torstai 27. marraskuuta 2008

Jee! Eiku voi p...

tunnetila: pettymys

Kävin kirppiksellä. Pimeässä nurkkapöydässä huomasin jo kaukaa jotain kiiltävää ja hyvin kiinnostavaa. Harakkana hyökkäsin paikalle pienen ja metalisen kimppuun. Voi jestas, pienistä mustista metallilaatoista tehty iltalaukku. Laukun lyhyt rannehihna oli hieman kulunut, mutta itse laukku näytti priimalle. Kuin tilauksesta eteeni osui juuri tähän hetkeen sopiva pikkujoululaukku: kiva malli, hieman ylellisen tuntuinen materiaali, väri passeli, pikkulaukuksi hyvin tilava, myös hihna osoittautui irroitettavaksi joten nappasin sen heti laukusta irti ja laukun ulkonäkö sen kun parani. Hinta hieman mietitytti, oli aika kallis kirppislaukuksi, mutta päätin silti ottaa sen mukaani.


Kotona kaivoin laukun innoissani esiin ja aloin tutkia sitä tarkemmin. Mitä hel....??? Ei, ei ja vielä kerran ei. Laukussa lukee yli viisisataa kertaa pöljä, idiootti, retkuunmenijä, höynäytetty. Eli Louis Vuitton Paris, Made in France. Pelkkä merkki laukun sisällä ja vetoketjussa ei tietenkään riitä vaan joka ikisessä metallilaatassa lukee LV. Voi turkanen!!

Nyt tympii. Eihän tuota laukkua voi missään käyttää. Tosin pimeässä en itsekään huomannut sortuvani äärimmilleen viritettyyn feikkiin eli ei kukaan muukaan sitä käytössä varmaan huomaisi, mutta se, että tiedän itse kantavani neljän sentin arvoista laukkua josta jokainen sentti on mennyt alun perin piratismia, rikollisuutta ja ketkuilua kannattavaan maailmanlaajuiseen kepulitoimintaan pistää vihaksi ja on täysin periaatteitani vastaan. Huoh!

Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus piristää minua ja kertoa, että laukku on sittenkin aito, harvinainen ja tuhansien eurojen arvoinen! Paitsi jos joku minulle niin kertoisi en uskoisi sitä kuitenkaan... Ai että pistää vihaksi! Taidankin lainata mieheni hiomakonetta, pistää laatat sileiksi ja maalata laukun uudestaan mustalla tai hopeisella spraymaalilla. Vaikka pohja olisi piratti niin muokkaus olisi uniikki!

10 kommenttia:

 1. Sinä kun asut Helsingissä, niin ainahan tuota voi käydä vilauttamassa LV:n liikeessä (jos kehtaa). Myös netistä löytyy hyviä ohjeita miten tunnistaa piraattilaukku, jokaisessa aidossahan on ne numerosarjat sun muut. :) Ja jos laukku osoittautuu feikiksi, niin tuo maalausidis on tosi hyvä! Mulla on muuten tuollainen hyvin samanmoinen Miss Sixtyn laukku, ostettu joskus 2000-luvun alussa..

  VastaaPoista
 2. Upea laukku, mutta ymmärrän kyllä täydellisesti tuon feikkilaukkukammon!! Toivottavasti saat sen tuunaimella kuntoon:)

  VastaaPoista
 3. Anna-Maria: Olen niin varma että tuo on feikki etten taida kehdata vielä sitä näytille. Toisaalta, ei siinä mitään menettäisi (paitsi ehkä kasvonsa..). Reissusta saattaisi saada hyvän postauksen aikaan... Ehkä sittenkin..

  Lovely: Kiitti, mustakin tuo laukku on tosi kiva. Ja ihanan viileä kädessä kun on metallia. :)

  VastaaPoista
 4. Käytä ihmeessä liikkeessä sitä, sano vaikka että sait lahjaksi hienolta tädiltäsi :D
  Keroo sitten meillekin, mitä asiantuntijat sanoivat :)

  VastaaPoista
 5. On kyllä tosi harmi jos tuo on feikki, sillä se on tosi upea.

  VastaaPoista
 6. Miten ton laukun tuunaaminen vaikuttaa siihen, että oot ostanu feikkilaukun ? Anyways kannatit jo lapsityövoimaa tai jotain muuta hauskaa.. Ei se hopeaksi maalaaminen muuta asiaa mitenkään. idiootti.

  VastaaPoista
 7. Minelli: Taidan oikeesti käydä liikkeessä. Kysyn samalla mistä feikkilaukun tunnistaa ja kerron tipsejä teille.

  Shandi: Älä muuta sano. Toi on tosi kiva.

  Anonyymi/idiootti: Minun rahani sai kirppispöydän myyjä, ei piraattituotteen valmistaja. Laukun alkuperäinen ostaja rahoitti hämäräperäistä teollisuutta, minulla ei ole siihen osaa eikä arpaa. Ps. Hauska nimimerkki sinulla. :D

  VastaaPoista
 8. odotan mielenkiinnolla raporttia lv-käynnistä.

  VastaaPoista
 9. Kesällä luin Helsingin Sanomista mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin nykyisen maailmantalouden johtaneen siihen tilanteeseen, että luksusmerkkien aidot ja kopiolaukut tehdään samoissa hikipajoissa. Työntekijät ovat yleensä laittomia siirtolaisia, jotka ansaitsevat kopioista lisätienestejä.

  Omituista on tämä maailman meno nykyään.

  VastaaPoista
 10. IMay: Samoin, mielenkiinnolla odotan itsekin liikkeen myyjien reaktiota. Reaktio kertoo nimittäin paljon.. ;)

  Elisabet: Totta. Olen myös kokenut homman käytännössä. Minulle myytiin rehellisesti (ei siis piiloteltu tai salailtu mitään) laukkua, joka oli tehty samassa tehtaassa, samoilla kaavoilla ja samasta nahasta kuin eräs huippumerkin laukku. Laukku oli siis muuten sama mutta luksus merkin logoa laukkuun ei saanut laittaa. Hinta oli nahan upeasta laadusta johtuen useamman satasen, mutta tuhansia halvempi kuin laukku jossa on tuotemerkki. En ostanut laukkua, mutta samoissa paikoissa nuo tehdään.

  VastaaPoista