhteisiä vuosia...

    VastaaPoista
  3. No, minun kokemuksella kannattaa suunnata Valtteriin. Menin viime viikonloppuna joskus myöhään iltapäivällä ja silloinkin vielä löytyi iso kasa kivoja yläosia. Neuletakkeja jne löytyi pilvin pimein ja oikein hyvässä kunnossa. Nyt kun Hietsun kirppis on taas auennut kilpailemaan Valtsun kanssa niin on paremmat saumat löytää jotain kivaa :P.

    VastaaPoista
  4. Mulla on ollut sama "entahomitään"-ongelma jo ikuisuuden. Ja se ongelma koskee nimenomaan irl-shoppailua. Mä en voi sietää kaupoissa kiertelyä, mikä on aika fataalia koska nytkin tarvitsisin esim. hameita kipeästi ja niitä ois kiva sovittaa ennen ostamista :D.

    Teen aina samoin kuin sä, kasaan hirveän kasan lumppuja koppiin mutta kaikki on vain "ihan kivoja" ja jäävät kauppaan. Sitten saan kerran pari vuodessa nettikauppahepulin ja tilaan jostain Asokselta vaatteita jotka joko sopii tai ei. Viimeksi kaikki oli onneksi mieluisia ja laadukkaitakin. (Tykkään myös All Saintsista ja Carin Westeristä.)

    Eli en osaa auttaa, mutta i feel your pain. Vaatteet on kivoja, mutta niiden ostaminen, huoh.

    VastaaPoista
  5. Zarassa on ollut yllättävän sieviä puseroita tosin ehkä hieman ylihinnoiteltuja. Benetton ja Sisley ovat ihan ookoo. Tukholmassakin on nykyään COS niin sehän ratkasee kaikki kriisit. Alennusmyynneissä sitä toisaalta innostuu ihan eri lailla. Tai kirppikselle. Hietsu on musta kesällä ihan mahtavan inspiroiva!

    Tiedän niin ton en osaa enää shopata -tunteen. Epäilen kuitenkin että se on enemmän tämän hetken tarjonnasta kiinni: boring.

    (Ai niin hankin sen duffelin. Ihana!)

    VastaaPoista
  6. Älä nyt ihmeessä täytä ihanasti karsittua vaatekaappia joillain KappAhlin rytkyillä! Niukkaan vaatefilosofiaan sopii minusta se, että vähät ostokset ovat laadukkaita ja / tai erityisiä. Kävisin itse tsekkaamassa Helsinki 10, Beamin ja My o My:n valikoimat, Fredan putiikit, Nina's:in. Jos en raatsisi heti ostaa, niin panisin parhaat muistiin ja tsekkaisin kierroksen uudestaan heti alennusmyyntien alettua. Second hand kaupoista Penny Lanen (kävin siellä vasta, siellä oli jotain huippuihanuuksia), Ruuturouvan (siinä lähellä on pari muutakin hyvää, mutta en muista nimiä) ja Play It Again, Sam:in. Ja Kanuunan kirppiksen, se on mahtava!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: No mulla on ollut tuo sama ongelma aina, eli hyviä housuja ei löydy millään. Nyt homma on keikahtanut päälaelleen ja olen itsekin ihmeissäni. :)

    Olga: Jep, maalautin kerran ruskeat nahkakenkäni suutarilla mustiksi. Maksoi muistaakseni 40€ ja väri on pysynyt muuten hyvin mutta kannat ovat kuluneet hieman (ottaneet osumaa esim. mukulakivistä) ja sieltä kuultaa jo ruskea väri läpi. Mutta suosittelen, saat ainakin yhden lisävuoden kengillesi, hyvällä tuurilla enemmänkin!

    Mii: Kävitkö Valtterissa viime sunnuntaina? Olin siellä silloin myymässä mutta ei taidettu törmätä. Mä olen huomannut että suurin osa kirppiksellä myymistäni vaatteista on kirppisostoksia joita en ole käyttänyt. Eli mulle tuo kirppis ei ole välttämättä just se oikea vaihtoehto. Mutta hyvä että toimii sinulla, se on sitä järkevää shoppailua. Hietsuun tosin täytyisi pian päästä, siellä on niin ihana tunnelma.

