maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ostamisesta parempi mieli

tunnetila: ihastus

Image and video hosting by TinyPic

Kun ostaa tarpeeseen ostamisesta tulee hyvä mieli. Pelkästään haluamiseen perustuva ostos piristää hetken, mutta kun kotona laittaa uuden vaatteen vaatekaappiin valtavan röykkiön päälimmäiseksi ostamisesta tulee usein morkkis. Joskus sitä kuitenkin ihastuu vaatteeseen niin hurjasti että se on pakko saada, tarvitsi sitä tai ei.

Hieman parempaa omatuntoa voi kuitenkin ostaa ostoksen mukana jos sattuu ihastumaan vaikkapa H&M:n uuden ekologisen Conscious-malliston vaatteisiin. Vaatteet on nimittäin kaikki valmistettu kierrätysmateriaaleista tai luomupuuvillasta. Mallisto on jatkoa viime keväänä suuren suosion saavuttaneelle The Garden Collectionille jonka tuotteet oli valmistettu niin ikään luomupuuvillasta ja -pellavasta sekä kierrätyspolyesterista ja tencelistä.


Image and video hosting by TinyPic

pusero H&M Conscious Collection,
toppi Your Face, farkut Mango,
laukku Chanel, kengät Zara


Conscious-malliston vaatteet ovat kauniita ja naisellisia ja sarja koostuu pääosin valkoisista tai hyvin vaaleista vaatteista. Vaikkei naisellisuus olekaan vaatekaappini kulmakiviä, ihastuin silti alkukeväästä H&M:n showroomilla malliston pitsitoppiin joka oli "pakko saada" listallani koko kevään. Toppia ympäri Helsinkiä metsästäessäni ihastuin kuitenkin malliston toiseen luomupuuvillaiseen puseroon niin paljon, että lopulta kun toisessa kädessä minulla oli tuo pitsitoppi ja toisessa 3/4-hihainen pusero valintani kallistui puseron puoleen. Pusero on ihan älyttömän sievä!

Image and video hosting by TinyPic

Tämän puseron hankkiminen sai aikaan super hyvän mielen, sillä ostin sen polttavaan tarpeeseen suuren ihastuksen saattelemana, ja samalla kerroin H&M:lle että ostan mielelläni ekologisemmalla tavalla tuotettuja vaatteita. Olen tosin sitä mieltä että puuvillan hinnan raju kallistuminen maailmalla saisi jo nostaa vaatteiden hintoja. Jos luomupuuvillasta valmistettu 3/4-hihainen pusero maksaa ainoastaan 14,95€ jossain kohtaa tuotantoketjua on pakko olla mätää. Maksaisin mielelläni puserosta vaikkapa 34,95€ jos tietäisin että tuo ylimääräinen 20€ menisi tuotantoketjun alkupäähän.

Image and video hosting by TinyPic

"Mä laitan ensin tän tukan..
"

Image and video hosting by TinyPic

"Kato mä olen langennut joutsen..? Ai miks ei??"

Pieleen menneet poseeraukset mallin omaa syytä

7 kommenttia:

 1. Olisko siis ollut parempi jättää pusero ostamatta? Taas Perssonin perhe rikastui.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kyllä. Paras vaihtoehto on aina jättää ostamatta. Vähän huonompi, muttei kuitenkaan huonoin, vaihtoehto on ostaa jotain johon kovasti ihastuu, jota tietää käyttävänsä niin pitkään että vaate kuluu puhki ja jos sen vielä saa luomumatskusta (joku edes yrittää tehdä asioille jotain) niin sen parempi.

  Mutta oikeassa olet, jokainen ostos tulisi olla harkittu.

  VastaaPoista
 3. Tuli tuosta rikastumisesta mieleen... Jos vaate maksaa 14,95€ niin ei sillä kyllä kukaan pääse rikastumaan. Olisi ihan super kiinnostava tietää mitkä vaatteen valmistuskulut olivat. Mitä luomupuuvilla maksaa, mitä puuvillan poimijoille maksetaan, tai entäpä vaatteen koko tuotantoketju: puuvillasta kankaaksi->vaatesuunnittelu->tehtaalla leikkaus ja ompelu->pakkauskulut->rahti maailman toiselta laidalta Suomeen->vaatteen sisäänostohinta->kate jne.

  Kiitos anonyymi kommentistasi, tuo yhtälö kuulostaa täysin mahdottomalta! Tietääkö joku asiasta enemmän?

  VastaaPoista
 4. Tuohon edellä olevaan en osaa sanoa mitään.. Mut sä puit sanoiksi tunteet, jotka tulee sellaisen vaatteen ostamisesta, jonka todella tarvitsee ja toisaalta sellaisen vaatteen ostamisesta, jonka motiivina on ollut halu. Mulla on yleensä jälkeenpäin morkkis, kun osteskelen alesta edullisia heräteostosvaatteita, joita kyllä saattaa tulla joskus pidettyä, mutta jotka eivät tule polttavaan tarpeeseen. No nyt sitten ostin kevättakin, jonka todella tarvitsin ja tunne on ihan erilainen:)

  Tuo pusero on muuten kaunis sun päällä. Ymmärrän, miksi se oli ostettava:))

  Ellu

  VastaaPoista
 5. Ellu: Kiitos Ellu, ja ihanaa että ymmärsit että tuo pusero oli pakko hankkia. Tykkään siitä ihan vietävästi!

  VastaaPoista
 6. Mies osti ittelleen sen valkosen bleserin siita collectionista ja huomasimme etta siina on vain 55% luomua, 45% tavallista puuvillaa.

  VastaaPoista
 7. Tia B: Buu!!! Luulin että kaikki materiaali näissä tuotteissa on kierrätettyä tai luomua. Tylsää ettei niin olekaan. :(

  VastaaPoista