maanantai 6. lokakuuta 2008

Skarppi ja liian muodikas

tunnetila: mietteliäisyys

Joskus kirppiksiltä löytää jotain niin hienoa että vaikka vaatteen/kengän koko olisi ihan väärä tai jo ostotilanteessa tietää ettei tule koskaan käyttämään ko. tuotetta, niin silti se on pakko ostaa. Kävin tänään Fidassa ja siellä minua odotti vaate joka kuuluu edellä mainittuun kategoriaan. Tuossa kategoriassa vaate täyttää itse asiassa kaksikin kohtaa: "liian suuri, ostan silti" ja "liian trendikäs, ostan silti".

Viime aikoina kaikkialla on nähty kantajalleen hieman liian suuria mutta skarppeja jakkuja. Tähän hätään en jaksanut kuvia netistä kaivella, mutta kyllä Te tiedätte. Mm. Honey Junkey on tehnyt puolestani reippaan researchin joten voitte vaikka tuolta katsoa mitä tarkoitan.

Fidasta löytyi kotimainen, musta villasekoitejakku, pikkasen liian iso, mutta juuri siksi äärettömän chic. Vaatetusalan koulutuksen saaneena olen kuitenkin tarkka hartialinjan istuvuudesta ja siksipä hieman roikkuva vaate jää luultavasti käyttämättä. Harmi, jakun materiaalikin on ihana.

Ylemmässä kuvassa päivän asuni jonka päälle vetäisin jakun. Kuvassa vanhat tutut eli itse tehty villamekko, Lindexin ikuisuushousut (näitä omistan siis kolmet, siksi päätyvät lähes joka kuvaan..), kengät DinSko, kello DKNY ja uusin rakkaus, nahkaranneke Marimekko.


Alemmassa kuvassa sukkisversio ja karvavuoriset nahkasaappaat merkkiä Ella, kotimaista laatutyötä joka näemmä kestää työkaverilta toiselle. Ostin siis kengät viime talvena työkaverilta joka oli heittämässä saappaita pois. Kunto on priima, koko on hyvä ja kengät on unelmat jalassa. Toisen roska on toisen aarre! Teetin saappaisiin, viime talven kaatuilujen opettamana, liukuestepohjat ja taas mennään!

Noh, mitä sanoo raati jakusta? Kaappiin vai käyttöön? Vaikka olen itse kiinnostunut muodista niin silti on asioita jotka tuntuvat "liian muodikkaille" päälläni. Esim. tämäkin jakku olisi ihan täydellinen tytön päällä jolla on muodikkaasti leikatut hiukset ja oikeanlainen asenne. Minulla on vuodesta toiseen sama tylsä ponnari ja supermuodikkaat vaatteet tuntuvat olevan päällä vain lainassa. Mistähän kummasta tuo ajatus juontaa juurensa??

11 kommenttia:

 1. Ihana jakku! Tosi upea!! Ja käytät ompelijalla nostamassa olkalinjaa jos alkaa haittaamaan...ei ole suuri korjaus:) Ehdottomasti käyttöön:D

  VastaaPoista
 2. Lovely: Kiitos kiitos! Mietin itsekin tuota pientä muokkausta, uskon että helpottaisi ahdistusta. :)

  N.: Sehän tuli painokkaasti! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä jakku oli kiva ja näyttei kyllä hyvältä! Toisaalta mulla ei oo alankoulutusta, joten en osaa katsoa vaatetta niin kriittisesti. Mutta hyvältä se näytti!

  VastaaPoista
 4. Kullanmuru: Ihana nimimerkki sinulla! :) Ja kiitos. Ei vaatteen katsomiseen kriittisesti koulutusta tarvita, hyvä silmä riittää ja usein silmämääräinen mielipide onkin parempi!

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti käyttöön.:) Itselläni on myös kaapissa hieman vastaava reilun kokoinen jakku, mutta ikävä kyllä se ei näytä päälläni yhtä hyvältä.

  VastaaPoista
 6. wear it, do not hide it.

  VastaaPoista
 7. Joviale: Kiitti! Luulen kyllä että säkin näytät hyvältä reilussa jakussasi. ;) (Luin blogiasi, mulle kans yksi Pariisi, kiitos!)

  Anonyymi: Thanks, mate! ;)

  VastaaPoista
 8. mikä ihana kokonaisuus... Mitä siihen kelloon tulee, niin mitä se maksoi???

  VastaaPoista
 9. mitä tuommonen liukuestepohjaus maksaa? semmosia liimattavia liukuestetarrojakin myydään kenkäkaupoissa neljällä eurolla, eikä mulla ainakaan ole vielä tippuneet.

  VastaaPoista
 10. Memory: Kiitos! Kello maksoi Stockalla muistaakseni 139€. Ostin sen jo toissa keväänä eli on palvellut jo puolitoista vuotta ja tykkään siitä edelleen paljon. Kaunis peruskello.

  Nallak: Oho, 4€! Kiitos vinkistä. Nämä maksoi suutarilla muistaakseni yli 30€.. En oo kyllä varma.. Tuli kivasti kengille lisähintaa, mutta kyllä vastaavasti lisää käytettävyyttä ja elinikää.

  VastaaPoista