torstai 21. heinäkuuta 2011

Ostoksilla Montrealissa

tunnetila: ostosvinkkejä Kanadaan

Image and video hosting by TinyPic

Yritän aina ulkomailla suosia pääosin paikallisia tuotteita (esim. tällä reissulla en käynyt kertaakaan H&M:llä, Zarassa, Mangossa tai muissa liikkeissä joita on myös Suomessa), mutta jestas että se oli Kanadassa, tai ainakin Montrealissa, vaikeaa. Roots (osoitteessa 1025 St. Catherine) myy mm. kanadalaisia nahkalaukkuja ja -kenkiä sekä t-paitoja ja collegetuotteita. Tykkäsin liikkeessä monesta jutusta, mutta ne eivät kuitenkaan olleet ihan ominta tyyliäni joten tyydyin ostamaan liikkeestä ainoastaan tuliaisia muille.

Rootsissa minulle vinkattiin toisesta kanadalaisesta nahkatuotefirmasta nimeltä m0851 (osoitteessa 677 St. Catherine). Tuosta liikkeestä olisin voinut ottaa lähes minkä laukun tahansa, mutta kun en tällä hetkellä tarvitse yhtään uutta kapsäkkiä niin jätin laukkuostokset väliin. (Yhtä laukkua kävin kyllä ihailemassa kahtena päivänä mutta lopulta hinta ja järki tulivat väliin.) Jotain tuosta liikkeestä kuitenkin teki mieli saada itselle muistoksi joten ostin nahkaisen pussukan puhelimen laturille, kuulokkeille, mokkulalle yms. mukana reissussa kulkeville jutuille. Ja tietysti kaikki nuo mukana kulkevat valkoiset jutut täytyy laittaa valkoiseen pussiin..

Image and video hosting by TinyPic

Ehkä kaikkein lempparein Kanadan-tuliainen oli kuitenkin ylimmässä kuvasarjassa näkyvät Hudson's Bay Companyn käsisaippua ja samantuoksuinen (sitrus-lime-basilika) käsivoide. Hudson's Bay Company (la Baie tavaratalo, osoitteessa 585 St. Catherine) on perustettu vuonna 1670 ja sen perusti Kuningas Charles II. Brittikuninkaalliset ovat edelleen hyvin tärkeä osa Kanadan jokapäiväistä elämää ja kuinka ollakaan, samaan aikaan kun me olimme Montrealissa nuori herttuapari William ja Catherine olivat siellä valtiovierailulla. Lehdet ja tv pursusivat nuoren parin glamouria ja heidän päiväohjelmansa kerrottiin tv:ssä yllättävän tarkkaan. Valitettavasti emme kierrelleet parin kanssa samoissa paikoissa joten herttuapari jäi tällä kertaa näkemättä.

Image and video hosting by TinyPic

Viimeisin Montrealin ostos oli "pakko saada maistaa" vaahterasiirappitee. Vaahterasiirappi on varmaan kanadalaisinta mitä voi olla ja sitä olikin tarjolla joka paikassa. Pelkäsin teen olevan ällömakeaa, mutta onneksi niin ei ollutkaan.

Montreal näyttää paperilla shoppailijan taivaalta. Pääkatu St. Catherine on hurjan pitkä ja täynnä liikkeitä. Pääkadun alla avautuu maailman laajin maanalainen kaupunki, jossa on vieri vieressä toinen toistaan suurempia kauppakeskuksia. Kauppakeskusten ylimmät kerrokset ovat siis kadulla, maan pinnalla, maan alla kerroksia jatkuu lisää ja kauppakeskuksesta toiseen pääsee kulkemaan maan alla. Maan alla on kuulema noin 2000 liikettä! Maanalaista Montrealia sanotaankin maailman suurimmaksi shoppailijan mekaksi.

Liikkeiden määrä oli aivan huikea mutta minimalistinen pohjoismaalainen tyyli oli maailman kauimpana noista hörsellyksistä. Kuvitelkaa Fiorella, kertokaa se kymmenellä ja lisätkää ripaus mummomaisuutta. Siinä Montrealin vaatetarjonta. Montrealin ostokset jäivät siis osaltani hyvin minimaaliksiksi, onneksi kuitenkin jotain tarttui muistoksi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti