keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hyvä mieli herkuttelemalla

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Tiedättehän sen hetken kun iskee valtava suklaanhimo? Yhtäkkiä suklaata on vain pakko saada. Jos kaapista ei löydy suklaalevyä niin sitä täytyy lähteä hakemaan lähikaupasta tai kioskista. Ei auta vaikka olisit juuri tullut töistä tai treeneistä kotiin ja olisit katkipoikkiväsynyt, on pakko silti lähteä. 

Pian saavut kotiin käsissäsi polttelevan suklaalevyn kanssa. Revit paperin suklalevyn päältä auki ja syöt muutaman ensimmäisen palan. Jestas miten hyvää! Päätätä syödä yhden rivin. Ja vielä yhden palan. Ja vielä yhden. Lopulta syöt levystä vähintään kaksi riviä, usein vielä enemmän. 

Tämän jälkeen tulee huono olo ja pahimmassa tapauksessa morkkis liian monesta syödystä palasesta. Kaksi ensimmäistä palaa maistui parhaalle ja yksi rivi olisi riittänyt varmasti taltuttamaan suurimman himon. Miksi piti taas syödä liikaa?

Kuulostaako tutulta? Jos tapanasi on nautiskella suklaata joskus vähän liikaa, niin nyt, elokuussa 2012 se on vain hyväksi. Ainakin jos ostat nautinnon täyttämiseen Fazerin suklaalevyjä. Fazer nimittäin kerää elokuun aikana suklaanystävien kanssa rahaa uuden yläkoulun rakentamiseen kummikyläänsä Biébyhyn, Norsunluurannikolle. Jokaisesta ostetusta Fazerin Sininen -sarjaan kuuluvasta 200 gramman suklaalevystä Fazer lahjoittaa 5 senttiä koulun rakentamiseen ja koulun on tarkoitus valmistua ensi syksynä. Jokaisella ostamallasi suklaalevyllä myös Sinä annat oman osasi tähän hyväntekeväisyyshankkeeseen.

Hankkeen etenemistä voi seurata täältä ja osallistua voi tosiaan ostamalla 200 gramman suklaalevyjä vielä tämän kuun ajan. Olen jo itse kantanut korteni kekoon ja kappas, tuntuipa kivalta saada herkuttelusta oikein ekstrahyvä mieli! 

10 kommenttia:

 1. Voi vitsi, näin juuri tänä aamuna tästä kamppiksesta mainoksen ja mietin että nyt on hyvä syy ostaa levy! Ainoa ongelma tässä on se etten oikeastaan tykkää suklaasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tuota en ole voinut ymmärtää koskaan. Miten voi olla mahdollista että joku ei tykkää suklaasta??? :) Silloin tällöin toivon etten itsekään tykkäisi... :D

   Poista
  2. Joo-o, ei vain maistu. Ehkä yksi pala harvakseltaan menee mutta ei enempää. Et ole ainoa joka tätä on hämmästellyt :D

   Poista
  3. Tuo on kyllä niin harvinaista että sitä voikin ihmetellä. :)

   Poista
  4. Mä kuulun myös noihin harvinaisiin. pari palaa menee kyllä, mut sit tulee äklötys. Tumma suklaa uppoaa paremmin.

   Poista
 2. Suklaata, hyi. Joskus ostan tummaa suklaata inkiväärillä kahvin kanssa nautittavaksi. Mutta ikinä en ole saanut sellaista kohtausta, että kauppaan pitäisi lähteä hakemaan suklaata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että sun kanssas! :) Mutta hyvä kuulla ettei kaikki naiset ole ihan suklaan vietävissä. :D

   Poista
 3. Itse en juuri muuta makeaa syö, mutta suklaa maistuisi aina. Ainakin teoriassa. =)

  Tuo Fazerin lahjoitussumma per levy tosin kuulostaa aika mitättömältä, sillä sadallatuhannellakin levyllä se kerryttäisi vain 5000 euroa. Vähän pessimistisesti ajatellen Fazerin taloudellinen/imagollinen hyöty kampanjasta on moninkertainen, ja kuluttaja puolestaan ostaa itselleen halvalla hetkeksi hyvän omatunnon.

  No mutta, ehkä napinani on täysin turhanpäiväistä, sillä onhan toisaalta parempi, että joku tekee edes jotain? Pienikään apu ei liene tarpeetonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, summa kuulostaa aika pieneltä. Mutta jos tuotto on vaikka juuri tuo 5000€ niin sillä saadaan Norsunluurannikolla aikaan vaikka mitä! Kustannukset rakentamiselle on Suomessa ihan erilaiset mitä Afrikassa.

   Ja kuten sanoit, on hyvä että joku edes tekee jotain!

   Poista
 4. Tota mä oon kans aina hämmästellyt, miten joku voi syödä suklaalevystä vain kaksi riviä... Kun mulla jäis vain kaksi riviä jäljelle. Ja paha olo seurauksena ja vielä morkkis tietysti moisesta ahneudesta. Ratkaisu onglmaani onkin, etten ikinä enkä koskaan osta suklaalevyä vaan ainoastaan suklaapatukoita. (Eikä niitäkään tietenkään voi ostaa varastoon vaan vain sen yhden tai kaksi suklaahimon yllättäessä.) Ne on ne suklaalevyt tarkotettu vain vähemmän suklaasta pitäville tai lujemman itsekurin omaaville. Tai niille, jotka eivät välitä siitä vaikka vetävätkin levyn kerralla.
  Ihanat muuten teidän syksyn kuviot! Niin sitä kannattaa lähteä kun haluaa ja se on mahdollista. Kyllä muakin mieheni kanssa moinen houkuttelisi, mutta kun meillä on lapsia niin tuntuu että on liikaa kaikkea huomioitavaa ja järjestelyä ja ja... Pitäkääpä siis mukavaa meidänkin puolesta!
  Emmi

  VastaaPoista