keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Tuskien taival

tunnetila: au au au!!!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jumpsuit XXI, läppöset Havaianas,
kangaskassi Savage Beauty/Alexander McQueen/MET


Kertokaapas te, varvastossujen/läpsyjen/flipflopien/rantasandaalien aktiivikäyttäjät, eikö teidän varvasvälinne muka huuda tuskissaan kun kävelette päiväkausia noilla pelsepuupin keksinnöillä? Kävin äsken ostoksilla (kävelin noin tunnin) läppöset jalassa ja jumankekka, varpaiden välistä lähti nahka ja nyt tulee verta ja kirvelee. Au au au!!

Jotkut viihtyvät läpsyissään koko kesän eivätkä suostu edes harkitsemaan muiden kenkien käyttöä. Miten teette sen? Eikö muka satu, hä?!

19 kommenttia:

 1. Kesän alussa sattuu pari päivää kunnes varpaanvälit tottuvat. Sen jälkeen onnistuu kymmenen tunnin kävely putkeen ilman hiertymiä. Eli laita laastarit hiertymäkohtaan ja jatka kävelyä.

  VastaaPoista
 2. K.: Kymmenen tunnin kävely?!?! Jestas! Nostan sulle hattua! :)

  Mulla on tänä kesänä jo kerran aiemmin lähtenyt vasemman jalan varvasvälistä nahka näiden hiivatin läppösten takia, nyt oli toinen kerta. Kuvittelin siis että on ne nyt jo karaistuneet. Ei sit ollu. :)

  VastaaPoista
 3. Kaikki muut sattuu paitsi Havaianasit <3 En tiedä mikä niissä on, ihanat jalkineet!

  VastaaPoista
 4. mulla on jotkut sittarista ostetut kahen euron läpyskät, eikä satu ollenkaan!! en suostu kesällä muita käyttämäänkään (paitsi sateella on pakko :/) koska nämä ovat niin nannat ;DD

  www.tahtipolya.blogspot.com

  - Heidi

  VastaaPoista
 5. Ei satu ei. Ei edes se kesän eka käyttökerta. Kävelen kesäisin koko ajan kun tarkenee läpsyillä. Pari viikkoa sitten Barcelonan lomareissulla tuli jälleen kymmeniä kilometrejä käveltyä ja tänään 8 tunnin työpäiväkin meni läpsytellessä. :D Havaianas on se merkki jonka nimeen vannon, kestävät parhaiten eivätkä mene läjään.

  Tarkemmin kun jalkaani tarkastelen, mulla on varvasvälissä sopiva kolo sille läpsyn remmille. Liekkö ollut aina vai käytöstä tullut... ;)

  VastaaPoista
 6. katalaiina: Mulla ei ole aikaisemmin ollut Havaianaksia ja kun olen kuullut niistä paljon kehuja niin tänä kesänä ostin ne. Ei auta merkin vaihto ei, sattuu edelleen niin vietävästi!

  Heidi: Eikä! Epistä!!! Mulla on ollut ainakin neljää eri merkkiä ja aina on tuskaa. Koskahan mä opin ja hylkään kokonaan nuo vihon viimeiset läpsyttimet?

  maissi: Ei voi olla totta! Mulla ei kyllä ole sellaista rakoa varpaiden välissä (tai siis on pieni muttei varmaan sitten niin isoa mitä tarvittaisiin) joten johtuisiko se sitten jalkojen rakenteesta... Mä haluan käyttää läpsyjä, ne kun olisi niiiiin käteviä!! :)

  VastaaPoista
 7. Jotkut läpsykät kyllä sattuu ihan älyttömästi! Mutta olen huomannut, että niissä läpsyissä, joissa "hihnat" menee lähemmäs kantapäätä, pysyy läpsy jotenkin napakammin jalassa, eikä hiertymää synny. Että näissäkin on kait sitten mallilla merkitystä:)

  VastaaPoista
 8. kaikki muut läpsyt tappaa varvasvälit paitsi Havaianakset :) siis minulla, sinulla vissiin ne ei toimi :D

  VastaaPoista
 9. Ei satu :) Mutta se riippuu ihan läpsyistä -sen jotenkin aistii, minkä parin kanssa elo on tuskatonta. Tsemppiä ;)

  VastaaPoista
 10. Välillä tulee kyllä jalan päälle hiertymää muttei ikinä väliin. Auttaiskohan sulla jos ois kankaiset hihnat?

  VastaaPoista
 11. Kati: Totta, voi olla että mallilla on merkitystä. Mutta miksi kaikille muille tuntuu sopivan Havaianas mutta mulle ei?! Niin väärin! :)

  Nelliina: Äh, mulla ei toimi mikään!!! Buu! :)

  Hertta: Kiitti Hertta! Mä näen jo kaukaa että jokainen varvasvälikenkä hankaa, mutta silti en lakkaa yrittämästä. Sinnikäs vai tyhmä? Kallistun jälkimmäiseen. :)

  Eveliina: Kankaiset "hihnat" auttaa. Mulla on ollu O'Neillin sporttimallistosta yhdet läpsyt joissa oli kankainen tuo remmi. Toimi paremmin (hankasi kyllä nekin ensin), mutta niiden jälkeen en ole törmännyt vastaaviin.

