perjantai 24. lokakuuta 2008

Päätökset

tunnetila: helpotus

Päätökset on nyt tehty.

Ensimmäinen päätös: sunnuntaisiin ristiäisiin pukeudun Antti Asplundin mekkoon, tunsin itseni tilaisuudessa typeräksi tai en. Asu tulee siis olemaan tämä.


Toinen päätös: perun ennakkotilaukseni Balenciagan laukusta. Vaikka laukku on muuten juuri hakemani, niin jos siinä ei ole vetoketjua niin en tule olemaan siihen tyytyväinen. Jos laukun hinta on 650€ niin sen täytyy tyydyttää joka osa-alueella. Noin hintavan laukun vieminen suoraan suutarille muokattavaksi ei ole mielestäni kovinkaan järkevää. Täydellisen laukun etsintä jatkukoon!

Alan muuten pikku hiljaa kyllästyä kalliiden merkkien aiheuttamiin pettymyksiin. Niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin laatumerkeistä minulla ei viime aikoina ole juuri ollut kuin huonoa sanottavaa. Toki poikkeus vahvistaa säännön, mutta pääasiallisesti hinnan luulisi näkyvän laadussa, ei pelkästään merkissä. Onko teillä samanlaisia kokemuksia, kallis tuote onkin ollut pettymys vai oletteko jättäneet kalliisiin "laatumerkkeihin" panostamisen heille, jotka mukisematta ja ilme värähtämättä vain ostavat tilalle uuden kun Burberry/Longchamp/Marimekko yhtäkkiä ratkeaa sauman vierestä?

Tulevana viikonloppuna, lähden siis tänään töistä suoraan Kuopioon, aion kiertää liikkeitä joissa harvemmin käyn ja antaa (perus)tavarataloile mahdollisuuden. Saas nähdä kuin tytön käy! Eli oikein kivaa ja rentouttavaa viikonlopua kaikille. Anttila, täältä tullaan!

12 kommenttia:

 1. Hyvä asuvalinta ristiäisiin, olisin antanut sille ääneni jos olisin ehtinyt aiemmin kommentoimaan!
  Aloin oikein miettiä mikä kalliimpi olisi viime aikoina aiheuttanut harmaita hiuksia, ja mieleen tuli vain mielestäni kallis Oui:n valkoinen neule, joka nuohkaantui todella lyhyessä ajassa. Sen sijaan Celinen laukkuni on ollut nappiostos :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä päätöksiä molemmat! Kyllä täydellisen laukun pitää olla käytössäkin täydellinen, kiva kuulla ette tyytynyt sinnepäin-versioon siitä ilosta että onhan se kuitenkin Blenciaga.

  Muuten en osaa oikein kalliista laadusta sanoa, mutta kyllä musta tuntuu että Marimekon vaatteiden laatu on vaun kurjistunut (sinnepäin-saumoja ja käsittämättömiä materiaalivalihntoja) hintojen kallistuessa. Ei sellaista meininkiä pidä hyväksyä.

  VastaaPoista
 3. ohoh, no olisi se kyllä ihan liikaa rahaa vetoketjuttomasat laukusta!

  mua alko kiinnostaa, että mihin kaikkiin tuotteeisiin oot ollu tyytymätön. ei kai vaan parikat oo hajonnu tai jotain muuta yhtä pöyristyttävää? :O

  VastaaPoista
 4. Hyvä päätös, ei kannata ostaa tuolla hinnalla semitäydellistä laukkua vaan odotata Sitä Oikeaa joka on kaikinpuolin täydellinen. Kivaa viikonloppua Kuopiossa :)

  VastaaPoista
 5. odotata.. minä puhua outo suomi :D

  VastaaPoista
 6. Longchamp ei onneksi ole täällä pettänyt, vaan on kolmen-neljän kuukauden intensiivisen käytön jälkeen vieläkin kuin uusi. Mutta tosiaan, joissakin tapauksissa kallis ei ole sama asia kuin laatu. Varsinkin kun liikutaan siinä hintaluokassa, joka on selkeästi HenkkaMaukkaa ja Zaraa kalliimpi, mutta Acnea halvempi.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo Asplundin mekko! Oiva valinta ristiäisiin. :)

  Harmillista, että tuon laukun kanssa kävi noin. Toivottavasti löydät unelmiesi laukun vielä jostakin.

