tiistai 22. toukokuuta 2012

Alusvaate vai asuste?

tunnetila: tykkäys

Image and video hosting by TinyPic

Lady Gaga, Fergie, Sharon Osbourne, Paris Hilton, Courtney Love, Nelly Furtado, Britney Spears, Katy Perry, Dita von Teese... Marlies Dekkers -alusvaatemerkkiä käyttävien julkkisnaisten lista on hengästyttävän pitkä. Hollantilainen alusvaatebrändi on noussut viime vuosina valtaisaan suosioon julkkisnaisten keskuudessa ja ilahduin kovasti kun pääsin viime viikolla tutustumaan brändin syksy/talvi -mallistoihin.

Olen kuvitellut brändin tuotteiden olevan täynnä pitsiä ja krumeluuria ja ajatellut etteivät nuo alusvaatteet sovi omaan simppeliin tyyliini. Koko aikuisikäni (eli kauan!) olen käyttänyt ainoastaan Calvin Kleinin alusvaatteita jotka ovat sopivan yksinkertaisia ja istuvat minulle hyvin. Nyt Marlies Dekkersin alusvaatteita tutkiskellessa huomasin, että Marliesin Undressed by marlies|dekkers -mallistossa suurin osa alusasuista oli simppeleitä ja pitsittömiä. Ainoa "juttu" alusvaatteissa oli erilaiset nauhat jotka ovat muodostuneet vuosien saatossa Marlies Dekkersin tavaramerkiksi. Nauhojen ansiosta rintaliivit eivät ole enää pelkästään alusvaatteita vaan niitä voi halutessaan käyttää myös asusteina. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Muistelen kauhulla 2000-luvun alkua ja aikaa kun farkkujen vyötärö oli todella matala ja naisten stringit vilkkuivat häpeilemättä katukuvassa. Huh, onneksi tuo aika on ohi ja Marlies Dekkers toteuttaa saman idean nykyään huomattavasti tyylikkäämmin. Olen itse aika ujo vilauttelemaan alusvaatteitani mutta ihastuin pariin alusvaatemalliin (Dame De Paris, alimmassa kuvassa mustana ja keltaisena, ja Calder, kuvassa alla turkoosina) niin paljon että voisin vaikka harkita pientä vilauttelua... 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mitäs sanotte, pidetäänkö alusvaatteet alusvaatteina ja puetaan ne tiiviisti piiloon vaatteiden alle, vai voisitteko kuvitella vilauttavanne kesätopin alta Marlies Dekkersin liivien naruja?

11 kommenttia:

 1. Marlies Dekkerin alusvaatteet on aika pelkistettyja jujujen kera joten minun mielesta sopii ihan hyvin ns paallysvaatteeksi. Mulle on vaan jaanyt 80/90-luvulta mieleen kaikenmaailman pitsitopit/ryndarit/korsetit eli vahan Madonna viboja:-). Tosin olin tosi kade nuorempana kun olisin justiinsa sellaisen pitsikorsetit laittanut paalleni ja sellaisen tosi mageen Toyboy vyon tuohon lanteelle....huokaus..
  T.Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahaa, ehkä ihan hyvä että nuo nuoruusajan pitsikorsettimuistot ovat muistoja vain eikä niistä löydy vaikkapa kuvamateriaalia... :) :)

   Nuo on juurikin pelkistettyjä vaikka niissä on myös juju.

   Poista
 2. Mun mielestä nämä Marlies Dekkersin jutut on todella hienoja ja sen verran hyvällä maulla toteutettuja että mikäs noita olisi vilautellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen! Tuo hyvälla maulla toteuttaminen tekee näistä salonkikelpoisia (muukin salonki kuin makuusalonki :)) Marlies Dekkersin tilaisuudessa yhdllä edustajista oli tosi upea asu, jossa t-paidan ja jakun kanssa metalliset liivinkaaret näyttivät todella tyylikkäiltä.

   Poista
 3. Oh la la... Voishan noita vilautella... Myydään vissiin Suomessakin noita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä myydään, ihan ympäri Suomen. Mm. Funky Lady myy näitä myös Lahdessa. ;)

   Poista
 4. Marlies Dekkersin liivit ovat kyllä kauniita. Mutta siitä huolimatta en vilauttelisi :) Olen aina ollut isorintainen, eikä rintojen vuoksi miehiltä saatu huomio (ihan siis positiivisessa mielessäkin sanottu) ole aina tuntunut kivalta. Olen vähän nörtti-tyyppiä ja toivoisin tulevani huomioiduksi älyni ja tehokkuuteni, enkä vartaloni vuoksi... Siksi en mielelläni käytä minkäänlaisia vaatteita tai asusteita, jotka kiinnittävät huomion silmien alapuolelle. Mutta vähemmän estoiset voisivat varmaan antaa noiden vähän vilahtaakin :)

  Nuo liivit ovat kyllä niin hyvännäköisiä, että pitäisi oikeastaan käydä sovittamassa, että istuisivatko itselleni. Olen kyllä niin epätoivoinen liiviostoksilla, että taas kerran löydettyäni mieleisen mallin Triumphilta, olen ostanut vain tätä mallia. Tylsää, mutta niin hermoja säästävää... Toisaalta joskus olisi kiva, että vaatteiden allakin olisi jotain kaunista, eikä sitä perus(mummo)settiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seurannut parin läheiseni taisteluja suuririntaisena rintaliivien etsinnässä ja olikin pakko heti käydä tutkimassa mitä kokoja Marliesin mallistossa on. Nettisivulla sanottiin seuraavaa:

   "Cup A is available in 70-75-80.
   Cups B/C are available in 70-75-80-85.

   Most Special Sizes in cups D/E are available in 70-75-80-85-90.
   Cup F is available in 70-75-80-85."

   Eli suuremmallekin rintavarustukselle näyttäisi löytyvän kokoja. Tosin eräs lähesistäni (käyttää kokoa H 75) jäisi ilman... :(

   Poista
 5. Nämä näyttävät kuuluvat Romanian euroviisuedustajan esiintymisasuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä?!?! Mikä mahtava sattuma! Pakko heti googlata, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 6. Ostaisin ja vilauttelisin jos raaskisin :)

  VastaaPoista