maanantai 25. huhtikuuta 2011

Tummennettu tulevaisuus

tunnetila: häikii

Image and video hosting by TinyPic

Päätin ostaa huhtikuun alussa vietetyiltä Stockan Hulluilta päiviltä hulluun hintaan Ralph Laurenin aurinkolasit. Olin paikalla klo 8:05 (liike avattiin 8:00) ja arskahyllyillä oli niin järjetön ryysis etten päässyt lähellekään. Laseja oli tullut myyntiin kolme seinällistä ja näillä seinillä oli viisi minuuttia liikkeen avaamisen jälkeen jäljellä neljä (4) paria aurinkolaseja! Ihmiset olivat hamstranneet laseja sylit täyteen ja testailivat eri malleja kasvoilleen jokaisen peilin läheisyydessä ja vaalivat omaa kasaansa kynsin hampain. Kasan lähellekään ei saanut mennä, heti tuli huutoa "Älä koske, ne KAIKKI on mun!!!"

Kiersin odotellessa muita osastoja ja palasin kymmenen minuutin päästä takaisin haaskalle. Muutamia laseja oli palautunut seinälle ja niistä yhdet näytti kivoille. Nappasin lasit, sovitin ne nopeasti ja marssin kassalle. Ihmiset hamstrasivat aurinkolaseja ihan hurjana! Jonossa minun edessäni oli kaksi naista joista toinen osti kuudet (6) lasit, toinen kahdeksat (8). Eli arskoja noin viidellä ja kuudella sadalla. Hupsis!

Olen nyt käyttänyt aurinkolaseja muutamana päivänä (jee, aurinko on paistanut!!) ja myönnettävä on, ei olisi kannattanut ostaa niitä noin pienellä sovittelulla. Minulle istuu kunnolla hyvin harvat aurinkolasit ja vaikka nämä näyttivät liikkeessä yllättävän hyvälle, ne jäävät silti keikkumaan nenänvarteen. Voi itku, vuosia kestänyt kunnollisten lasien metsästys ei päättynyt vieläkään.

Näytin laseja kotona miehelle. "Taasko sä ostit vitosen lasit? Aurinkolaseihin kannattaisi panostaa ja ostaa kerralla kunnolliset." Niinpä niin, yritys on kova mutta hyviä laseja ei minulle tunnu löytyvän.

Löydättekö te helposti aurinkolaseja?

17 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut muotoiluttaa muovisia pokia optikolla? Omat lasini ostin pari vuotta sitten, ja luulin niitä aluksi kalliiksi hutiostokseksi. Ne nimittäin valuivat kävellessä ikävästi alaspäin nenää pitkin ja tuntuivat muutenkin kummallisilta. Kysäisin ohikulkumatkalla optikolta, josko laseilleni voisi tehdä jotain, ja pikainen (sekä ilmainen) sankojen taivuttaminen teki todella ihmeitä! Kun sangat taipuvat kunnolla korvien taakse, lasit pysyvät paikoillaan paljon paremmin. Nykyään ne nenällä voi juostakin. :)

  En tiedä, onko ongelmasi samanlainen, mutta asiansa osaava optikko voi varmasti muokkailla myös omia lasejasi sopivammiksi.

  VastaaPoista
 2. .Nekku.: Siis mitä? Muovisia pokiakin voi muotoilla ja säätää?? Jeeeeee, kiitos vinkistä! Olen aina ajatellut että olisi mahtava jos niitä voisi muotoilla, mutta olen luullut sen olevan saavuttamaton toive. Jee, kiitos Nekku vinkistä!

  VastaaPoista
 3. :) Voi niitä, mun laseja vain jotenkin vähän kuumennettiin, että sangat pehmenivät, ja sitten taivuteltiin oikeaan asentoon. Optikkotäti sanoi, että muoviset istuvat harvoilla hyvin heti alkuun, yleensä ne täytyy aina taivuttaa paremmin sopiviksi.

