lauantai 15. marraskuuta 2008

Kahdet kengät päivässä pitää lompakon ohuena

tunnetila: euforia

Eilinen The Swell Seasonin keikka ylitti kaikki odotukseni ja leijailen edelleen jalat 7cm maanpinnan yläpuolella (tuo korkeus johtunee myös eräästä toisesta asiasta josta hieman myöhemmin lisää). Keikka alkoi kuten leffa: mies ja puhkisoitettu kitara kahdestaan. Akustisena, ei mikrofonia. Loistava biisi, tuskainen tulkinta. Noin 10 sekuntia ensimmäisestä ilmoille kajahtaneesta soinnusta ihoni oli jo kauttaaltaan kananlihalla ja kyyneleet valuivat pitkin poskia. Voi jestas mikä fiilis! Ja sama olo jatkui lähes koko kaksituntisen keikan. Biisilistalla olivat kaikki Once -leffassa kuullut biisit sekä bändin muuta tuotantoa. Piano ja heleä naisääni tekivät myös tehtävänsä ja iso osa keikasta menikin silmiä pyyhkiessä. Todella, todella hyvä keikka! Tätä lisää!!

Ennen upeaa konserttia kävin Antti Asplundin showroomin avajaisissa. Tila on huomattavasti entistä viihtyisämpi ja avarampi. Vaatteiden esillepanoon on enemmän tilaa ja ne pääsevät valkoisessa tilassa hyvin oikeuksiinsa. Tila on valkoinen, esillä olevat vaatteet mustia ja valkoisia, vieraiden dress code oli black. Mikä ihana harmonia! Mustavalkoinen minäni nautti. Lupaan, että aiheeseen palataan vielä ihan omassa postauksessaan.

Tänään kävin aamulla kaupungilla ja ostin itselleni saappaat. Juu, onhan minulla jo useat mustat nahkasaappaat, mutta kaikki saappaani on joko tosi korkeita tai ihan matalia, välimalli on puuttunut jo vuosikausia. Nyt löysin mieleiseni ja parin päivän miettimisen jälkeen hain ne pois kaupasta. Haaveissa oli ratsastussaappaan tyyliset klassikot hieman korkeammalla kannalla, mutta sopivia ei löytynyt millään. Annoin sitten hieman toisenlaiselle mallille mahdollisuuden, toivottavasti nämä täyttävät niille asetetut vaatimukset: näillä on jaksettava kävellä, ilman tuskaa, pitkiä matkoja. Saapa nähdä.. Mekko Hanna Saren by Seppälä, saappaat Vagabond.



Kaupungilta kotiin tullessani huomasin Fidassa olevan "puolen hinnan päivät". Hain sitten sieltä vielä samalle reissulle toiset kengät. Hui! Nämä harmaat kaunokaiset maksoivat vain 2.80€ joten tämä hairahdus sallittakoon. Taitaa olla muuten ensimmäinen kerta kun ostan kirppikseltä kengät. Uskalsin ne kuitenkin ottaa kun ovat kokonaan nahkaa, niin pinta, sisus kuin pohjakin. Merkkinä italialainen Baldan. Kengät tuntuvat todella hyvin tehdyiltä. Täytyy viedä heti suutarille ja teettää näihin uusi pohja kuluneen nahkapohjan suojaksi ja pyytää myös kenkään sisälle jonkinlainen käsittely, desinfiointi tms. Vai saako tuollaista palvelua suutarilta? Tiedän, että ihmiset ostavat paljon kenkiä kirppiksiltä, mitä teette niille ennen kuin otatte ne käyttöön? En voi kuvitellakaan pitäväni jalasani kenkiä, joissa on toisen ihmisen jalkahikeä. Yök! :) Tässä vielä kuva pienistä ja siroista avokkaista, merkki Baldan.


