torstai 9. lokakuuta 2008

Jokainen nainen tarvitsee..


tunnetila: väsymys

Istuin eilen kuunteluoppilaana Niina Kurkisen pitämällä luennolla jonka aiheena oli Naisen kymmenen parasta vaatetta. Lista oli tuttu ja turvallinen, mutta sisälsi totuuden siemenen ainakin business naisen pukeutumiseen. Luento oli selkeästi suunnattu aikuiselle naiselle, mutta hyviä perusvaatteita tarvitsee meistä jokainen.

Tässä top 10 (á la Niina Kurkinen)

1. mustat avokkaat (ajattomalla mantelikärjellä, ei muotivillityksiä (pyöreä tai pitkä kärki))

2. laadukas laukku (kahdella laukulla pärjää (suurempi laukku päiväkäyttöön ja kirjekuorilaukku juhlaan), kolme laukkua on ideaali)

3. trenssi (perusvärinen khaki/beige/musta, myös punainen)

4. kashmirneule (kunnollinen ja laadukas kestää ainakin 10 vuotta)

5. siniset farkut (ei pillit, ei levarit vaan perusmalli ja perusvärjäys)

6. valkoinen kauluspaita (esim. miehen kaapista tai valkoinen naisten paitapusero)

7. kynähame (helman pituudessa ei sääntöä, hameen mitta itselle suotuisaan kohtaan säärtä)

8. pikkumusta (paljon eri malleja, kunhan on musta niin voi mennä minne vaan)

9. body (hyvä body pienentää ihmisen yhdellä koolla)

10. tummat aurinkolasit (suuret lasit ja huulipuna kuuluvat yhteen)

Näillä mennään! Lista oli kattava (paitsi jakkupuku jäi puuttumaan), mutta luento oli kyllä suunnattu hyvin varakkaalle kansanosalle. Avokkaista merkkivinkkinä Kurkinen mainitsi Christian Loubutinin, Miu Miun sekä Marc by Marc Jacobsin, hyvistä peruslaukuista mainittiin Hermes, Chanel ja jälleen MiuMiu, trenssistä Burberry, pikkumustasta Givenchy jne. Salillinen luentoa kuuntelevia rouvia kirjoitti kaiken suositellun kiinnostuneina ylös lehtiöihinsä. Saattaa tulla yllätys jo siinä vaiheessa kun marssitaan listan kanssa Stockalle ostamaan sitä Burberryn trenssiä, saati Hermesin 5000€ maksavaa luennon esimerkkilaukkua.. :)

Birkin Bag

Hyviä vinkkejä kuitenkin kaikki ja laatuun tietysti kannattaa aina panostaa. Niinhän sitä sanotaan, että köyhän ei kannata ostaa halpaa, mutta köyhän täytyisi ensin saavuttaa sellainen tulotaso että voisi edes hankkia vaatteensa muualta kuin Seppälästä tai Sokokselta. Sitä paitsi, oli se valkoinen peruspaitis kuinka laadukas tahaansa niin siihen kun kerran sattuu putoamaan esim. tippa salaatinkastiketta tai tomaattikeittoa niin poistoon menee sekin, oli sitten ostettu Seppälästä tai Armanilta. Sokoksen, jopa Anttilankin valikomista löytyy nykyään joka kukkarolle sopivia siistejä työasuja ja pikkumustia, eli vinkit on nyt saatu, seuraavaksi sitten tekemään hankintoja!

20 kommenttia:

 1. Givenchy ei Chivency.

  Nina Kurkinen pitää exlusive putiikkia. Asiakaskunta on keskiverto palkansaajia varakkaampaa väkeä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kiitos korjauksesta. Ja minäkin korjaan, nimi on Niina Kurkinen, ei Nina. Vain liikkeen nimessä on Nina.