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut samat aurinkolasit nyt joku kahdeksisen vuotta. Aina joskus miettii josko ehkä uudet hankkisi kun alkaa vähän olla jotain naarmua ja semmosta, mutta en ole alkanut etsimällä etsiä. Ehkä jos alessa tulee hyvät vastaan. Nuokin Voguen lasit ovat viininpunaiset niin linsseiltään kuin sangoiltaan, mutta sekään ei ole häirinnyt, vaikka ajattelisi että mustat/ruskeat olisi ehkä neutraalimmat.

  Toivottavasti noiden muotoilu onnaa!

  VastaaPoista
 5. Itse olin vuosikausia halpislasikierteessä, ostin joka vuosi 1-2 uudet enkä pystynyt käyttämään niitä (mulle käy harvat lasit). Toissakesänä huomasin vakioptikolla -50% arskahyllyn, josta pyysin optikkoa etsimään kasvoilleni sopivat. Lasit ovat Missonin ja hintaa jäi alennuksenkin jälkeen reilu satku mutta eipä ole tarvinnut enää laseja ostella :)

  On muuten loistava optikkoliike muutenkin, vaivaudun sinne täältä Vantaan perukoilta saalla: http://www.helsinginkatse.fi/tarina/

  VastaaPoista
 6. Istuvien arskojen löytäminen on kyllä kaikkee muuta kun helppoo. Edellisten lasien kanssa sovitin varmaan viidetkymmenet ja ostin lopulta ne ekana testatut. Ei vaan tullut parempia vastaan.
  Nämä viimeisimmät olikin melkein heräteostos (toki kun niissä edellisissä on semmonen ihme V:n muotoinen skraadu, oli ikään kuin pakko investoida uusiin), yhdellä sovituksella mentiin. Lienen viisastunut siitä edellisestä kerrasta, (ts. joko ne käy heti tai sit voi mennä hermo ennenku mikään käy...)

  VastaaPoista
 7. .Nekku.: Miten helpottavaa kuulla ettei muovisangat istu kaikille!! Olen luullut että kaikki muut vaan kävelevät optikolle, valitsevat kymmenestä hyvin istuvasta mallista sen parhaan ja poistuvat onnellisena paikalta. Jee, en olekaan ainoa jolla on kummallisen muotoinen pää. :)

  Onneli: Toivotaan että muotoilu onnistuu. Voi kunpa minuakin joskus onnistaisi ja löytäisin kivat lasit. Voisin käyttää niitä 10 vuotta kunhan kerrankin istuisivat kasvoihin hyvin.

  Wandabe: Kiitos linkistä! Minulla kun ei ole silmälaseja niin en tiedä optikoista tai niiden palveluista juuri mitään. Vinkkaamasi paikka kuulostaa kivan rennolta, persoonalliselta ja asiansa osaavalta. Sinne siis! Kiitti vinkistä Wandabe!

  Prefecta: Mä olen nyt siinä tilassa että hermo on jo mennyt. :) Miksen minä löydä koskaan perusasioita helposti? Monilla muilla on kesän tullessa varastollinen aurinkolaseja ja balleriinoja odottamassa käyttöönottoa, minulla on vajausta kummassakin ja sopivien etsiminen tuottaa tuskaa. Hitto!

  VastaaPoista
 8. Itselläni on takana yli 25-vuotinen silmälasitaival ja sen myötä totaalikyllästyminen ketjuliikkeisiin, joissa ei oikeasti osata tai haluta sanoa, sopivatko jotkin kehykset kasvoihin vai eivät.

  Onnea lasinetsintään!

  VastaaPoista
 9. En löydä. Ikuisuusprojekti. Tuntuu että mitkään lasit eivät omaan naamaan sovi...

