tiistai 15. marraskuuta 2011

Samassa muotissa

tunnetila: tylsyys

Image and video hosting by TinyPic

Asukuvia ei ole näkynyt tässä blogissa hetkeen. Syitä on useita. Ensinnäkin tulen kotiin aina niin myöhään että väsyneenä riisun vaatteet heti ulko-ovesta sisälle päästyäni ja painun pehkuihin. Toinen syy on aina samat, kymmeniä kertoja blogissa näkyneet vaatteet. Ette te voi haluta nähdä niitä kerta toisensa jälkeen. Kolmas syy on yllemme laskeutunut pimeys. Kuvausolosuhteet eivät ole suotuisat. Ja tätä samaa olosuhdetta on odotettavissa seuraavat 6kk. Hip hei...

Joku ratkaisu asukuvaongelmaan olisi keksittävä. Minun joko täytyy kertoa blogiharrastuksestani jollekin työkavereistani jotta pääsemme kuvaamaan asun päiväsaikaan työpaikalla, tai sitten minun täytyy investoida kodin valaisutekniikkaan ja hommata kotiin studio-olosuhteet. En usko että tilanne kameraa vaihtamalla paranee, tähän pimeyteen tehoaa vain valokuvausstudio.


Image and video hosting by TinyPic

liivi Lanvin for H&M, pusero Lindex,
housut Monki, nilkkurit Vagabond


Tässä nyt kuitenkin pitkästä aikaa kuvaa asusta jossa viiletin tämän päivän. Kaikki vaatteet ja asusteet kuvassa vanhaa tuttua. Alan olla vaatekaappini kanssa niin kaavoihin kangistunut että hirvittää. Kävin viikonloppuna pitkästä aikaa Monkissa ja yritin sieltä etsiä jotain uutta piristystä vaatekaappiini. Arvatkaa mikä oli ainut vaate mitä sovitin? No nuo samanlaiset housut mitä minulla on kuvassa. Hitto sentään! Tarvitsisin samanlaiset housut näidän kulahtaneiden tilalle, mutta valitettavasti housut on loppuunmyyty kaikkialta. Ainoa jäljelle jäänyt pari minkä kaupasta bongasin oli liian iso.

Kapeiden mustien puuvillahousujen metsästys jatkuu. Myös koko vaatekaapin päivitystä kaipaisin kipeästi. Mutta miten päivität garderobia kun kaikki vaatteet joihin kaupoissa ihastut löytyy jo vaatekaapistasi? Hyvä esimerkki kaavoihin kangistumisesta on kun äitini, jota näen muutaman kerran vuodessa, näki Tukholman reissullamme muutama viikko sitten Hulluilta päiviltä löytyneen Marellan neuleen päälläni. Äiti totesi: "Voi että tuo neule on nätti! Mä olen aina tykännyt tuosta." Oli sitten pakko todeta että "Äiti, tämä neule on ihan uusi, et ole voinut nähdä tätä ennen." "Ai.... No mutta joku ihan samanlainen sinulla on ja olen tykännyt siitä aina." Niinpä niin... Ai kuka on jämähtänyt samaan muottiin?

Onko Teillä samoja "ongelmia"?

12 kommenttia:

  1. Itse olen koettanut rikkoa muottiani viime aikoina ja lisätä beigeä ja kamelinsävyä kaappiini. :) Toisaalta muottia ei haluttaisi rikkoa liikaa, sillä olisihan se kamalaa jos vaatteeni eivät sopisi keskenään yhteen. :D

    VastaaPoista
  2. On.

    Ratkaisen kuitenkin puolet ongelmastasi sanomalla yhden sanan. Lisäsalama.

    VastaaPoista
  3. itselläkin motivaatio on kärsinyt blogin suhteen, kaikki kuvat ovat harmaata mössöä. toisaalta, motivaatio on kärsinyt vähän muutenkin. kotiin tultua ei oikein kiinnosta muu kuin sohva ja tulevat yöunet :) ah pimeys.

    VastaaPoista
  4. Tuosta jämähtämisestä: mielestäni on hirveän kivaa, että pidät samoja vaatteita ja sinulla on yhtenäinen tyyli! Näytät mielestäni aina tyylikkäältä ja kauniilta - harkitusti pukeutuneelta. Itsestäsi ehkä tuntuu, että olet jämähtänyt ja vaatteesi kyllästyttävät, mutta itse olen aina ihaillut ihmisiä, jotka hankkivat vaatteita harkitusti ja näyttävät tyylikkäiltä. Tietävät, mikä itselle sopii. Siihen koetan epätoivoisesti itsekin pyrkiä, mutta tykkään niin monista asioista, että aina tahtoo lähteä rönsyilemään - kovasti olen viimeisen parin vuoden aikana koettanut pyrkiä siihen, että jokainen uusi hankinta olisi harkittu ja sopisi yhteen muun vaatekaapin kanssa ja kaiken päälle vielä kestäisi käyttöä vuosia eteenpäin.

    Summa summarum: tykkään blogistasi ja tyylistäsi! Minulle sinä olet inspiraation lähde :-)Tyylikäs, aikuinen nainen joka ei "rönsyile" jokaisen uuden trendin perässä.

