torstai 7. heinäkuuta 2011

Valkoinen valhe

tunnetila: huvittuneisuus

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

pusero Lindex, housut Monki,
huivi Marimekko, tennarit Vagabond


Tapasin hetki sitten eräässä PR-tilaisuudessa minulle uuden ihmisen (hän oli tilaisuudessa järjestäjän ominaisuudessa) ja jutustelun lomassa hän kysäisi mitä blogia kirjoitan. Vastauksen kuultuaan hän totesi. "Ahaa, mä olenkin lukenut sitä!" Ehdin jo ilahtua kunnes hän jatkoi "Sun blogi on visuaalisesti tosi kiva." Touché! Kyseinen ihminen ei ole luultavasti koskaan käynyt blogissani mutta tuo visuaalisuus on monelle bloggaajalle niin tärkeää että siitä on tullut toimiva tapa osoittaa kiinnostus ja päästä pälkähästä jos keskustelukumppanin blogi on täysin tuntematon. Jos olisin ollut ilkeä olisin kertonut että kuvani ovat usein epäskarppeja ja että visuaalista nautintoa kannattaa hakea ihan jostain muualta kuin minun blogistani, mutta olin kiltti ja nyökyttelin "Ai kun kiva että tykkäät!"

Yleensä kun juttelen ihmisten kanssa bloggaamisesta suurin osa sanoo harrastavansa valokuvausta (tai ainakin pitävänsä siitä kovasti) ja se on yksi pääasiallisista syistä blogin pitämiseen. Monista blogeista sen kyllä myös huomaa, järjestelmäkameran omistaminen ja sillä kuvaaminen tuo blogeihin ihan erilaista syvyyttä.

Omat kuvani on aina vähän sinnepäin (kts. esimerkiksi kuvat yllä), eikä valokuvaus ole muutenkaan suurimpia intohimojani, valitettavasti. Olisi ihana julkaista blogissa ainoastaan kauniita, skarppeja ja värikkäitä kuvia joiden kompositiot on tarkoin harkittuja, mutta minulla ei ole siihen aikaa, ei myöskään taitoa saati välineitä.

Mikä Teille on blogeissa tärkeintä? Kuvat, tekstit, kirjoittajan persoona, mehukkaat yksityiskohdat bloggaajan elämästä vai mikä? Tai jos itse kirjoitat blogia niin miksi bloggaat? Kerrothan, olisi tosi kiinnostava tietää!

10 kommenttia:

 1. Ärsyttävältä nipottajalta kuulostamisen uhallakin kerron, että minulle on tärkeää huolella kirjoitettu suomen kieli. Tietysti tekstin on hyvä olla myös kiinnostavaa, mutta jos se on huolimatonta tai täynnä virheitä, en pysty lukemaan. Kuvissa pääasia on, että niistä saa selvää - erityisesti liian pimeässä otetut ovat monesti vaikeita tihrustaa.

  Kirjoittajan persoonalla ja henkilökohtaisilla paljastuksilla ei ole niin väliä, kunhan blogin aihepiiri on mielenkiintoinen. Pidän kyllä siitä, jos kirjoittajan oma persoonallisuus heijastuu tekstissä, mutta luen yhtä lailla anonyymien kuin itsestään enemmän paljastavien blogeja.

  Bloggaan, koska haluan löytää ihmisiä, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia itseäni kiinnostavista asioista. Ja tietysti blogi on myös jonkinlainen itseilmaisun väline, vaikka aihepiiri onkin pinnalliseksi mielletty.

  VastaaPoista
 2. Mä en yleensä jaksa sellaisia tunnelmakuvasarjoja jostain yksityiskohdista. Plärään ne vain nopeasti läpi. Sen sijaan napakka teksti, jossa saa olla vähän huumoriakin ainakin rivien välissä, saa palaamaan blogiin. Miksi itse sitten bloggaan...no kai mä(kin) jotenkin kuvittelen olevani mielenkiintoinen - ainakin kerran viikossa.

  VastaaPoista
 3. Hmm... mulla on sama kuin AnneVeellä, muilta nyysityt pastellitunnelmakuvat skippaan ja satakuvaasamoistatrikoista-blogitkaan eivät oikein kiinnosta, vaikka kuinka kalliilla objektiivilla olisivatkin otettu. Hyvät jutut ja persoonallinen ja omannäköinen ote taas saa palaamaan uudestaankin blogiin.

  Ja niin, itsehän bloggaan, koska ajattelen olevani nokkela ja tykkään, jos muut on tästä samaa mieltä. Ja vielä enemmän tykkään, jos ne on nokkelia mun kanssa.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/7/11 19:22

  Päivän asu-kuvat! :)

  VastaaPoista
 5. Minä olen viime aikoina ehtinyt lukea vain muutamaan blogia ihan säännöllisesti, ja ne muutamat ovat joko tuttuja muutenkin tai sitten erityisen visuaalisia. Tai molempia.

  Ja itse bloggaan osin siksi, että siitä on tullut jo vakituinen tapa, osittain valokuvausharrastuksen vuoksi ja toisaalta onhan se kiva saada omasta blogistaan palautetta myös lukijoilta - kuka voisi kieltää? ;) Palaute ja kommentit pitävät blogikiinnostusta itsellä yllä kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
 6. Minulle ehdottomasti tärkein on bloggaajan persoona. Sujuvaa tekstiä myös on mukavampi tietysti lukea.

