lauantai 22. marraskuuta 2008

Perusvaatekaappi osa 2

tunnetila: raukeus

Päivän agenda: viisi (!!) tuntia Ikeassa hirvittävässä ihmispaljoudessa, lähes 40 min Ikean läheisellä bussipysäkillä minihameessa bussin odottelua ja jäätymistä, tämän jälkeen viikonlopun ruokaostoksien tekoa tungoksessa, nopeasti valmistettava päivällinen ja pienet unet. Nyt ollaan tässä ja olo on ihan töttöröö! Ostoksista myöhemmin lisää, tänään rahkeet riittää vain perusvaatekaapin esittelyn kakkososaan. Listat siis kirjasta "Chic -valitse oikeat vaatteet, luo oma tyylisi".

Jos aiemmin esitelty lista yläosista tuntui mielestäsi lyhyeltä niin lista alaosista on jo minimalismia. Listassa mainitaan kahdet arkihousut, mitä?! Mustat kapeat housut, harmaat leveämmät housut, suorat housut, tummansiniset pillifarkut, mustat farkut, tummansiniset levarifarkut jne jne. Ja yksi arkihame, häh?! Totta kai täytyy olla yksi lyhyt arkihame, yksi ruudullinen arkihame, yksi kynähame, yksi hieman pidempi hame, yksi leveähelmaisempi hame... Ja sitten vielä näitä kaikkia eri väreissä. Liioittelenko vai tulisinko muka toimeen myös vähemmällä? Ei kysytä mieheltä, hänen vastauksensa saattaisi olla lähempänä kirjaa kuin kaapissani vallitsevaa totuutta.

Sitten päällysvaatteet. Huomatkaa, että urheiluvaatteet on kirjassa listattu erikseen eikä löydy alla olevasta listasta.

Aika niukka on tämäkin lista. Kylmiä päiviä varten kaapissani on untuvatakki, se riittää omasta mielestäni ja niin myös listan mukaan. Kaupunkitakkeja täytyy kyllä olla enemmän kuin yksi: lyhyt ja pidempi malli ainakin on hyvä olla olemassa, varsinkin jos käyttää hameita. Itselläni on ainakin hame- ja housutakit erikseen. Ja yhdestä kamelinvärisestä perus villakangastakista on ollut usein hyötyä vaikka yleensä se asustelee vintillä pukupussissa ympäri vuoden. Silloin tällöin haen takin käyttöön tiettyjä tilaisuuksia varten. Tuuletan ja harjaan takin hyvin ennen käyttöä, ja samat rutiinit teen kun laitan takin takaisin vinttiin. Näin takki on pysynyt hyvänä jo vuosia ja kun panostaa laatuun ja klassiseen malliin, voi takkia käyttää huoleti vuosikymmeniä.

Syksy- ja kevättakkeja riittää yksi. Pyh ja pah! Kyllä "tavallisen" takin kaveriksi kannattaa hankkia ainakin perusmallinen nahkatakki. Eli kahdella varmaan oikeastikin pärjäisi tässä kohtaa. Mutku mutku.. Takit vaan on niin kivoja!


Seuraavaan kertaan jää käsiteltäväksi vielä asusteet, urheiluvaatteet ja kengät. Sitten onkin jo kasassa koko garderoobi. Näiden listojen avulla voi tehdä vaatekappiinsa inventaarion, jos haluaa.

Inventaarion kulku. Ensin otamme kaikki vaatteet pois kaapista. Vaatteiden läpikäynnin jälkeen siirrämme listoissa mainitut vaatteet kaappiin ja jos jotain ei ole, laitamme sen ylös ostoslistaan. Mietimme tämän jälkeen pärjäämmekö nyt kaapissa olevilla vaatteilla. Kun tulemme tulokseen "emme pärjää", lisäämme kaappiin rakkaimmat vaatteemme ja mietimme taas pärjäämmekö vieläkään. Tätä voimme jatkaa niin kauan kun saamme kaappiin kaiken haluamamme. Lopulta lattialle jää vain kaksi hametta ja kolme kulahtanutta t-paitaa. Katselemme niitä hetken ja päätämme pitää nämä kotivaatteina.

Epäonnistuneen inventaarion lopputulos: kaapissa on edelleen kaikki vaatteet mitkä siellä jo alunperinkin oli ja ostoslistassa vielä lisäksi pari uutta juttua. Jospa kokeiltaisiin vuoden päästä uudestaan. Silloin ne kulahtaneet teepparit voisi ainakin pistää pois käytöstä.


Tekstit "Chic -valitse oikeat vaatteet, luo oma tyylisi" / Karina Ericsson Wärn/ WSOY

7 kommenttia:

 1. Ylpeänä voin ilmoittaa että kahdet arkihousut riittää:D Mie en edes taida omistaa yhteensä kun kahdet housut (+kulahtaneet lempparifarkut joista en raaski luopua). Mutta että yksi ainokainen hame?! Mekkoja ja hameita vaatekaapista löytyy lähemmäs 40 ja Suomessa on toinen mokoma lisää. Sanonpahan vaan että normaali nainen ei tule elämässään pärjäämään noin pienellä vaatevarastolla, eihän noista tule edes pyykkikoneellista ja on luonnontuhlausta pestä vajaita koneellisia jos ei oo erillistä ohjelmaa sille;DD

  Mut silti varsin hauska lukea, millanen perusvaatekaapin tulis olla, ehkä senkin aika on joskus tulevaisuudessa..

  VastaaPoista
 2. tosta muokatusta tekstistä ei saa oikeen selvää vaikka klikkais isommaksi mutta muuten mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Suhkur: Jei, vai kahdet arkihousut riittää...? Mutta säpä oletkin enemmän hametyttö! Siitä se johtuu! :)

  Anonyymi: Voi itku mun kanssa! Ensin mä en saa kuviani täällä mitenkään suurenemaan, sit mustista asuista ei saa suurentamallakaan selvää ja nyt tekstinikin on lukukelvotonta. Äh ja puh, mä lopetan bloggaamisen. Terveisin, epäonnistuja :D

  VastaaPoista
 4. Etkä lopeta, hihittelin tuota loppupuoliskoa ihan tohkeissani - se on niin totta! :D
  Perusvaatekaappiajattelu on kyllä erittäin hyödyllinen juttu, mutta on se myös melkoisen haastavaa ;)

  VastaaPoista
 5. Bea: Kiitti tsempistä! Mä olin täällä jo ihan maani myyneenä.. :)

  VastaaPoista
 6. Tää perusvaatekaappijuttu on tosi kiinnostavaa, mäkin haluan toimivan ja yhdisteltävän "capsule wardroben", Mutta noin pieni vaatevarasto kuin noissa listoissa sopii kyllä vain joillekin täydellisille naisille, jotka eivät esim. epähuomiossa sotke vaatteitaan ikinä!

  VastaaPoista
 7. Sugar Kane: Juu, ei sovi sotkijoille eikä sellasille joiden päällä joku aamu vasta kahdeksas asu näyttää hyvälle. Loppuis noi vaatteet siinä tohinassa ihan kesken..

  VastaaPoista