perjantai 1. heinäkuuta 2011

Terveellisempi rusketus

tunnetila: testausta

Image and video hosting by TinyPic

Olen iholtani hyvin vaalea enkä rusketu kovin helposti. Yritän kyllä silloin tällöin maata auringossa mutta ilman aurinkorasvaa palan heti ja aurinkorasvan kera minuun ei tartu aurinkoa hitustakaan. (Älkääkä sanoko että "kyllä tarttuu, hitaammin vain", ei muuten tartu, testattu on sataan kertaan!)

Silloin tällöin olen käyttänyt itseruskettavia voiteita mutta en oikein pidä niistä. Lähes kaikki itseruskettavat haisevat pahalle, jättävät hankalat paikat esim. nilkkaluun ympäryksen laikukkaaksi tai sitten en malta kuivattaa niitä tarpeeksi ja aamulla kun nousen sängystä valkoiseen lakanaan jää ihmisen muotoinen ruskea kuvio. Yäk.

Tänä keväänä kun helteet yllättivät ja teki mieli kaivaa hameet esille tartuin taas purkkiin. Tällä kertaa testiin pääsi SIMiltä saamani Solstice Self Tanning Spray. Sprayn kerrotaan olevan tuoksuton ja väriaineeton, sekä sen luvataan kuivuvan nopeasti. Täydellistä omiin tarpeisiini!

Käytin sprayta kolmena päivänä putkeen ja kokeilun jälkeen olin positiivisesti yllättynyt. Tuote todellakin kuivui niin nopeasti että valkoiset lakanat pysyivät puhtaana vaikka käytin tuotetta iltaisin suihkun jälkeen. Ensimmäisen päivän jälkeen ajattelin tuotteen todella olevan tuoksuton, mutta parin päivän päästä ihoni tuoksui itseruskettavalle. Mistähän se tuoksu oikein tulee kun kaikki ruskettavat tuotteet tuoksuvat samalle, myös tämä hajustamaton?

Ihoni sävy oli kolmen käyttöpäivän jälkeen niin kaunis ja luonnollinen että yksi työkavereistani halusi heti tietää mitä tuotetta käytän ja osti siltä seisomalta tuotteen nettikaupasta. Tuotetta on helppo levittää iholle tasaisesti sillä tuote tulee suuttimesta kevyenä sumuna. Kahden ensimmäisen käyttöpäivän jälkeen "hankalissakaan paikoissa" ei näkynyt rajan rajaa, mutta kolmantena päivänä olin olevinani jo niin rutinoitunut käyttäjä että levittelin suihketta vähän sinne päin ja sieltähän niitä rumia läiskiä alkoi syntyä. Oma vika, mitäs suihkin.

Jos olette etsimässä uutta, pikku hiljaa sävyttävää itseruskettavaa tuotetta voin suositella Solsticea. Tällä saa luonnollisen lopputuloksen, varsinkin jos muistaa ensin kuoria ihon. Tuotetta voi käyttää halutessaan myös kasvoille. Täällä myös toinen, pari vuotta sitten testattu ja hyväksi havaittu vinkki kasvojen "feikkirusketukseen".

Käytättekö te itseruskettavia voiteita ja onnistutteko niiden levittämisessä? Jos tiedätte super hyvän kikan jolla onnistuu aina pistäkäähän jakoon, jooko?


7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä tämä tuote! Mä olen myös melkoinen kalkkilaivan kapteeni kesät talvet, joten jos haluan vähänkään enemmän väriä pintaan, on itseruskettavat ainoa vaihtoehto. Solkussa en nimittäin osaa käydä.

  Käytän yleensä voidemaista itseruskettavaa. Yksi kikka, millä kyynärpäät ja polvet saa siistin näköisiksi on laittaa itseruskettavaa vanulappuun ja sillä hieroa varovasti. Myös itseruskettavissa on eroja: mä olen kokenut Clarinsin ja Biothermin hyviksi.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kouluttaa mies suihkuttelemaan rusketussuihkeet! Saa tasaisen lopputuloksen takapuolellekin ja kyllä ne siitä tykkää (ihan ilmeisistä syistä);)

  VastaaPoista
 3. Mulla tuo vielä odottaa testausta, mutta odotukset ovat korkealla!:)

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuulun sarjaan to-del-la vaaleat. En rusketu, eikä ihoni oikein edes pidä auringosta. Joskus olen yrittänyt käyttää asteittain ruskettavia tuotteita, mutta en ole löytänyt toimivaa ja helppoa tuotetta. Olen siis päättänyt elää valkoisten säärien kera!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/7/11 14:42

  Tuo epämiellyttävä tuoksu tulee itseruskettavien vaikuttavasta aineesta DHA:sta, eikä sitä siten oikein pääse karkuun. Hajustamattomat vasta tuoksahtavatkin, sillä niissä ei ole käytetty hajusteita peittämässä DHA:n hajua. :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi tuossa sopivasti kertoikin hajun lähteen. