sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Metsään ollaan menossa

tunnetila: ärtymys

Tänään on niin kaunis ja upea päivä että sitä on vähän tasapainotettava marmattamalla. Kävin nimittäin perjantaina UFFissa. Mainostivat, että uudet kesävaatteet ovat saapuneet. Kiertelin liikkeen aika tarkkaan ja suorastaan pöyristyin. Tarjolla oli pääasiassa H&M:n ja muiden ketjumerkkien vaatteita, ei jälkeäkään mistään vanhan ajan aarteenetsinnästä jonka vuoksi joskus teininä asioin UFFilla. 

Myös vaatteiden hinnat olivat aivan järkyttäviä. Sovitin kahta kauluspaitaa, toinen maksoi 11€, toinen 13€. Hyväkuntoinen FilippaK:n neule oli liikkeen parasta antia, hinta sillä oli kuitenkin 27€. Kakskytseitsemän euroa! Kirppiksellä samanlaisia paitapuserolöytöjä tekee kolmella eurolla, Filippan neuleesta kehtaa pyytää korkeintaan 7€ ja sekin tingitään vitoseen.

Typertyneenä hinnoittelusta ja vaatteiden kammottavasta laadusta piipahdin läheiseen Fidaan. Fidassa kallein vaate mitä katselin, maksoi 7,50€ ja tuo vaate oli 100% silkkiä oleva kauluspaita, kunto erinomainen ja kuosina tämän hetken trendikkäin paisley. Muutenkin Fidan rekeiltä huokui vanhan ja laadukkaan vaatteen fiilis. Vaatteet olivat oikeasti vanhoja mutta tulleet taas uudelleen muotiin. Suuren paisleymäärän lisäksi liikkeestä löytyi bombertakkeja, kivoja minimekkoja, nahkashortsit yms.

Ostaako kukaan oikeasti enää mitään UFFilta vai ovatko he naurettavalla hinnoittelullaan saaneet ihmiset odottelemaan UFFin pari kertaa vuodessa olevia euron päiviä jolloin noita tuotteita kannattaa oikeastikin ostaa? Entäpä tuo vaatteiden laatu, onko UFFin maine ihmisten silmissä heikentynyt ja he vievät mielummin vanhat ja laadukkaat vaatteensa Fidaan, vai mistä johtuu ettei UFFilta löydy enää aarteita vaan ainoastaan Henkkamaukkaa? Voisi myös ajatella että muodin kiertokulku on nykyään niin nopeaa että kun vanhoihin ketjuliikkeiden vaatteisiin kyllästytään ne heitetään UFFiin ja siksi niiden osuus valikoimassa on niin suuri, mutta millä sitten selitetään Fidan aarteet?

Vaikka UFFilta tehdyt ostokset tuovat hyvän mielen osuudellaan hyväntekeväisyyteen, teki silti mieleni kehottaa rekkejä kanssani selannutta kumaraa vanhusta jättämään kiskurihintaiset vaatteet ostamatta ja säästävänsä eläkkeestään liikenevät rahat vaikka Hietsun kirppikselle. Oman kokemukseni mukaan tavaran laatu ja hinta ovat kirppiksillä ihan eri tasoa.

8 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä! Aloitin omat second hand ostokseni Uffilta noin 6-7 vuotta sitten. Silloin hinnat olivat kohtuullisempia ja löysin muutamilla euroilla hyviä tuotteita. Sitten vasta hokasin tavalliset kirppikset (Hgissä mm. Jäähalli, Vallila ja Hietsu). Nyt en ole käynyt Uffilla vuosiin, juuri noiden älyttömien hintojen takia. Tavallisilta kirppareilta löytää paljon laadukkaampaa ja järkevämmin hinnoiteltua. En todellakaan maksa Hennesin paidoista sitä lähes kymppiä, mitä niistä esim. Uffilla usein pyydettiin, kun saman tuotteen saa Hennesiltä uutenakin samaan hintaan! Uffilla tuotteet ylihinnoitellaan ja lisäksi noilla euron päivillä parhaimmat tuotteethan eivät ole edes myynnissä vaan nostettu varastoon piiloon (mm. Marimekko).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juuri tuo että samat vaatteet saa samaan hintaan uutena kaupasta on aika hämmentävää... Ja vai että parhaat vaatteetbotetaan pois myynnistä euron päivinä. Piti arvata..

   Poista
 2. Lahteen tuli n. vuosi sitten UFF - jee, ajattelin, ei tarvi mennä Hesaan. Nähdessäni hinnat: blaah! Melko kallista.

  Juu, ja joka kirpparilla on sitten henkkamaukkaa ym. Onneksi on hyviä kirppiksiä, kuten Fida täälläkin, josta tekee persoonallisia löytöjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kallista, erittäin hyvin sanottu Heidi. :)

   Poista
 3. Mä vien Uffin laatikkoon myymättä jääneet vaatteet kirppispäivän päätteeksi. Jos kaikki muut tekee samoin, niin se selittää valikoiman :-)
  Mutta hinnoittelu on kyllä mysteeri.

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä teen ihan samaa! Eli olen itsekin osasyyllinen huonoon valikoimaan. Hups! :)

   Poista
 4. En ole käynyt UFFilla vuosiin. Viimeksi kävin pari vuotta sitten, kun etsin turkkia, mutta en löytänyt.

  Ainokaiset UFF-kokemukseni ovat niinkin kaukaa kuin 15-11 vuoden takaa... sekä Tampereelta että Helsingistä. Ne löydöt ovat olleet hyviä. Paras oli Tampereelta 50 markalla ostettu kotimainen sammaleenvihreä, muistaakseni Dixi-Coatin pitkä villakangastakki hupulla. Taisitkin nähdä sen? Jos nyt kuvittelisi löytävänsä UFFilta sellaisen alle 10 eurolla, saisi hieraista kerran jos toisenkin silmiään... toki silloin oli Kaikki takit 50 markkaa -kampanja menossa.

  Juuri sen takia en edes poikkea nykyään UFFille, kun ei sieltä mitään kiinnostavaa enää löydä, ja hintataso on mikä on. Tavalliset itsepalvelukirppikset, mieluiten maaseudulla, on ihan parhaita aarreaittoja!

  VastaaPoista
 5. Uffin hinnat ovat varmaan törkeitä noiden henkkamaukka-rättien kohdalla, mutta onko 27 euroa hyväkuntoisesta Filippa K neuleesta paljon, jos se on uutena maksanut esim. 200 euroa? Minusta se on hävytöntä, jos 200 euroa maksanut, uudenveroinen paita "pitäisi" myydä jollain 5 eurolla. Eihän 5 eurolla saa hädintuskin karkkipussia kaupasta?!
  Jos on myyjissä ahneutta, niin tuntuu sitä olevan ostajissakin... :)

  VastaaPoista