  VastaaPoista
 8. Ristiäisiin muutama tunti, hui! Miten voikin näin jännittää.. :)

  Bea: Kiitos! Itseä tuo valinta vielä hieman epäilyttää.. Ihanaa että laukkusi oli nappiostos. Pieleen menneet hintavat ostokset ärsyttävät niin pirusti..

  Sugar Kane: Kiitos! Samaa mieltä, ei kallista laukkua kannata ostaa vain merkin vuoksi. Minulle on sama löytyykö täydellinen laukku Balenciagalta vai kirppikseltä merkittä, kunhan löytyisi.. :)

  Nallak: Juu, liian kallis ettei olisi täydellinen. Parikat on kunnossa, mutta piru vieköön, taitavat jäädä aika vähälle käytölle. Ostin nimittäin talvikäyttöä varten ne liian isoina ja nyt, vielä paksun pohjallisenkin kanssa ne tuntuu reiluilta. Tympii...

  Nelliina: Kiitos, eilen shoppailtiin jo Kuopiossa ja löysin pari kivaa ja edullista juttua. Ja oikeesti, toinen löytyi juurikin mainitsemastani Anttilasta. Hip hei! :)

  May: Longchampin nahkalaukut saavat kyllä kestossaan varauksettoman tukeni. :) mutta juu, esim. kotimaiseen Marimekkoon olen muutamaan otteeseen ollut hyvin pettynyt.

  Anna-Maria: Kiitos ja kiitos! Laukun metsästys jatkuu. Itse asiassa törmäsin EBayssä juuri yhteen ihanaan yksilöön, katsotaan kuinka käy..

  VastaaPoista
 9. Kyllä hyvää kannattaa odottaa =) Itsellä kalevalakoru hajosi ensimmäiestä käytöstä, burberryn villapaita meni ensimmäisessä käsinpesussa ihmeelliseksi ja benettonin kauluspaidasta lähti napit irti, jos noita merkkivaatteiksi, opiskelijabudjetilla varmaan saa sanoa

  VastaaPoista
 10. no voi itku. etsä saa sinne villasukkaa tai ees semipaksua sukkaa tungettua nii ois ainaki lämmin?

  VastaaPoista
 11. Piia: Just noita pettymyksiä mä tarkoitan! Tulee miettineeksi kannattaako rahojaan oikeasti käyttää merkkituotteisiin kun huonosti käy joka tapauksessa. :)

  Nallak: Paksu pohjallinen ja paksu sukka tai villasukka lämmittävät ja mahtuvat kenkään (niin kuin tarkoitus alun perin olikin), mutta kun korkoa on kymmenen senttiä niin liian isot kengär jalassa tuntuu tosi epävarmoilta.. No, ehkä tämä tästä.. Talvi tulee ja lämmintä kenkää alkaa arvostaa uudella tavalla.

  VastaaPoista
 12. Olisi myös kiva kuulla tarkemmin mitkä hieman kalliimmat merkit on olleet toimivia ja missä on tullut pettymyksiä. Tästä aiheesta voisivat muutkin bloggaajat kirjoittaa, koska mielellään välttäisi huonoja ja kalliita ostoksia jos laadussa on jollakin merkillä selkeästi ongelmia.

  Itselläni kotimaiset merkit on olleet lähes poikkeuksetta hyviä ostoksia, ainakin vaatteissa. Laatu on huomattavasti parempaa kuin monella ulkomaisella samanhintaisella merkillä.

  Hyvä postausaihe siis, kiitos siitä :)

  VastaaPoista