    Midinetti: Mä olen myös haksahtanut viime aikoina noihin nettikauppoihin sillä kaupoissa kiertety ei huvita. Mutta jokaisen tilaamani tuotteen olen joutunut palauttamaan, ovat peijakkaat aina joko liian isoja tai pieniä. :(

    Nooruska: Onko Tukholmassa COS??? Kiitos tiedosta! *varaa jo päivä Tukholmassa risteilyä*

    Musta kans tuntuu että kaikki vaatteet on ylihinnoiteltuja. KappAhlissakin kiva toppi maksoi 26,90€ ja olin ihan järkyttynyt. :)

    Ja vielä jee duffelille!! <3

    Kamicha: Kun en ole ostanut pitkään aikaan juuri mitään niin nykyään musta kaikki tuntuu ihan liian kalliille. Jo pelkkä ajatus Helsinki10:stä huimaa. :)

    Olen huomannut että käyttövaatteet, joita siis nyt tarvitsen, menevät jatkuvassa käytössä nukkavieruiksi maksoivat sitten 30€ tai 200€. Jos vaatteita olisi paljon ne säilyisivät parempana pidempään, mutta omassa käytössäni tuntuu tylsälle laittaa t-paitaan satasta jos tietää että saman asian ajaa paita joka maksaa parikymppiä. Mutta siis, ymmärrän sinua täysin ja olen pitkään ollut samaa mieltä, mutta kokemus on osoittanut ettei tuotteen hinta välttämättä korreloi lainkaan sen käyttöikään.

    Kiitos vielä Kamicha muistutuksesta, tuo Kaivarin Kanuuna on edelleen tutustumatta vaikka on ollut "to do" listalla avautumisestaan lähtien.

    VastaaPoista
  8. Mäkin suosittelisin satsaamaan ennemminkin laatuun, mut hinta tosiaan ei takaa pitkää käyttöikää. Marimekko ainakin tuotti pettymyksen lapsen paidan osalta, joka nukkaantui jo ekassa pesussa :(. Mutta oma musta halterneck-toppini taas on onneksi säilynyt hyvänä - onneksi koska se oli rakkautta ensi silmäyksellä :) Benetton ja Sisley säilyvät hyvinä pesusta toiseen, mut löytyykö mitään erityisen kivaa sieltä, niin se on toinen juttu. Hyviä peruspaitoja löytyy kyllä ja joskus jotain erityisen kivaakin.

    VastaaPoista
  9. Nasu: Kiitos vinkeistä! Musta tuo Benettonkin tuntuu aika kalliilta... :) Tällä menolla käytän samoja vanhoja vaatteita juhannukseen asti ja sen jälkeen hyökkään alennusmyynteihin. Tuntuu etten raaski ostaa nykyään mitään normaalihintaisena. :)

    VastaaPoista
  10. Itse olen myös yrittänyt etsiä yläosia todella laihoin tuloksin. Itse olen L-kokoinen ja rintava nuori nainen, ja hyvien yläosien löytäminen vaikuttaa mahdottomalta tehtävältä. Ns. nuorisovaatemerkkien paidat ovat rintojen kohdalta lähes aina liian pieniä, jos nyt sattuisivat muualta sopimaan. Muilla merkeillä, jos vaate sattuisikin olemaan sopiva, on se liian tätimäinen tms. No, jospa jossain tärppäisi. Onnea sullekin yläosien metsästykseen!

    VastaaPoista
  11. Satu: Tsemppiä meille molemmille metsästykseen! :) Voin uskoa että istuvien puseroiden löytäminen on sinulle haastavaa. Minulla ei ole rintojen kanssa juurikaan ongelmia, mutta hauis on sen verran kookas että paidat tuppaavat kiristämään miehekkäästi haban kohdalta. Ei ole kovin naisellisen tyylikästä. :)

    VastaaPoista
  12. Harvoin itse maksan ns. paremmista vaatteista täyttä hintaa - juurikin siitä syystä, että t-paidan ja t-paidan laadussa ei ihme eroja ole, jos vähänkin osaa katsoa laadun perään. Pikemminkin pointti on se, että niiden "ihan kivojen" juttujen sijaan voi saada vaatekaappiin jotain erityistä.

    Alennusmyyntikyttääjän osa on se, että aina ei saa täsmälleen sitä mitä haluaa. Toisaalta aina joskus onnistaa uskomattomalla tavalla... ...viime vuonna ostin Balenciagan pitsijakun alennusmyynnistä vähän yli satasella, Phillip Limin shortsit 90 eurolla...