14 kommenttia:

  1. Ihanat kenkulit!

    Töissä muuten eilen baarimikolla oli prätkäreinot! Ei tosin jalassa, vaan ihan takahuoneessa piilossa. Hassua, olisin pähkäillyt itsekseni vaikka kuinka kauan jos et olisi jo ehtinyt kertoa niistä :)

    VastaaPoista
  2. Äh mä olisin myös halunnut sinne Asplundin showroomille mutta no can do näin tamperelelaisena. pöh.

    ihanat nuo harmaat avokkaat ja hinta ainakin oli kohdillaan :)

    VastaaPoista
  3. Molemmat kengät huolisin! IHANIA <3

    VastaaPoista
  4. Onpa nuo korkkarit nätit (ja niinno on nuo Vagabonditki aika unelmat:D)! Muistuttaavat vähän yksiä Vagabondin kiilakorkoja, mut nuo on vielä söpömmät:D Ja ainakin Joensuun pikasuutari tekee desinfiointeja, että luulis sit muittenki ja mie oon kyllä joskus epätoivoissani sumuttanu jotain Schollin ainetta kirppiskenkiin, koska minuuki ällöttää muitten jalkahiet:DD

    VastaaPoista
  5. Mikkan: Kiitos! Heh, hauska sattuma että näit kengät juuri tuota ennen täällä. Pystyit sanomaan: "Ai noi, joo mä tiedän jo noi.. Vanha juttu." :)

    Nelliina: Kyllä sun nyt vaan täytyy tulla sieltä Tampereelta tänne mun kaverikseni. Ja joo, harmaat kengät ovat enemmänkin kuin hintansa arvoiset.. ;)

    Ocean: Kiitti! Tänään oli hyvä kenkäpäivä!

    VastaaPoista
  6. Suhkur: Kohtalotoveri! :) Kiitos vinkeistä, täytyy kiikuttaa nuo heti ensi viikolla huoltoon, jos vaikka ottaisin nuo työkengiksi niin pääsisivät heti käyttöön vaikka ulkona noilla ei enää paljon viitsi liikuskella. Mutta siksihän ostin nuo saappaat. Jee!

    VastaaPoista
  7. Eihän desinfiointi edes auta täysin, koska ei se kuitenkaan tapa bakteereita. Eikä se jalkahiki oli mikään pahin asia käytetyissä kengissä vaan ne kaikki oikeat jalkaongelmat mitä niistä voi saada.. yäk. en ikinä IKINÄ ostaisi kenenkään vanhoja kenkiä, ellen tietäisi mistä ja kenen jaloista ne ovat peräisin.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Juuri näin.. Siksi en ole aiemmin käytettyjä kenkiä ostanutkaan. Toivon kuitenkin että nämä eivät jää kaapin pohjalle vaan osaisin ottaa ne käyttöön. Enhän kuitenkaan pidä niitä paljaassa jalassa (hyi olkoon!!!). Mutta katsotaan nyt, eipä toisaalta olleet kalliitkaan vaikka jäisivät käyttämättä.

    VastaaPoista
  9. Suloisia kenkiä!! Varmaan irtopohjalliset voisivat vähän helpottaa tuossa pöpöpelossa:) Itse olen ehkä kahdet kengät kirpparilta elämäni aikana hankkinut, mutta pelkästään siitä syystä, että käytetyt kengät ovat muovautuneet jonkun muun jalalle sopiviksi ja harvoin sitten kovin mukavilta omissa jaloissa tuntuvat.

    VastaaPoista
  10. Lovely: Kiitos. Laitoinkin heti avokkaisiin kaapistani löytyneet nahkaiset ohuet puolipohjalliset, mutta en usko että kokopohjallinen, ellei ole tosi tosi ohut, mahtuisi enää ilman että kenkä alkaisi puristaa.

    VastaaPoista
  11. Joskus oon kuullut että kun laittaa popot pakkaseen niin pöpöt kuolee..

    VastaaPoista
  12. Anonyymi: Kiitos vinkistä! Olen myös kuullut samaa mutta en ole koskaan kokeillut. Pitäisköhän nuo lykätä pakastimeen..

    VastaaPoista
  13. Mikäli käytät kenkiä sukkien kanssa, ei pitäisi olla mitään ongelmia.

    Tuo pakastus muuten toimii myös vaatteissa ns teknisiin asuihin. Mikäli esim jumppatoppi alkaa haisemaan, sen voi pakastaa ja avot, ei enää haise.

    VastaaPoista
  14. Imay: Kiitos vinkeistä! Teiltähän tulee parempia vinkkejä mitä Niksi Pirkasta! :)

    VastaaPoista