torstai 28. heinäkuuta 2011

Matkalla: Rhode Island

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Boston-päivän jälkeen päätimme, nelivuotiaan toiveesta, viettää seuraavan päivän Providencessa, Rhode Island Zoossa (Roger Williams Park). Eläintarha ei juuri poikennut aiemmin näkemistäni eläintarhoista mutta innokkaan lapsen seurassa eläinten katselu on aina hauskaa. Lämpötilan ollessa 94 Fahrenheitia (eli noin 34 Celsiusta) rohkenin eläintarhassa ulkoiluttaa reissun ensimmäistä vaateostostani, lyhytlahkeista playsuitea.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

playsuit Forever 21, sandaalit Naturalizer

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jos eläintarha ei satu kiinnostamaan mutta liikut kuitenkin Rhode Islandin suunnalla suosittelen päivän viettoa Newportissa. Jos et ole aiemmin tiennyt mitä on ökyasuminen tai millainen on överisisustus, suosittelen visiittejä Newportin mansioneihin. Huh huh! Nuo valtavat kartanot ovat (tai ovat olleet) suurin osa yhden perheen kesäasuntoja (mm. Vanderbiltin Linkkisuku omistaa tuolla kartanoita, tai siis cottageja (=mökkejä) kuten he tapaavat sanoa). Tällä kertaa emme käyneet Newportissa mutta olemme viettäneet aikaisemmin päivän luksuslukaaleihin tutustuen. Hoh hoijaa... Onko sisustus silloin mennyt vähän överiksi kun koko (kaksitoistametriä korkea) sisääntulohalli kiiltää ja luonnollisesti kaikki mikä kiiltää on kultaa?? Siellä oli minimalistille päiviteltävää.

Myös Providence on kiva kaupunki Rhode Islandilla ja sinne pääsee näppärästi junalla New Yorkista kolmessa tunnissa. Providence on tunnettu maailmanlaajuisesti laadukkaista opinahjoistaan, eli Brownista ja RISDistä (Rhode Island School of Design) ja visiitti myös Providencessa kannattaa jos liikut tuolla suunnalla.

Tässäpä tuli muutama vinkki Itärannikon reissaajille. Jos suunnittelette esim. ensi kesälle New Yorkin matkaa niin suosittelen ottamaan viikon lisää lomaa ja suuntaamaan myös muualle kuin NYC:hen vaikka se ehkä maailman paras paikka onkin. Matkailu kuitenkin avartaa ja pienikin reissaaminen ympäriinsä antaa Yhdysvalloista laajemman kuvan mitä pelkkä New York voi antaa.

Kiinnostaako ketään Itärannikon tournee vai tuleeko teille Amerikan kiertelystä mieleen ainoastaan perinteinen Nevadan aavikot ja Las Vegas?

5 kommenttia:

 1. Mua kiinnostaisi hirveästi Jenkeissä semmonen coast to coast -matka, ihan autolla vaikkapa. Ehkä joku päivä!

  VastaaPoista
 2. Haaveissa on ollut 80-luvulta saakka (siis kun opin kuuntelemaan jazzia vuonna -82) auton vuokraus NYC:stä ja ajo rannikkoa pitkin New Orleansiin. Jokohan sinne vois kohta lähtee, jos vaikka oisivat saaneet paikat kuntoon...

  VastaaPoista
 3. Sara: Sellainen olisi kyllä kiva, mutta ehkä myös aika rasittava. :) Olin jo tuosta istumisesta mitä lentojen lisäksi tuli istuttua mm. junissa ja busseissa aika poikki ja puuduksissa. Paikat alkaa jumiutua jo tässä iässä.. ;)

  Eveliina: Tuokin reissu kuulostaa toteuttamisen arvoiselta. Vaikkakin sisältää jo edellä mainitun puutumisefektin. :)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Tiedätkö, pääseekö New Yorkista Rhode Islandiin muulla kulkupelillä kuin junalla? :) Olen ensi kesänä menossa Nykkiin ja tahtoisin tehdä päiväreissun Rhode Islandin puolelle.

  VastaaPoista
 5. Aintsu: Anteeksi että vastaamiseni kesti, toivottavasti löydät tämän vielä!

  Eli New Yorkista pääsee Rhode Islandille bussilla ja junalla. Bussi kestää ikuisuuden (monta tuntia pidempään kuin juna) mutta on junaa edullisempi. Jos aiot tehdä vain päivän reissun niin suosittelen ehdottomasti junaa. Bussilla menee matkoissa koko päivä!

  VastaaPoista