maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pussukoiden lumoissa

tunnetila: ihastus

Olen heikkona pussukkoihin. Laadukkaat nahkapussukat (höh, miksi tuo kuulostaa jotenkin.. pervolta?! :D) saavat sydämeni aina sykkyrälle mutta jos en heti keksi niille käyttötarkoitusta jätän ne kauppaan. Rakastan jokaista pussukkaani jolla on funktio enkä halua kotiini yhtään pussia joka jää vetelehtimään nurkkiin ilman käyttötarkoitusta.

Ehdoton suosikkipussukkani on Thaimaasta muutama vuosi sitten löytämäni maailman kätevin ja pätevin, pehmeääkin pehmeämpi järjestelmällisyyden huipentuma (tulikohan tarpeeksi yli-sanoja) Greyhoundin multipussukka.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Organisoin nykyään kaikki ulkomaanmatkani tuon pussin avulla: isoimmassa lokerossa kartat + varaus- ja maksuvahvistukset lennoista ja hotelleista, keskikokoisessa pussissa passi ja muut tärkeät paperit, pienimmässä pussissa käteinen. Jos en tarvitse päivän aikana muuta kuin rahaa nappaan pienimmän pussin irti ja jätän loput tallelokeroon. Silkkaa rakkautta!

Viime viikonloppuna löysin uuden rakkauspussukan Kampin keskukseen hetki sitten avatusta Companys -liikkeestä. Pussukka on oikeasti pieni clutch, mutta ostin sen pääasiassa mukana kulkevaksi meikkipussiksi.


Image and video hosting by TinyPicKäytän nykyään ainoastaan yhtä käsilaukkua sillä mukana kulkevan tavaran siirtely laukusta toiseen on turhauttavaa. Ja aina joku tavara puuttuu tai on väärässä laukussa. Nyt kun olen pakannut kaiken mukana kulkevan pieneen pussiin sen siirtäminen laukusta toiseen onnistuu kätevästi. Pussukkaa oli liikkeessä myös kauniin vaaleanpunaisena. Jos hinta olisi ollut kohtuullisempi olisin ostanut molemmat, mustan ja vaaleanpunaisen. Nyt raaskin ostaa vain järkevän mustan, alennusmyyntejä odotellessa...

Oletteko te pussukkaihmisiä?

17 kommenttia:

 1. Minäkin olen _harkinnut_ tuollaisen organisointipussukan hankinta käsilaukkuun. Paitsi että kaikki tarpeellinen kerrankin löytyisi helposti, ainakin ajatuksena tuo on tosi kätevä että voi kaikki pienet sälät kerralla nostaa laukusta toiseen.

  Vaan harkinta-aikani on tässäkin niin pitkä, että katsotaan nyt..

  VastaaPoista
 2. Olen aivan onneton pussukkakeräilijä. Itse en voi aina vastustaa pussukkaa, vaikka mitään akuuttia käyttötarkoitusta ei olisi tiedossa. Häpeäkseni myönnän, että omistan myös pussukkapussukan, joka kätkee nimensä mukaisesti sisään pussukoita, jotka eivät juuri sillä hetkellä ole käytössä. Laukkuni sisältö on täysin pussukoitettu ja laukku vaihtuu näppärästi nakkaamalla pussukat toiseen veskaan.

  VastaaPoista
 3. Ilona: Harkinta on joskus hyvästä. Tässä tapauksessa kuitenkin elämän hankaloittaminen ilman pussukkaa on turhaa. Mars pussukkaostoksille! Tai hei, sähän osaat tehdä sun näköisen pussukan ihan itse! :)

  Emmi: Jee, Nina <3 Emmi! :) Ihan mahtavaa että löytyy ihminen jolla on pussukka pussukoille. :D :D

  VastaaPoista
 4. Pussukat rules :). En kestä laukun pohjalla pyöriviä tavaroita, joista ei koskaan löydä sitä oikeaa kun sitä tarvitsee. Tämän takia laukussa onkin pussukoita; meikeille oma, töissä tarvittaville avaimille, ID Badgelle, usb-tikuille jne. oma sekä vielä nenäliinoille, astmapiipulle jne. oma.

  Saan kyllä kuulla kaikista näistä pussukoista kuittailuita, mutta parempi niin kuin hermojen menetys tavaroita pohjalta metsästäessä :).

  VastaaPoista
 5. Mulla on oikeen tarkotukseen tehty kunnon koteloitu ja oikeella pohjalla varustettu "handbag organiser" (Boots £10). Mies nauraa etta miks pitaa olla kaks kasveskaa sisakkain. Ehka vaan naiset tajuu tan jutun...

  VastaaPoista
 6. h_eidi: Hahaahah, ihanaa että meitä pussukkafaneja löytyy useampia. Ja hei, ei haittaa jos muut nauraa, tärkeintä on että itse tietää mitä missäkin pussukassa on ja että ne helpottavat omaa elämää.