  VastaaPoista
 12. Havaianakset jalassa mennään täälläkin. Eilenkin oli koko päivän töissä jalassa eikä hiertymistä tietoakaan. En tiedä mistä se johtuu, mutta Havaianakset ovat ainoita varvastossuja, joita voin ilman hiertymiä käyttää. Jotain taikaa niissä on varmaan pakko olla, kun muutkin ovat samaa mieltä. Ehkä sun täytyy vaan sitkeästi treenata varpaidenväli-ihoa? Siedätyshoitoa. :)

  VastaaPoista
 13. Ei hankaa ei, lienee mulla tuolla varpaiden välissä sen verran tilaa että sujuu moitteetta kävely monenmoisilla läpyttimillä.

  Auttaisikohan tuommoinen sinua? :D
  http://www.kauneudenmaailma.fi/geeli-sandaalierottaja-kauluksilla-p-2624.html

  - Mimosa

  VastaaPoista
 14. Minäkin suosittelisin kankaisia hihnoja läpsyihin. H&M, Acceszories jne. myy bambu-pohjaisia läpysköjä joissa kankaiset hihnat ja maksaa jotain 10€. Ite en oo koskaan uskaltanut ostaa noita Havaianaksia just sen takia jos ne hiertää...

  VastaaPoista
 15. Emmi: Siedätyshoitoa on yritetty mutta veri roiskuu joka kerta. Ja silti elän vielä toivossa... ;)

  Mimosa: Onko tollasia oikeasti olemassa?? Olen aina pohdiskellut että täytyisi varmaan itse keksiä tuollainen suoja. Kiitos vinkistä, saas nähdä pääseekö kokeiluun.

  Tuulia: Ne hiertää, trust me! :) Olen miettinyt noita bambupohjaisia joskus mutta ne näyttävät sille että menevät heti rikki, ainakin jos kastuvat. Täytyy silti ehkä kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 16. Riippuu varmaan vähän siitä miten lähekkäin varpaat ovat toisiaan. Mulla ei ole Havaianaksia mutta on yhdet nahkaiset varvikkaat. Ne ei kyllä hierrä mutta en kävelisi niillä siltikään kymmentä tuntia. Mulla ongelma on vähän toisenlainen, jalkapohja vaatii vähän enemmän tukea ja muotoa kuin pelkkä ohut nahka/vaahtokumi tai muoviläpykkä. Mulla alkaa sattua jalan holvikaariin ja kantapäihin jos kävelen täysin littanoilla läpsyttimillä pitkään. Pidempään kävelyyn tarvitsen kengät joissa on 2-3 cm korkoa jotta jalka on oikeassa asennossa.
  Olen kuullut myös lääkäreiltä mielipiteitä siitä että varvastossut on ihan yhtä epäterveelliset jalalle kuin huikeat korkkarit. Niissä kuulemma tulee helposti nilkkavammoja kun jalkaa ei tue mikään ja kenkä pääsee liikkumaan jalassa joka suuntaan.

  VastaaPoista
 17. Rhia: Oma jalkani vaatii myös hieman tukea ollakseen parhaassa asennossa, mutta pieni varvastossujen käyttö silloin tällöin tekisi jaloilleni varmasti hyvää. Välillä kun pitäisi olla ihan paljain jaloin, se tekee jaloille hyvää, mutta olen niin kipuherkkä etten kovin usein pysty kävelemään paljan varpain kun kaikki kivet sattuu.

  VastaaPoista
 18. Joo, sama mulla. Vaikea kävellä paljain jaloin kun kaikki hiekanmurusetkin sattuu. Mutta olen kuullut että mitä enemmän sitä tekee, sitä paremmin jalkapohjat tottuvat. Kaupungissa vaan ei viitsi kun on se lasinsirujen riski. Tosin joskus on ollut pakko kun on tullut valittua huonot kengät jotka sattuu jalkoihin niin paljon että lasinsirujen riski on siinä kohtaa tuntunut kärpäsenkakalta Saharassa :D

  VastaaPoista
 19. Heh, tuttu ongelma ollut täälläkn. Aluksi läpsyt hiersivät varvasväliä ja yhä vieläkin minua inhottaa ajatus kaikista muista vapaitten väleihin tungettavista artikkeleista (varvassukat, varpaankynsien lakkausta varten olevat helvetinharottimet jne), mutta; minäpäs olen oppinut kulkemaan läpsyköissä!
  Mielestäni läpsyissä kävely vaatii nimenomaan oman tekniikan! On kuljettava koko ajan varpaat hiukan harallaan ja kävelytyylin on oltava hyvin rento, ei siis mitenkään kovin reipasta ja skarppia menoa ;)
  Nyt olen kulkenut käytännössä koko kesän läpsyissä. Siitä vain harjoittelemaan kun varpaat parantuvat!

  VastaaPoista