tiistai 8. toukokuuta 2012

Ihmisoikeuksien puolesta

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Sain juuri sähköpostiini lehdistötiedotteen jossa kerrottiin muutaman kotimaisen suunnittelijan suunnitelleen Amnestylle vaate-, koru- ynnä muita kevätuutuuksia. Yhteistyöhön Amnestyn kanssa ovat lähteneet turkulainen muotoilijapariskunta Saana ja Olli, titiMadam ja KaksiTvå. Kävin heti kurkkaamassa uutuuksia Amnesty Storesta ja vitsit mitä kaikkea kivaa sieltä löytyikään!

Olen kuukausilahjoittajana muutamassa hyväntekeväisyysjärjestössä (lahjoitukseni menee suoraveloituksena tililtäni joka kuukausi) mutta koskaan en ole ostanut mitään tuotteita esim. Animalialta tai Amnestyltä. Mielikuvani järjestöjen tuotteista on ollut musta t-paita jossa on isolla Amnestyn logo. Kylläpä yllätyin positiivisesti kun selailin Amnestyn nettikaupan tuotetarjontaa.

Postauksen ensimmäisessä kuvassa on titiMadamen puusta ja akryylistä valmistettu koru josta löytyvät sanat peace, love, free, dignity, equal, rights. Koru vaikuttaa upealta ja näyttävän suurelta, korun mittoja en kuitenkaan sivulta löytänyt. Hieno joka tapauksessa!

Alla olevassa kuvassa on KaksiTvån Amnestylle tuunaamia tuotteita. Kassi ja toppi ovat Amnestyn omia Reilun kaupan luomupuuvillasta valmistettuja tuotteita jotka KaksiTvån tytöt ovat tuunanneet makunsa mukaan. Yksinkertaista tuunausta, lopputulos kivan kesäinen ja rento. Voisin ottaa molemmat!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Alimman kuvan laukut eivät kuulu uutuusmallistoon mutta ihastuin niihin niin, että halusin esitellä myös ne teille. Laukut on valmistettu osittain kierrätysmateriaalista (mm. kulmavahvikkeina auton sisäkumi, laukun vuorina vanha miesten kauluspaita) ja niiden valmistusketju tunnetaan alusta loppuun. Nettisivuilla on paljon muutakin kivaa, olen hyvin iloisesti yllättynyt tarjonnasta! 

Tiesittekö muuten että mallistojen myynnistä saatava tuotto käytetään suoraan Amnesty Internationalin ihmisoikeustyöhön? Jos siis kuukausittainen lahjoittaminen ei tunnu itselle sopivalta vaihtoehdolta tukea järjestöjä, niin yhdenkin tuotteen ostamalla olet silti toiminnassa mukana. Rahat menee hyvään tarkoitukseen ja sinä saat vaikkapa uuden lempikassin tai topin!

Mitäs tykkäätte tuotteista? Oletteko Te tienneet että järjestöjen tuotevalikoimat ovat näin upeita vai olitteko Tekin siinä uskossa että vanha kunnon "logo isolla" tyyli on pinnalla edelleen?

5 kommenttia:

 1. Lisätietona vielä korun mitat: leveys noin 11 cm ja korkeus noin 6,5 cm eli reilun kämmenen kokoinen.

  VastaaPoista
 2. Melkein jo tilasin sellasen pienen tekstikorun, ne on kyllä sieviä. Sitten muistin, että mulla on tuolla kasapäin käyttämättömiä koruja jo muutenkin. Ois se tietysti mennyt hyvään tarkoitukseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans aika huono käyttämään koruja (paitsi ihan muutamaa lempparia tulee käytettyä useammin), mutta tuosta korusta tykkään tosi paljon. Juuri tuo että rahat menisivät hyvään tarkoitukseen vaikuttaa kyllä ostopäätökseen. Harvoin saa uutta kivaa ja tekee samalla hyväntekeväisyyttä.

   Poista
 3. Minäkin yllätyin itseasiassa samaisin nettikaupan tarjonnasta jonkin aikaa sitten. Mielikuva logopaidasta istuu tiukassa mutta on todella hienoa, että joku lähtee murtamaan sitä käsitystä. :)

  Ja varsin epäyllättävästi: tuo tekstikoru on IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin eilen tuon korun livenä eräällä showroomilla. Se oli livenä pienempi mitä ajattelin, mutta se on oikeasti tosi tosi hieno!! Saa todella harkitsemaan ostamista.

   Poista