keskiviikko 19. marraskuuta 2008

UGGh!

tunnetila: tyytyväisyys

Useamman vuoden ajan maailman tähdillä on näkynyt jalassa mm. Miamin helteessä paksuja lampaankarvasaappaita. Haloo, mikä tolkku? Alunperin australialaiset UGG -bootsit kehitettiin lammasfarmareille ja heidän rouvilleen lampolassa käytettäviksi työkengiksi ja muihin talvisiin ulkoaskareihin. Kengät oli niin miellyttävät jalassa, että niitä alettiin valmistaa myös ohuemmalla pohjalla sisäkäyttöön: Australiassa kun talvet on kylmät ja luntakin saattaa sadella, mutta taloissa ei ole kunnon eristystä eikä myöskään kunnollista lämmitystä. Yhä edelleen australialaiset farmarit käyttävät maaseuduilla UGGeja työkenkinään ja ovat autuaan tietämättömiä kenkien ympärillä vellovasta suosiosta.

Kenkien suosion kasvaessa amerikkalainen firma osti merkin itselleen, ja vaikka bootseja mainostetaan UGG Australia -nimellä, merkki ei ole enää australialaisessa omistuksessa. Aitoja ja alkuperäisiä UGGeja siis käyttävät edelleen australialaiset lammasfarmarit, maailmaa valloittaa ihan toiset yrittäjät. Aidon, Tasmaniassa käsin tehdyn UGGin tunnistaa seuraavasta merkistä.

Niin, siis alkuperäisiä UGGeja käyttävät lammasfarmarien rouvat tasmanialaisessa lampolassa ja minä, ihan täällä Helsingin urbaanissa ympäristössä. :) Paras ystäväni muutti keväällä Tasmaniaan ja tulipa minulle mieleen kysäistä olisiko Tasmaniassa UGGit järkevämmissä hinnoissa kuin täällä Suomessa. Suomessa olen nähnyt myynnissä vain sisäkengiksi tarkoitettuja versioita (joita ihmiset kuitenkin käyttävät ulkona ja siksi niistä menee pohjat nopeasti pilalle ja kengät menevät ihan "linttaan"), mutta Suomen talveen halusin ehdottomasti kunnolliset, paksupohjaiset ulko-UGGit. Ja kas, kuinka ollakaan, UGGin tehtaalle on ystäväni luota ihan lyhyt matka, tehdas on viereisessä kylässä! Niinpä ihana ystäväni teki työtä käskettyä ja nyt on minulla aidot maatalonemäntien UGGit!


Kengät saapuivat olkalaukkumaisessa dust bagissa ja voi veljet että bootsit on mukavat jalassa! UGGit on alunperin tarkoitettu käytettäväksi paljaassa jalassa ja silloin niiden kaikki upeimmat ominaisudet pääsevät esille. Itse olen kuitenkin lontostellut näissä kauppareissuilla sukkahousujen kanssa ja ihanat on. Näitä kenkiä voin suositella 100% varmuudella ihan kaikille, varsinkin heille joilla on huono ääreisverenkierto. Kauniiksi näitä ei voi kutsua, mutta hällä väliä! Tässä vielä pari kuvaa kunnon ulkokengistä: superpaksu karvavuori ja jämäkkä traktoripohja. Varren voi halutessaan kääntää ja ottaa esille karvareunuksen. Voi, nämä on jo muutaman käyttökerran jälkeen niiiiiiiin lempparit että!!


9 kommenttia:

 1. Silläkin uhalla että makuni tuomitaan ikuisiksi ajoiksi surkeaksi, esitän mielipiteeni, etten ymmärrä miksi noita niin kovasti parjataan. Näyttävät rennoilta ja mukavilta (ja arvatenkin ovat myös sitä) - tyylejä on monenlaisia. Niin että lähettäisiköhän se ystäväsi lisää Tasmanian-tuliaisia? :D

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan ymmärtänyt noita kenkiä. :D Poikaystäväni käytti juurikin niitä tohvelimaisia UGGeja Kaliforniassa (!) kun tapasimme v. 2001. Ihmettelin, että mitä ihmettä teet tuollaiset talvikengät jalassa täällä +35 asteen helteessä. Sanoi, että ovat mukavat. Seuraavan kerran Uggit näin Pamela Andersonin jalassa, kun telkkarista tuli joku Ruby Waxin vitsiohjelma kyseisestä Baywatch-tähdestä. Siinäkin ihmeteltiin, että miksi Pamela keikistelee ne pitkävartiset UGGsit jalassa uikkarit päällä hiekkarannalla. En pidä niiden ulkonäöstä, mutta uskon sinua kun sanot että ovat mukavat ja lämpöiset. Olen sen verran esteetikko, että en noita silti hanki, sama pätee Crockseihin. Täytyy kyllä myöntää, että nuo mustat versiot eivät näytä hullummilta päälläsi. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt vaan pyydät ystävääsi diilamaan noita tännepäin!! Varmasti menisi kuin kuumille kiville ja jos ovat vielä normi UGGeja edullisemmat, niin mulle kans:)

  VastaaPoista
 4. todella katkerana myönnän, että huolimatta kaikesta verisestä vastustuksestani ja hirveästi kitinästäni noita karvasaapaksia kohtaan, eivät nuo nyt ihan mahdottomilta näytä. oikeestaan nuo tummat istuu tuohon sun vähäeleisen asustukseen aika kivasti. ehkä noita sitten voi pitää muutenkin kuin pinkkien glittertissivakotoppien kanssa :D

  VastaaPoista
 5. Vähän kyllä himottaisivat tuollaiset ihan oikeat ja aidot kunnon talviuggit:)Mun jalat palelee niin herkästi. Paljonko maksoivat?!

  VastaaPoista
 6. Bea: Samaa mieltä, mukavat ja lämpimät, mitä muuta täydellisiltä talvikengiltä vaaditaan? Ulkonäköä? Pyh, toissijaista!

  Ocean: Ottajia näköjään olisi.. Pitäisköhän laittaa ystävän kanssa bisnes pystyyn..? :)

  Anna-Maria: Kiitti, otetaan kohteliaisuutena! :) Kenkien kolhon ulkonäön unohtaa kun koko kropan valtaa mukavuus nämä jalkaan vetäistessä. Nim. nytkin UGGit sisällä paljaassa jalassa

  Lovely: Oih, asiakkaita on jo kolme. Kyllä tästä pian saadaan bisnes pystyyn! :)

  Tiiti: Useimmiten vähäeleisenä ja värittömänä pukeutujana aion käyttää näitä kaikkien vaatteitteni kanssa. Uskon että näyttää passelilta yhdistettynä kaikkeen mitä kaapistani löytyy. Harvoista kengistä voi sanoa noin!

  Jonna: Paleleville jaloille nämä on ihan must. Hinnasta ei ole hajuakaan... Ei ole ystävä vielä laskuttanut. Postikulut oli kyllä paljon, lähes 50 aussidollaria. Mitä se nyt sitten euroissa on..??

  VastaaPoista
 7. Vaikuttaa kyllä siltä että kestää talven pakkaset ja lumen paremmin kuin ne sisäkäyttöön tarkoitetut, joista en edes tiennyt että ne on sitä. Noi tummat muutenkin näyttää paremmilta kuin ne ruskeat.

  VastaaPoista
 8. Herttainen: Juu, moni ei tiedä että ne on oikeesti sisäkengät. Nyt kun näen niitä kaupungilla niin mua naurattaa.. :)

  VastaaPoista