  Ja tiedän kyllä Kurkisen liikkeen asiakaskunnan, tämä luento kuitenkin sattui olemaan myös tavallisille pulliaisille kuten minä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Keskivertopalkansaaja ei keskiverto palkansaaja

  VastaaPoista
 4. mua mietityttää, että kenelle tuossa on informaatioarvoa: "tärkeitä ovat mitäänsanomattomat perus-kengät, -housut, -hame ja -laukku". ooh. onko ihmisiä, jotka kuvittelevat että pinkki höyhenboa ja hiihtomonot muodostavat tyylikkään pukeutumisen kulmakivet?

  onhan setissä toki pointtinsa, mutta jotenkin tuommoinen perus-sitä ja ajaton-tätä vie aika paljon iloa pois pukeutumisesta, vaikka olisi kyseessä kuinka ylihinnoiteltu design-kampe.

  VastaaPoista
 5. Mistä näitä pilkuviilaajia riittää..?

  Tällaisia listoja naiset ovat tehneet varmaan kautta aikojen, heh. Peruskamppeet saavatkin varmaan olla aika laadukasta kamaa, mutta itse kyllästyn vaatteeseen nopeaa. Voi olla, että kaupassa aivan ihana paita onkin kuukauden kuluttua omasta mielestäni niin out (toisin sanoen käytetty loppuun) että kirpparille sen paidan tie vie. Joten kannattaako tällaisen pulliaisen sitten ostaakaan hintavaa? En tiedä. Toisaalta hirveää törsäystähän tuo on. Hävetä pitäisi. :)

  VastaaPoista
 6. Tiiti: Et uskokaan kuinka moni "aikuinen nainen" tuskailee vaatekaappinsa kanssa. Kaappi tursuaa jos jonkinlaista kretonkia mutta koskaan ei ole mihinkään tilaisuuteen vaatteita. Kurkisen luennon sisältö saattaa meistä tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta esim. äitini kuuntelisi vinkkejä varmasti mielellään. Ja kun perusvaatteet on kaapissa niin aina on jotain päälle pantavaa. Ja niitä perusjuttuja voi halutessaan maustaa vaikka sillä höyhenboalla jos siitä tykkää. :)

  Mikkan: Huvinsa kullakin.. ;)

  Mutta se tuossa peruspukeutumisjutussa pointti onkin: kun ostat sen valkoisen, ehkä tylsän, paitapuseron niin et kyllästykään siihen parissa kuukaudessa. Saattaa mennä kuukausia ettet käytä vaatetta lainkaan, mutta kun yhtäkkinen tarve tulee niin tadaa, siellä se paitapusero roikkuu kaapissa ja on valmiina käyttöön. Muotijuttuja sitten voi ostaa Henkalta tai GT:ltä, ne ei paljon maksa ja jos niihin kyllästyy niin ei niin paljon harmita. Kirppikselle tai UFFiin vaan sitten surutta,joku muu saattaa niistä edelleen tykätä.

  VastaaPoista
 7. Mielestäni tuo lista on jo niin tuttu kaikille, tai siis ainakin minulle. Joten ei olisi tuonut minulle mitään uutta. Niina Kurkista tosin olisin itsekin mennyt kuuntelemaan jo ihan hänen kauneutensakin takia :)

  VastaaPoista
 8. Melina: Juu, tuttu tuo lista on varmasti kaikille, ainakin pukeutumisesta kiinnostuneille, mutta toivottavasti joku vähemmän asiaan paneutunut sai listasta vinkkejä pukeutumisensa jäsentelyyn. Ja kyllä, Kurkinen on upea!

  VastaaPoista
 9. Vaikka olisin miten rikas, en ostaisi 5000e laukkua. Joku raja noissa hinnoissakin pitää olla :)

  Mutta Niinan puheissa on kyllä sikäli totuuden siemen, itseltäni nimenomaan puuttuu muutamia pukeutumisen kulmakiviä, kuten vaikkapa valkoinen kauluspaita. Jostain syystä en silti saa ostettua "niin tylsää" vaatekappaletta, vaikka tiedän että sen tarvitsisin. Huoh.

  VastaaPoista
 10. Nelliina: En taitaisi minäkään ostaa 5000€:n laukkua vaikka rahaa siihen olisikin. Noita laukkuja tunnutaan ostavan vain siksi että näytetään kaikille että on varaa ostaa The Laukku.

