keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Hulluus iskee!


tunnetila: ilo

Hullut Päivät! Hullut Ihmiset! Hullun Ihanaa.. not!

Joka kevät ja joka syksy, muutaman tietyn viikon ajan, odotan silmät kiiluen keltaisen katalogin kolahtamista postiluukusta eteisen lattialle. Viime perjantaina taas kolahti. Proseduuri menee näin: a) tulen töistä kotiin ja malttamattomana selaan lehden pikaisesti silmäillen, b) pienen tauon jälkeen (yleensä teen tässä välissä välipalaa) selaan lehden uudelleen, tällä kertaa hieman tarkemmin pohtien samalla tämän hetkisiä hankintatarpeitani, c) seuraavaksi otan kynän ja merkkaan kuvastosta kaiken haluamani/tarvitsemani ja jätän asian hautumaan yön yli. Yöunien jälkeen tulee vaihe d) listaan paperille mitä aion minäkin päivänä käydä Stockalta katsomassa ja jätän kaikki halutuksi merkatut mutta ei välttämättömät asiat listasta pois. Ja yleensä loppu onkin sitten pettymystä alkuinnostuksen jälkeen. :)

Tällä kertaa ostettavaa/tsekattavaa löytyi eniten keskiviikolle, muina päivinä vierailu keltaisten kassien meressä ei ole välttämätöntä. Stockan Herkkussa täytyy kuitenkin vielä joku päivä vierailla ja hakea jääkaappiin täydennystä. Herkullista kalaa, suussa sulavia tapaksia, edullista suklaata.. Mmm..

Tänään siis suuntasin ennen työpävää, heti kahdeksalta, tavarataloon ja siellä Filippa K:n osastolle jossa alelehdykäisen mukaan oli tarjolla mekkoja kivaan hintaan. Ja sieltähän mekkoja löytyi. Hinta oli kiva, mekkojen ulkonäkö ei. Mekot taisivat olla pari vuotta vanhaa mallistoa eivätkä saaneet tungoksessa paikkaansa etsivää allekirjoittanutta kuin pahalle tuulelle. Onneksi tarjolla olleet Filippan näytekappaleet kuitenkin pelastivat päivän. Näytekappaletangosta löytyi lähes vastaava mekko jota olin jo pariin kertaan (viime viikolla!) sovittanut. Olin sovittanut mekkoa/tunikaa aiemmin mustana ja materiaali oli mustassa mekossa mielestäni ehkä liian paksua ja jäykkää. Näytemekon meleerattu harmaa sopi mekkoon upeasti ja mekon villaneulos oli ohuempaa ja laskeutuvampaa. Ja kas näin, asu tämän illan iltarientoihin oli valmis! Asu nahkatakilla ja ilman.


(Mekko Filippa K, kaulaliina H&M Organic Gotton, nahkatakki ja nahkasaappaat second hand, koru Kaksi-Två, ranneke Marimekko, kello DKNY.)

Muutama muukin perushankinta Stockalta tarttui tänään mukaan mutta iso osa menee palautukseen. En ehdi, viitsi enkä jaksa ensin jonottaa sovituskoppiin ja sitten kassalle, joten ostan aina tuotteet ja sovitan vasta kotona. Palautusoikeus kun tuotteilla on kuitenkin normaali.

Ensimmäinen päivä Hullutteluja on nyt ohi. Vaikka olen mekko-löytööni hyvin tyytyväinen täytyy taas todeta: parasta Hulluissa Päivissä on listojen teko! Ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä.. ;)

3 kommenttia:

 1. Nauratti niin paljon toi sun listahommas, meillä Saku tekee just tuota ihan samaa :D:D mä taas painelen keskelle vilinää ilman mitään suunnitelmaa ja hermostun ruuhkaan ja luovutan. Ja ostan donitseja joita menen tyytyväisenä mussuttamaan kävelykadun penkille :D

  VastaaPoista
 2. Nelliina: Go Saku! :) Ihana kun sä olet tollanen spontaani ja Saku taas ihan päinvastainen. Syntyy hyvä yhdistelmä. :)

  VastaaPoista
 3. Mä taas aina suunnittelen tekeväni listoja, mutta ne jäävät tekemättä kuitenkin, sitten kaupassa paniikissa yritän muistella mitä listassa olisi voinut olla.

  Tuo mekko on löytö!
  Muuten ei nyt näitä keltaisten kassien helvettiin uskaltautuneiden kertomuksia lukiessa ei enää harmita niin paljon et täältä on lähimmälle Stockalle aikalailla tasan 100 km matkaa. Tosin suoraa hyvää moottoritietä esim. Itäkeskukseen pääsee noin 50 minuutissa, mutta silti ei jaksa vaivautua.

  VastaaPoista