  VastaaPoista
 10. Wandabe: Tuohon, vuosien mukanaan tuomaan kokemukseen luotan täysin. :)

  Netta: Kohtalotoveri! En voi käsittää miten jotkut hamstrasivat Ralph Laurenin mallistosta useita erilaisia malleja. Sopiko ne kaikki ostajalle vai ostivatko he laseja myös muille? Ja miten voi ostaa laseja muille jos he eivät ole sovittamassa? Voiko jollekin oikeasti sopia kaikki kymmenen eri mallia? *Nina kyselyiässä* :)

  VastaaPoista
 11. Nekku ehti ensin, mutta minäkin suosittelen pokien muotoiluttamista. Muovisankaa lämmitetään ensin semmoisella aparaatilla ja sitten taivutetaan uuteen muotoon.

  Itse omistan vain muutamat aurinkolasit (ehkä kuudet yhteensä), johtuen siitä että jaksan käyttää piilareita vain harvoin ja omistan tasan yhdet lasit vahvuuksilla, noin 6 vuotta vanhat. Muovisankaiset sellaiset jotka myös muotoiltiin istuviksi. Eipä niitä muita aurinkolaseja kovin usein tule käytettyä kun eivät silmälasien päälle oikein istu.

  VastaaPoista
 12. Käytin ensimmäisiä aurinkolasejani kymmenen vuotta, sillä vahvuuksilla varustettuja aurinkolaseja ei tule hankittua joka kesä, ovat sen verran tyyriitä (en voisi koskaan ostaa joitain parin euron laseja, sillä haluan lasieni kestävän vuosien käyttöä). Lasit ovat edelleen tallella ja hyvännäköiset, mutta annan niiden nyt lepäillä pari vuotta.

  Nykyiset aurinkolasini ovat kaksi vuotta vanhat, ja tänä kesänä ajattelin hankkia kolmannet. Ja kuten Nekku jo kertoi, niin muovisankaisten silmä- kuin aurinkolasien aisoja voidaan taivuttaa alaspäin, jolloin ne yleensä pysyvät paremmin nenällä. Mutta jos lasit eivät istu nenältä, ei optikkokaan voi tehdä mitään. Kannattaa siis kiikuttaa lasit kunnolliseen optikkoliikkeeseen!

  VastaaPoista
 13. Rhia: Kiitos sinullekin vinkistä, suuntaan heti optikolle kun ehdin. Siihen asti käytän nenällä keikkuvia rillejä ja näytän hölmölle. :)

  Vimps: Ai tuota nenän kohtaa ei voi lämmittää ja muokata? No tyhmää. Toivottavasti optikko osaa kuitenkin kertoa voiko laseille tehdä mitään vai onko murheenkryyni valmis. :(

  VastaaPoista
 14. Joo siis nimenomaan niitä sankoja muokataan sieltä korvan päälle/taakse tulevalta osuudelta, ei siitä mikä tulee nenän päälle. Tiukempi taivutus estää lasien valumisen. Ihmisten päät tietty eri kokoisia niin kaikille ei voi sopiva sama aisojen pituus.
  Mutta ihan kuin muistelisin joskus kuulleeni (voin olla väärässäkin) että siihen voisi ostaa jotain tarramaisia tyynyjä joilla sitä nenänpäällisosuutta voi fiksata? Ja tää todella on ihan mutu-tuntuma, voi olla untakin, mutta ainahan voi kysyä toki :D

  VastaaPoista
 15. Rhia: Heh, aloin heti miettiä että olet nähnyt unta aurinkolasien sopimattomuudesta ja tarratyynyjen ostamisesta. :D Mutta kuulostaa ihan mahdolliselta, täytyy kysyä. Kiitos tästäkin!

  VastaaPoista
 16. Aurinkolasit on tuskaista ostaa tosiaan. Omani löysin hyvän optikon avustuksella kuusi vuotta sitten. Yhdet on hyvin riittänyt, kun uusien löytäminen on tuskaista ja en oo mikään aurinkolasien suurkuluttaja paitsi autoa ajaessa.

  VastaaPoista
 17. Nasu: Mullekin riittäisi edes yhdet kunnolliset. Marssin optikolle heti ensi viikolla ja testaan Helsingin jokaiset aurinkolasit. :) Toivottavasti lykästää!

  VastaaPoista