  Ja perusvaatteista.. Olen luullut pitäväni simppeleistä jutuista mutta nyt kun aloin miettimään niin mulla ei ole yksiäkään mustia perusavokkaita. Mustia avokkaita löytyy, mutta kaikissa on jotain ylimääräistä, remmiä tai rusettia.

  VastaaPoista
 11. Tylsä mustavalkoinen peruspuvusto nousee arvoon arvaamattomaan, kun mies on matkoilla, kolmevuotiaalla lapsukaisella on nuhainen ja yskäinen "mä-en-ala-mitään-mä-haluun-maata-lattialla-ja-huutaa" -känkkäränkkäkausi ja itsellä töissä ihan sairas kiire tyyliin deadlinea deadlinen perään pukkaa. Terveisin nimimerkki "Kokemusta on". :o)

  VastaaPoista
 12. Noita "perusvaatteita" on kyllä ihan supervaikea ostaa... Kuinka monta kertaa olenkaan mennyt hakemaan sitä perusvalkoista kauluspaitaa tai mustia avokkaita hillityillä koroilla ja tullut kotiin pitsitoppien ja 10 cm koroilla olevien prinsessakenkien kanssa:)Mutta joo...pitäisi ne hankkia!

  VastaaPoista
 13. Hitsi sentään, oisin NIIIN paljon halunnut sinne messuille :(

  Ja oishan ne vielä tänäänkin, mutta kun ei pääse, niin ei pääse.

  Mitä muuten sun laukulle kuuluu?
  Olen sitä odotellut, mutta mitään ei ole kuulunut. Onko Ranskasta oltu yhteyksissä?

  VastaaPoista
 14. Hassua, multa ei löydy kuin nuo tummat aurinkolasit vain. Olen kyllä miettinyt hankkia muitakin, ei vain ole tullut oikeat eteen vielä.

  VastaaPoista
 15. May: Juurikin noin! Myös matkoilla peruspuvusto auttaa, kaikki kun sopii kaiken kanssa niin pakkaaminen on helppoa ja tulee pakattua hyvin kevyesti.

  Lovely: Perusvaatteiden ostoon täytyy pakottaa itsensä. :) Menee kauppaan ja päättää ettei katso edes mitään muuta. Kun kaikki muu todellakin tuntuu aina niin paljon hauskemmalle.. ;)

  N.: Kiitos kysymästä, laukkua ei kuulu ei näy.. :( Mutta ihana että sinäkin odotat sitä! :) Olen soittanut Pariisiin jo kolmesti mutta myyvät "ei oota". Sanovat että eivät ole saaneet laukkuja ja heti kun saavat niin saan omani. Alkaa jo usko mennä.. :(

  Kullanmuru: Isoista aurinkolaseista on hyvä lähteä liikkeelle! Niillä saa asuun kun asuun särmää. Multa sopivat isot lasit puuttuu, ehkäpä ensi kesäksi löytäisin omani.. Mä vaan näytän tosi tyhmältä oli arskat millaset tahansa.. Pöh!

  VastaaPoista
 16. Hummm. Itselläni ei ole kuin kohdat 2, 3 (vaikkakin inhoan trenssiäni enkä sitä enää käytä) ja 10, mutta hyvin on pärjätty tilanteessa kuin tilanteessa, kehujakin kuunnellen! :)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Nuo vinkit taitavatkin olla muistutukseksi ihmisille jotkat kaipaavat elämää helpottavia vinkkejä ulkopuolisilta. Omalla tyylitajulla kuitenkin pärjää paremmin kuin hyvin. ;)

  VastaaPoista
 18. Täähän on just hyvä, lainasin sun listaa omaan blogiini, ja tarkistin miten oma vaatekaappini pärjää listaan verrattuna! :D
  Ja huuomrillahan tällaset pitää ottaa. Joskin oon ihan aidosti sitä mieltä että tietyt perusvaatteet on hyvä olla olemassa, helpottaa kummasti vaatteiden yhdistelyä.

  VastaaPoista
 19. Tweetytwix: Ihan totta, siis kaikki mitä sanoit. "Neuvot" kannattaa ottaa huumorilla mutta jos niistä on hyötyä niin totta kai poimii siitä aina sen tarpeellisen tiedon.

  VastaaPoista