sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Matkalla: Central Park

tunnetila: fiilistely

Image and video hosting by TinyPic

Olin matkalle lähtiessämme niin väsynyt, kärttyinen ja rauhoittumisen tarpeessa, että haaveilin koko kahdeksan tunnin lentomatkan laiskasta päivästä Central Parkissa. Vaikka rakastan New Yorkin sykettä ja värikkyyttä niin silti ehkä suosikkipaikkani koko Manhattanin saarella on vehreä Central Park. Puisto on niin jättimäisen suuri että vaikka siellä on aina paljon ihmisiä niin silti sieltä löytää varmasti paikan jossa saa olla ihan rauhassa.

Asuimme tällä reissulla hyvin lähellä Central Parkia joten vietimme puistossa paljon aikaa. Emme käyneet koko lomalla kertaakaan baareissa viettämässä iltaa vaan suuntasimme iltaisin pimenevään ja kauniisti valaistuun keskuspuistoon. (Oooh, pakko muuten mainita että minulta kysyttiin paperit kun ostin eräälle puistopiknikille siiderin! Ikärajahan alkoholijuomien ostolle on Jenkeissä 21v, eli en taida näyttää päivääkään vanhemmalta... Hahahahhaaa!)


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

haalari merkitön (Ljubljanasta),
laukku Gianni Chiarini,
sandaalit Naturalizer


Rauhoittumisen lisäksi Central Parkissa voi tehdä vaikka mitä kivaa. Puistossa voi vaikkapa vuokrata soutuveneen, lenkkeillä, osallistua ohjattuihin puistojumppiin, pyöräillä, ajaa hevosvaunuilla yms. Kesäisin puistossa järjestetään myös mm. Summer Stage -ilmaiskonsertteja (sisäänkäynti 72nd Street, kannattaa mennä jonottamaan ajoissa jos haluaa mahtua istumaan katsomoon) joissa esiintyy maailmanluokan tähtiä (esim. tänä vuonna heinäkuun ensimmäisenä päivänä siellä esiintyi ilmaiseksi Beyonce (ei kuvassa alla)).

Image and video hosting by TinyPic

Tämänkertainen matkamme oli muutenkin kovin musiikkipainotteinen. Heti ensimmäisenä aamuna New Yorkissa kun kävelimme kadulla meidät pysäytti CBS-kanavalla työskentelevä tyyppi joka kysyi haluammeko päästä ilmaiseksi Darius Ruckerin keikalle CBS Early Showhun. Emme tienneet kuka Darius Rucker (kuvassa yllä) on mutta menimme silti keikalle. Rucker on iso stara Jenkeissä ja keikalla huomasimme tunnistavamme osan esitetyistä biiseistä, vain artistin nimi oli jäänyt unholaan. Konsertti oli muutenkin rennon letkeä ja kokemuksena kiva. (Jos kiinnostaa niin lyhyt tv-kooste keikasta on katsottavissa täältä.)

New Yorkista jatkoimme matkaamme parin rentoutumis- ja museopäivän jälkeen Kanadaan, Montrealiin, jossa päämääränämme oli Montreal Jazz Festival. Eli musiikkia piisasi sielläkin joka päivä mm. koko kaupungin täyttäneiden ilmaiskonserttien muodossa. Matkatunnelmia Montrealista luvassa tulevissa postauksissa!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotiin - vaikka olisittekin ehkä mieluummin rakentaneet katon Central Parkiin! Ihanan näköistä ja ihana elefantti... :) Tuoksut piristää aina, hajuvesipullotkin on niin ihania!

    VastaaPoista
  2. Eija: Kiitti!!! Mä olen täällä niin jetlagin kourissa ettei mitään rajaa. Viime yönä nukahdin kuudelta (siis vasta tänä aamuna) ja heräsin kahdeksalta. Kahden tunnin yöunet on nannaa... NOT! Mutta oooh mikä idea: asua Central Parkissa. Oih ja voih! :)

    VastaaPoista