    Mukavaa syksyä!

    t. Tarja

    VastaaPoista
  5. Varsin kaksipiippuinen juttu, se kuinka ihanaa on olla hyvin määrittynyt "oma tyyli", se että voi vaatekaapista ajattelematta vetäistä päällensä mitkä vaatekappaleet vain miettimättä sopivatko ne hyvin yhteen (koska sopivat tietysti) mutta tietysti aina ajoittain se sama alkaa aina hieman kyllästyttää. Eiköhän siitäkin tosin pääse ylitse, kun keksii jonkun pienenkin asian kokonaisuutta piristämään!

    Pimeysongelmaan olen keksinyt varsin näppärän ratkaisun, ainakin toistaiseksi. Kirkasvalolamppu antaa sopivan kirkasta, mutta riittävän pehmeää valoa kuvaustilanteeseen sisätiloissa. Samaa vehjettä voi käyttää myös aamuisin väsymystä poistamaan, joten on vieläpä monikäyttöinen! :)

    VastaaPoista
  6. Marjaana: Hahaaa, voi meitä rohkeita väriheittäytyjiä! :) Mulla oli kesällä kans käytössä vähän beigeä mutta nyt talven tullessa se näyttää taas jotenkin tylsältä...

    kottarainen: Kiitti vinkistä! Mutta siis mihin mä laitan sen salaman, jollekin jalustalle? Luulen ettei sitä saa omaan pikku pokkariin kiinni mitenkään. Vai saakohan..?

    Terkuin Tumpelo

    iduska: Voi ei... Mulla on niin paljon hommaa ja tehtävää että se taas vaikuttaa bloggailuun. Olisi siis paljon kirjoitettavaa mutta mä en meinaa ehtiä. Mutta niitä hetkiä tarvitaan kun yöunet kiinnostaa. Eli suosittelen nukkumista silloin kun elimistö sitä vaatii!

    Tarja: Voi ihana Tarja! Kiitos sanoistasi. Onpa ihana kuulla että oma, jämähtänyt tyylini ilahduttaa jotakuta. On totta että tyylini on helppo, kaikki vaatekaapin elementit sopii toisiinsa, mutta nyt joku uusi kiva juttu tulisi todella tarpeeseen! :)

    Aurinkoisia syyspäiviä sinullekin!

    Maija: Ostin eilen ihan mielettömän överin sormuksen!!! Luulen, että jo pelkästään sen lisääminen muuten mustaan asuun tuo jotain kaivattua lisää. Täytyy testata heti huomenna!

    Ja hei, mikä mahtava keksintö tuo kirkasvalolamppu! Kumpikohan tulee edullisemmaksi, kirkasvalolamppu vai lisäsalama?? :)

    VastaaPoista
  7. kottarainen: Heti googeltin ja kyllä, kameraani on saatavilla lisäsalama (ja kiinnitysteline on kuulema tullut mukana, jaahas...)!! Jeeeeee, eikä maksa kun vähän yli satasen. Jihuu!

    VastaaPoista
  8. Yksi valaistuskonsti niksipirkka-tyyliin: kirkasvalolamppu! Toimii... ainakin nukkekuvauksessa jota harrastan ;) Kirkasvalolamppu tuo sitten sitä valoakin aamun hämärään.

    Sinä olet paremminkin löytänyt oman tyylisi, etkä jämähtänyt. Voithan joskus räväyttää muulla kuin mustalla ;) Olet mun tyyliguruni ;)

    VastaaPoista
  9. Ongelmia on kuvauksen kanssa, mutta muuten en ole kokenut ongelmia samoihin vaatteisiin jämähtämisestä. Tai jos johonkin jämähdän, pidän siitä. Mutta mulla onkin huomattavasti eklektisempi vaatekaappi kuin sulla. Tosin jos jostain pitää, ei se haittaa. Sitä kutsutaan kait omaksi tyyliksi?

    Mutta voin tulla shoppausseuraksi! Kyllä me sulle jotain uuttakin kivaa löydetään.

    VastaaPoista
  10. Minua ei ainakaan haittaa yhtään, vaikka julkaisisit samoja asukuvia päivästä toiseen. Itse varmasti muistat vaatekaappisi ulkoa, mutta minusta on aina kiva saada muistutuksia mitä kaikkia vaatteita sulla onkaan ja kuinka niitä yhdistelet. :)

    Ja jos nuo kuvat on otettu muulloin kuin päivänvalolla, niin suorastaan erinomaisia ovat.

    Eli ei syytä huoleen, täällä ei olla yhtään kyllästyneitä, jatka vain samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  11. Joo, on. Kun olen pitkästä aikaa hurahtanut housuihin, kiinnitän kaikkialla huomioni kapealinjaisiin mustiin housuihin, voisin hankkia niitä vaikka millä mitalla, jos olisin varakas ja ns. huoleton shoppaaja. Viimeksi tänään selailin Sokoksen joulukuvastoa ja eräs kaunis housupari kiinnitti huomioni, vaan ehkä yritän pärjätä nyt noilla yksillä täydellisillä housuillani! :D

    VastaaPoista
  12. Ja valo-ongelmaan ehdotusta, jos teillä on jalkalamppu, niin sellaisella saa ihan kivaa lisävaloa kuviin ;D Harmi vaan meidän jalkalamppu meni rikki kaatuessaan ( se on kylläkin riski, kun sitä roudailee paikasta toiseen..), joten itsekin vähän mietin, että pitäisikö sitä lähteä salamakaupoille..

    VastaaPoista