tiistai 21. elokuuta 2012

Lakassa syksyn sävy

tunnetila: hämmästys

Image and video hosting by TinyPic

Lakkasin Kure Bazaarin syksynoranssilla lakalla (sävy Bohemian) varpaankynteni tasan 40 vuorokautta sitten. Varauduin korjailemaan kirkkaan sävyistä lakkaa muutaman päivän välein, mutta uskokaa tai älkää, lakka on edelleen kynsissäni täysin moitteettomana! Toki kynteni ovat kasvaneet ja olen leikannut niitä, mutta lakka ei ole yhdestäkään kohdasta lohkeillut tai halkeillut irti. Ihan käsittämätöntä!

Kure Bazaarin kynsilakan koostumuksesta peräti 85 % on peräisin luonnosta. Lakka sisältää mm. puuvilla, maissia, selluloosaa, perunaa ja vehnää. Pelkästään luonnontuotteista kestävää kynsilakkaa ei valitettavasti voi valmistaa, mutta jos 85% lakan raaka-aineista tulee luonnosta niin onhan se jo huikea muutos täysin synteettisesti valmistettuihin lakkoihin verrattuna.

Sain valita oman suosikkilakkani Kure Bazaarin valikoimista kun kävin kesän alussa tutustumassa tarkemmin uuteen hyvinvointikonseptiin nimeltä Jolie. Jolien konsepti sisältää hyvinvointiin keskittyvän verkkomedian (kiinnostavia blogeja hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja raakaruoasta), luonnonkosmetiikan verkkokaupan sekä pian Uudenmaankadulle avautuvan kivijalkamyymälän. 

Jos Kure Bazaarin lakat kiinnostavat etkä jaksa odottaa kivijalkaputiikin avautumista tai et asu Helsingissä, lakkoja saa jo nyt Jolien erinomaisesta verkkokaupasta. Samasta osoitteesta löytyy myös parikymmentä muuta luonnonkosmetiikkamerkkiä, esim. Mádara, Weleda, Couleur Caramel sekä ehkä maailman herkullisimmista tuotepakkauksistaan tunnettu L'Atélier des Délices.

Jatkan täällä ihmiskoetta kynsilakkani kanssa. Kunhan säät tästä muuttuvat vähän syksyisemmiksi laitan lakkaa myös sormien kynsiin. Jännä nähdä kuinka pitkään lakka pysyy niissä hyvänä.

Onko Teillä kokemuksia Kure Bazaarin lakoista tai oletteko testailleet muita luonnonmukaisempia kynsilakkoja? Olisi kiva kuulla onko vaihtoehtoja olemassa paljonkin. Tai entäs kynsilakanpoistoaineet, onko myös niissä luonnonmukaisia vaihtoehtoja? Kynsilakanpoistoaine jos mikä tuntuu olevan aikamoista myrkkyä.
 

5 kommenttia:

 1. Ainakin Ruohonjuuressa on ympäristöystävällistä kynsilakanpoistoainetta. Merkkiä en muista. Meinasin kerran ostaa sitä mutta se oli niin kallista että hain sitten korvaavan ruokakaupasta. Hintaero oli tosi iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santella on luomulaatuinen kynsilakanpoistoaine. Maksaa vähän yli 8€ eli on kyllä kalliimpaa kuin monet muut poistoaineet.

   Poista
  2. Kiitos molemmille anonyymeille avustanne! Löysin viimeksi niin kivan pumppupullon kynsilakan poistoon että siitä on varmaan tulevaisuudessa vaikea luopua. :) Mutta jos luvun niin seuraava hankinta on varmasti Sante.

   Poista
 2. Oho! Onpas se vain kestänyt! Vaikka mulla yleensä varpaankynsissä kestää lakat sormia paremmin muutenkin (esim. yksi ihana China Glazen neonpinkki lakka lohkeilee sormista päivässä, varpaissa se on tänä kesänä kestänyt n. 3 viikkoa) niin on tuo kyllä jo aikamoinen ennätys. :)

  Toisaalta on jos se kestäisi sormissa yhtä hyvin, olis tosi tylsää poistaa se "turhaan" kun haluaa vaihtaa väriä. Lohkeilu on hyvä syy vaihtaa lakkauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi että kesällä kun olen kulkenut huhtikuun lopusta ilman sukkia lakka kuluisi nopeasti myös varpaista. Hyvin on tuo kyllä pysynyt. Mutta totta tuo ettei lohkeilematonta lakkaa viitsisi ottaa pois. Tuhlaukselta tuntuu juu. :D

   Poista