    Mutta vaatteiden hinnoista - 25 euroa topista liikaa? Ei tuolla hinnalla kummoista palkkaa ompelijoille makseta. Epäilen, että topin valmistaminen kestää pidempään kuin kenkien värjääminen - josta olit valmis maksamaan suoraan tekijälle 40 euroa. Olisiko hintakysymykseen yksi ratkaisu se, että pyrkisit ostamaan mahdollisimman suoraan tekijöiltä? Kotimaisilta pieniltä merkeiltä (työhuoneilla on ihana käydä ja sample salet ovat mahtavia löytöpaikkoja) - Etsystä löytyy myös ihanuuksia suoraan tekijöiltä jos on valmis tilailemaan.

    VastaaPoista
  13. Kamicha: Mä tykkään myös ale-shoppailla ja tuntuukin etten nykyään osta mitään normaalihintaisena. Siksi varmaan tuo 27€ topista (normaalihintaisena) tuntui paljolta. Olisi ollut edes 20% etuseteli.. :) Mielettömiä muuten nuo mainitsemasi löydöt, huh huh!

    Voi muuten olla ihan totta tuo "osta suoraan valmistajalta, ilman välikäsiä" mikä sopisi minulle parhaiten. Maksoin juuri satoja euroja housuista ja neuleesta Samujissa silmää räpäyttämättä, mutta ostinkin ne suoraan valmistajalta ilman välikäsiä.

    VastaaPoista
  14. Voi nainen, susta on tullut liian pihi! Mutta toisaalta on hienoa, että osaa olla tarkka rahojensa perään. Alennusmyynneistä minäkin suurimman osan rytkyistäni haalin.

    Parhaat teepparit ja topit olen löytänyt Weekdaylta, ja ne eivät ole olleet mielestäni kalliita: 20-30 euroa, alessa tietty edullisempia. Mielestäni laatu on ollut hyvä, tosin mähän tykkään suhteellisen rennoista teepaidoista. Hyviä teepaitoja olen löytänyt myös Zarasta, Acnelta ja - ihme kyllä - Gina Tricot'lta.

    Neuletakkien parhaimmistoni ovat kaikki Filippan. Ihania ja laadukkaita neuleita olen löytänyt sieltä täältä, Arelalizzalta, Aventuralta, Stockan Global Essentialsilta, Acnelta, Zarasta. Varmaan Samujinkin neuleet ovat laatuisia, en ole vielä testannut.

    Ja mä voin taas lähtee shoppailuseuraksi!

    VastaaPoista
  15. Vimps: Niinpä, musta on tullut pihi, mutta samalla myös liian valikoiva. Jokaisessa vaatteessa on jotain vikaa eikä mikään kelpaa. Ja tähän ei kannata sanoa että tee sitten itse jos ei valmiit kelpaa, ne itsetehdyt vasta hirveitä olisivatkin. :D

    Mutta nuo Weekdayn teepparit täytyy käydä katsastamassa, sieltä voisi löytyäkin. Filippan neuletakki aiheutti viimeksi niin valtaisan pettymyksen etten taida toiste niihin sortua. Mulle sattui varmaan joku maanantaikappale...

    VastaaPoista
  16. Äh, mulla on ihan sama ongelma! Just viime viikolla kiersin kaikki keskustan kaupat (sekä tavaratalot että putiikit) ostamatta yhtään mitään. Mietin, että onko mussa joku vika, kun mikään ei lopulta päädy kassalle asti. Kohta en oikeesti enää kehtaa kulkea vanhoissa, kulahtaneissa yläosissani. Onneks vielä ei helle oo yllättänyt...

    VastaaPoista
  17. Ne mun Filippa-neuletakit (ja itse asiassa kaikki Filippat mitä mulla on) ovat itse asiassa jollain alehinnalla hankittuja. Yksikään niistä ei ole kulahtanut tai nyppyyntynyt, mitä ihmettelen edelleen, sillä olen käyttänyt niistä jokaista jo yli kaksi vuotta.

    Suosittelen siis yrittämään uudelleen.

    VastaaPoista
  18. kaisailona: Mikä meitä vaivaa??? Ollaanko me liian pihejä, liian vaativia vai emmekö vain tiedä mitä haluamme?? Ärsyttävää!

    Vimps: Muistan sinun kehuneen Filippan neuletakkeja paljon, ehkä ne ansaitsisivat uuden mahdollisuuden. Pelottaa vain antaa se jos taas joutuu pettymään. Tulee kallis pettymys.

    VastaaPoista