  VastaaPoista
 7. Musta on nykyään jo vähän noloa tunnustaa että harrastan valokuvausta, olen harrastanut sitä vuodesta 1999 ja blogia olen kirjoittanut vuodesta 2008. Kuuluin myös 10 vuotta kameraseuraan josta erosin tänävuonna ajanpuutteen vuoksi. Valokuviani on ollut myös Kameraseuran näyttelyissä, jos se nyt ketään kiinnostaa.

  Kuulun siis siihen joukkoon jolle estetiikka on tärkeää, mutta ei pelkästään valokuvien muodossa. Tärkeää on myös blogin kaikki muu visuaalisuus. Tämän vuoksi en myöskään koskaan käytä mitään readereita vaan menen lukemaan blogia ihan sinne itse blogiin. Inhoan blogeissa välkkyviä asioita ja sekavuutta. Olen myös sivuuttanut kiinnostavia blogeja väärän, huonosti luettavan fontin takia. Selkeä asettelu ja helppo käytettävyys vaikuttavat myös siihen viihdynkö jossain blogissa. Osa aktiivisemmin seuraamistani blogeista on hyvin pelkistettyjä, kuten sinun ja osa taas varsin krumeluurisia, sellaista silmäkarkkia, mutta ne ovat kaikki tyyliseikkoja. Ja värit! Voi jestas että joissakin blogeissa pinkki tausta sattuu silmiin. Verrattain neutraali tausta on usein kaikkein miellyttävin (neutraali ei tarkoita välttämättä väritöntä tai kuviotonta).

  Kuvissa, ei pelkästään niiden laadukkuus, vaan myös niiden sisältö vaikuttaa. En minäkään ymmärrä miksi pitää postata 10-20 lähes samanlaista kuvaa samasta kohteesta kun eivät ne sitten lopulta enää anna mitään uutta informaatiota. Itse pidän siitä että esim asusta on 1-3 yleiskuvaa ja ehkä muutama yksityiskohtakuva koska minua kiinnostavat juuri yksityiskohdat (olen sellainen pikkutarkka ihminen joka huomioi pienetkin yksityiskohdat).

  Ja vaikka olisi miten huipputekninen ja kallis järjestelmäkamera niin ei se vielä tee hyvää kuvaajaa. Kuva pitää osata sommitella ja rajata niin että se on kiinnostava ja kaunis. Samoin huonommallakin kameralla pystyy ottamaan kohtalaisen hyviä kuvia jos sommittelu ja muu on kohdallaan. Kuten esim se "kuuluisa" kuvani kuolleesta pulusta, on otettu surkealla kännykän kameralla mutta on silti sommittelultaan ja aiheeltaan suht mielenkiintoinen (omakehu ;).

  Kaikkein tärkeintä blogissa kuitenkin on sen kirjoittajan persoonallinen ote. Kokonaisuus muodostuu henkilön persoonasta, kirjoitustyylistä, kirjoitusaiheista, kuvista ja blogin koko visuaalisuudesta. Ja estetiikankaupuustani huolimatta voin helposti antaa anteeksi vajavaisuudet visuaalisuudessa jos henkilö itse on kiinnostava ja tekstit mielenkiintoisia ja mukavia lukea.

  VastaaPoista
 8. Ja niin, piti vielä sanomani että ei omassakaan blogissani kaikki kuvat ole täydellisiä laadultaan. Joskus ei vaan yksinkertaisesti ole aikaa eikä intoa alkaa värkkäämään tyylikkäitä poseerauksia jalustan tai kuvausavustajan kanssa vaan silloin tulee räpsittyä peilin kautta tai miten nyt milloinkin. Se suotakoon kaikille bloggareille anteeksi :D

  VastaaPoista
 9. Sun blogiasi luen koska kiinnostaa tietää tyyliasioista ja tietty sun elämästä :) Ja kun tunnetaan IRL ;) Ei kuvien laatu mua niinkään kiinnosta, kuvia on kiva katsella joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 10. Luen eri blogeja eri syistä. Joitakin siksi, että kuvat ovat ihania, ja joitakin siksi, että ne on hyvin kirjoitettu kiinnostavasta aiheesta. Ja kaikkea siltä väliltä :D Pääasiassa luen tyyliin keskittyviä blogeja, joten tärkeää on, että bloggaajalla on mielenkiintoinen tyyli ja kuvat sellaisia, että niistä saa selvää. Tärkeää on myös muu visuualinen ilme - en jaksa tihrustaa esim. keltaista erikoista fonttia mustalta taustalta, vaikka kirjoittan jutut muuten voisikin kiinnostaa.

  Itse bloggaan, koska sitä kautta voin jakaa ajatuksiani ja kuviani. Kuvani eivät ole huipputasoa, kuten ei tekstitkään, tärkeintä ehkä on, että tunnen että blogini on minunnäköinen. Tykkään kyllä valokuvauksesta, mutta jos haluaa kuvata vaikkapa asun, on vaikeaa saada kuvasta visuaalisesti juuri sellaista kun haluaisi, koska itse pitää olla siinä kameran edessä. Tyydyn siis vähän sinnepäin kuviin usein, jos niissä on jotain sellaista mitä haluan näyttää.

  Välillä postaan enemmän kuvapainotteisesti ja välillä kirjoitan pidemmin, ihan siltä pohjalta, mitä saan irti itsestäni.

  VastaaPoista