  Tia B: Ooooh, handbag organiser ja vitsit mihin hintaan!! *palvovaa kumartelua sinne suuntaan* Mä niin ymmärrän sinua! :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on myös kunnioitettava kokoelma pussukoita pusskoiden sisällä, vieressä ja ulkona, mutta mitä tapahtuukaan kun lähden reissuun: pakkaan kaiken minigrippeihin.
  LOL

  VastaaPoista
 8. Ei. En ole pussukkaihminen. Mulla kaikki tavarat kulkee kätevästi laukussa, iloisessa sekamelskassa. Joskus olen kokeillut meikkipussia pitää käsilaukussa, mutta se ei vaan ole onnistunut. Siinä pääsee kai liian helpolla...

  VastaaPoista
 9. Prefecta: Hahahaha, ymmärrän, Minigripit on kyllä nekin parhautta!! Mulla on niitäkin paljon ja aktiivikäytössä ihan kaikessa. :) :)

  Shandi: Moi Shandi!!! Siitäpä on aikaa kun viimeksi kävit moikkaamassa! Kaikki ok? Ja hei, sä olet selvästi ihminen joka ei halua päästä elämässä turhan helpolla.. ;)

  VastaaPoista
 10. AHhahah, repesin, pervolle mielleyhtymälle :D!!!

  Olen pussukka ihminen, saatan jopa keksiä ylimääräisiä tehtäviä niille, ihan vain saadakseni uuden, esim. papiljottipussukka, rannerengaspussukka jne.

  Pussukka pussukoille kylläkin puuttuuu minulta, se on sitten seuraavaksi listalla, kiitos vaan vinkistä kanssasiskoille!!

  VastaaPoista
 11. Nina, olen kyllä harkinnut itse tekemistäkin jo! Mutta läppärin suojapussikin on vielä ompelematta, ja ihan muutama muukin pikkujuttu... ;)

  VastaaPoista
 12. Mä en Shandin tavoin ole ollenkaan pussukka-ihminen. Sen sijaan harrastan laukkuja joissa on lokeroita koska niillä on helppo jaotella kamat. Yhteen lokeroon puhelin, toiseen avaimet, kolmanteen meikit (käytännössä huulipuna, huulikiilto ja huulirasva, muita meikkejä en mukana kuljeta), neljänteen rahapussi ja viidenteen sekalainen roina. Lokeroiden avulla tavara pysyy paikoillaan.
  Yksi syy pussukattomuuteen on se että ne vie tilaa. Oma käsilaukkuni on oltava kompakti ja jämäkkä, usein se myös on vintagea. Niihin ei mahdu pussukoita eikä muita vaan jokaiselle tavaralle on oma paikkansa mihin se sopii juuri täsmälleen.

  VastaaPoista
 13. Mikään ei ole niin kätevämpää, kuin laukun sisällä pieni pussukka, johon mahtuu avaimet, kyniä, huulirasva jne. Sen kun vaan nostaa laukusta toiseen ja avot! Tosin, siitä huolimatta epämääräistä sälää saattaa kerääntyä sinne itse laukkuunkin, gröhm :D

  VastaaPoista
 14. Joy: Heh, sulla on yhtä huono huumorintaju kun mulla. :D Oooh, rannerengaspussukka multa selvästi puuttuu...

  Ilona: Jostain kumman syystä noita pikkujuttuja joita täytyisi ommella siunaantuu koko ajan lisää..

  Rhia: Mä pidän myös laukuista joissa on kaikille tavaroille paikkansa, mutta juuri siksi en vaihda koskaan laukkua sillä tavaroiden siirtely on niin työlästä. Nyt se käy helposti kun on pussukka! ;)

  Salka: Ai mitä ylimääräistä, pussukan ulkopuolista tavaraa muka kertyy??? Mitään en tunnusta.. :D

  VastaaPoista
 15. Mäkin siirryin n. kuukausi sitten pussukoiden käyttöön käsilaukussa. Se on tosiaan parhautta. Käsilaukkujen vaihto helpottuu ja viikossa säästää monta minuuttia, jotka ennen kului avaimien yms. etsimiseen. Pussukat rules.

  VastaaPoista
 16. Nasu: Tismalleen näin, pussukat rules! :) Miksi turhaan hankaloittaa elämää pienilläkään asioilla jos ratkaisu löytyy näin helposti?! :)

  VastaaPoista
 17. Pussukat todellakin rules :) Tosi näppärä tuo sun organiseeraushommeli!

  Mulla on myös käsilaukusta-toiseensiirtopussukkana samanmoinen Designers remix, mutta sinisenä -alesta bongattu :)

  VastaaPoista