keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Perspektiiviä


tunnetila: pitihän se arvata

Elloksen kuukausia odotettu saapaspaketti saapui. Ja lähti jo palautuksena takaisin. Saappaat oli aivan valtavan suuret! Jälleen kerran ajattelin ottaa himpun verran isommat kengät jotta ne olisi talvella lämpimämmät. Eipä olisi kannattanut. Alan kohta ostaa systemaattisesti liian pieniä kenkiä, venyttäminen on kutistamista helpompaa. Tosin vaihtoehtona on myös sopivien kenkien osto, mutta se ei näytä minulta onnistuvan, ei sitten millään.

Elloksen sivuille oli ko. saappaiden kohdalle lisätty maininta: kengät on noin numeron normaalia suurempaa kokoa. Ilmoittavat sitten tässä vaiheessa kun ihmiset ensin odottavat saappaita saapuvaksi 3 kk ja sitten joutuvat pettyneenä palauttamaan ne. Palautin siis omani, mutten ottanut pienempiä tilalle. Normaali kokoni kun on 37, niin olisiko minun pitänyt ottaa koko 36 tilaamani 38:n sijaan?! Voi itku tätä postimyyntirumbaa. Josko taas hetkeksi oppisin ja antaisin tilausten jäädä tekemättä..

Viikonlopun Kuopion ostosreissusta vielä.. Hieman vieraammalla, ja Helsinkiä pienemmällä, paikkakunnalla käynti tuntuu välillä kannattavan. Kun valikoima on suppeampi liikkeissä olevat tututkin tuotteet näkee uusin silmin, ja jo kertaalleen sivuuttamiinsa tuotteisiin saattaa yllättäen ihastua. Minulle kävi lauantaina näin. Kun Hanna Sarenin mallisto Seppälälle tuli liikkeisiin, kävin heti samana aamuna tutustumassa tuotteisiin. Pidin vaatteiden materiaaleista ja useista leikkauksista, mutta mikään vaatteista ei silti tarttunut mukaani. Kuopion Seppälässä huomioni kiinnittyi mustaan, ryhdikkäästä puuvillasta tehtyyn tunikaan jossa oli ekstrana taskut ja kaunis pääntie. Kun Sarénin tuotteista sai vielä -30% alennusta niin olihan vaatetta sovitettava ja lopulta roudattava mukana kotiin. Mekon materiaali on 97% puuvillaa, 3% elastaania, joten mekko on ryhdikkyydestään huolimatta joustava ja mukava päällä.


Hanna Sarénin mekkoon yhdistettynä hopeanharmaat korkkarit, Pastelle Paris. Kengät ostin viime kesänä Pariisista enkä muistanutkaan miten ihanat ne on! Tuli taas keksittyä sattumalta uusi asu tulevan talven kekkereihin. Tietysti rannekorut kuuluvat mukaan varsinaiseen asuun, mutta tässä asu pelkistettynä. Kaulakorua asu ei tarvitse, mekon pääntie on niin kaunis ja näyttävä ilmankin.


Syksyn pimeneviä iltoja piristämään ostin pari viikkoa sitten kaksi ruskeaa ja massiivista lasikynttilänjalkaa ja jalkoihin mustat paksut kynttilät. Rakastan kynttilän tuomaa valoa! Kuuluvatko syksyysi/talveesi kynttilät, vai mikä on paras keinosi piristää pimeitä iltoja?

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis mekko ja samoin kynttilänjalat!

  VastaaPoista
 2. Ihan sama juttu Elloksen kanssa. Sivuilla luki, että kengät ovat 1-2 kokoa normaalia pienempiä, mulla normaalisti 37, joten otin 38. IHAN LIIAN ISOT. Vaihdoin ja 37 oli sitten sopivat. Ihan sama näemmämitä tilaa kun tuotteetkin on ihan mitä sattuu.

  VastaaPoista
 3. Ocean: Kiitos, tykkään myös molemmista. :)

  Shandi: No just! No, onneksi sinä jaksoit vaihtaa kengät ja sait sopivat tilalle. Mä en uskaltanut vaihtaa kun en tiennyt yhtään minkä koon tilaisin..

  VastaaPoista
 4. hih, oiskohan kokohuomautus lisätty sen jälkeen kun pari muutakin tympiintynyttä saappaanostajaa oli tehnyt palautuksen :D

  VastaaPoista
 5. Tiiti: Heh, juurikin näin! Voi niitä Elloksella pikkasen tympiä kun ensin jengi soittaa raivoissaan kenkien perään ja kun he saavat lähetettyä kengät niin palautusten tulva on (tässä tapauksessa) varmaan yhtä suuri mitä toiseenkin suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Voi mikä harmi kenkien kanssa! Itse en enää uskalla tilata mistään nettikaupasta kenkiä, koska koko menee aina pieleen ja vaihtorumba rasittaa. Tästä päätöksestä toki myös pankkitili kiittää :)

  Oi, kynttilät kuuluvat ihan ehdottomasti syksyyn! Poltan joka ilta useamman tuikun ja nautin syyspimeistä täysin rinnoin.

  VastaaPoista
 7. Ai toi on ihana tuo tunikamekko. Itsekin sita katselin mutta silloin ei ollut mitaan alennuksia niin en sitten ostanutkaan. Tosi natti ja sopii hyvin sinulle!

  VastaaPoista
 8. Asta: Juu, taisi olla minullakin ensimmäinen ja viimeinen postimyynnistä tehtävä kenkätilaus vähään aikaan..

  Donna: Voi kiitos! Tykkään itsekin mekosta paljon.

  VastaaPoista