maanantai 13. elokuuta 2012

Elämän eri tuoksut

tunnetila: mietteliäs

Image and video hosting by TinyPic

Olen aikaisemmin ollut hyvin kaaviohin kangistunut hajuvesien suhteen. Kun löysin yhden hyvän tuoksun saatoin käyttää sitä viisi vuotta putkeen, ostaa aina samaa kun vanha loppui. Viime aikoina suhtautumiseni tuoksuihin on muuttunut. 

Minulla on aika hyvä tuoksumuisti, muistan siis tapahtumia tuoksujen avulla. Joskus raitiovaunussa istuessani tunnen nenässäni tutun tuoksun ja hetkessä muistan lukioaikaisen poikaystäväni. Viime aikoina olen halunnut käyttää tuota aistia hyväkseni ja olen pyrkinyt löytämään eri elämäntilanteille omat tuoksunsa.

Noin vuosi sitten olin kyllästynyt työhöni ja kaikkeen siihen kiireeseen ja stressiin mitä hektinen työilmapiiri minulle loi. Pidin kyllä työstäni, mutta suuret muutokset organisaatiossa jossa työskentelen alkoivat stressata niin paljon, että koko työ alkoi tuntua merkityksettömältä ja ahdistavalta. Juuri tuolloin sain H&M:n Versace -kampanjan kautta itselleni pullollisen Versacen uutuustuoksua Yellow Diamond. Aluksi epäröin käyttää tuoksua sillä se oli aika erilainen mitä normaalisti käyttämäni tuoksut, mutta hetken tuoksua testailtuani huomasin saavani intensiivisestä tuoksusta voimia arkeen. Tuoksun luksusvivahde toi myös minulle kaivattua hyvää oloa joten käytin tuoksua tyytyväisenä vuorotteluvapaan alkamiseen asti.

Image and video hosting by TinyPic

Kun vuorotteluvapaa alkoi, halusin maksimoida kropassa tuntuvan kevyen olon kevyellä ja raikkaalla tuoksulla. Otin käyttöön Cleanin suosikkituoksuni Shower Freshin ensin pienessä testipullossa ja lopulta ostin suuremman pullon jokapäiväiseen käyttöön. Tuoksua on jäljellä enää pieni tilkka ja se loppuu juuri sopivasti kun lähdemme reissuun.

Haluan muistaa syksyn New Yorkissa kokonaan omana ajanjaksonaan ja siksi päätinkin ostaa lentokentältä menomatkalla uuden tuoksun jota käytän vain tämän syksyn ajan. 30ml pullo riittää sopivasti kolmeksi kuukaudeksi ja kun tuoksu loppuu on aika palata kotiin. Tuoksuttelin kuukausi sitten laivalla uutuustuoksuja ja taisin löytää itselleni reissutuoksun. Palataan tuoksuun lähemmin jos löydän sen lentokentältä. Ja jos en löydä juuri tuota niin joku muu ajaa varmasti saman asian. Tärkeintä on että tuoksu miellyttää ja tuoksuu juuri siltä miltä haluan New Yorkin tuoksuvan mielessäni tulevaisuudessa.    
   

8 kommenttia:

 1. Tykästyin myös tuohon Yellow Diamondiin kun sain siitä näytepakkauksen lehden mukana. Sitten unohdin nimen, kun käytin vain nimettömästä näytepullosta. Risteilyllä sitten etsin kuumeisesti tuoksua, ja paketin perusteella vihdoin tunnistin sen! Onnekseni tuoksua oli deo-muodossa (hajusteyliherkkyyden takia en voi parfyymeja käyttää), joten ostin sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysit tuoksun ilman nimeä. Nuo on aina haastavia juttuja kun tietää juuri mitä haluaa mutta tuoksuteltavia vaihtoehtoja on satoja. :)

   Poista
 2. Minullakin on eräs tuoksu, joka liittyy vahvasti kesään 2010, jolloin minulla oli suhde "elämäni rakkauteen". Käytin sitä silloin lähes päivittäin, mutta en ole osannut käyttää sitä enää suhteen loppumisen jälkeen, sillä se muistuttaa niin vahvasti siitä ajasta. En ole silti raskinut luopuakaan siitä, sillä kyseessä on kausituoksu, jota ei enää saa. Saa nähdä, olenko vielä joskus valmis antamaan sille muita muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä tuoksumuisto, katkeransuloinen. Itse muistan kun 2000-luvun alussa unisex-tuoksut tulivat muotiin. Käytin silloisen "parisuhdesäätöni" kanssa hetken yhteistä CK:n ONE tuoksua. Tunteet hiipuivat hiljalleen, tapaamiset harvenivat ja lopulta käytin loput pullon pohjalle jääneestä ONE tuoksusta wc-raikastimena. Se taisi olla viimeinen niitti sille suhteelle. :D :D

   Poista
 3. Mullakin on hyvä hajumuisti ja tosiaan monet tuoksut tuo muistoja. Lancomen Tresor muistuttaa opiskeluaikaisesta poikaystävästä . Biothermin deodorantti taasen raskauspahoinvoinnista ja hyvä kun sain putelin käytettyä loppuun. Kanelintuoksuiset kynttilät vievät ajatukset vuoden 1991 jouluun USAssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kanelintuoksuinen joulu Yhdysvalloissa kuulostaa paljon kivemmalta kuin raskauspahointointi. :D Olen tosi iloinen että saamme tänä syksynä viettää Thanksgivingin Amerikassa. Toivottavasti saan siitä jonkun kivan tuoksumuiston enkä esim. muistoa uuniin kärähtäneestä kalkkunasta.. Toivottavasti minun ei tarvitse kokata elämäni ensimmäistä Thanksgiving ateriaa itse. :)

   Poista
 4. Ajattelin tätä ihan samaa kun muutin kesän alussa New Yorkiin. Uusi kaupunki & uusi tuoksu, muistot myöhemmin. En kyllä vielä löytänyt sitä oikeaa, meinasin Stella McCartneyn L.I.L.Y:ä, mutta täällä sitä ei vielä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I-H-A-N-A-A Linda että kommentoit!!! En ole aikaisemmin törmännyt blogiisi mutta päätin juuri tältä istumalta lukea sen kokonaan läpi. :)

   Poista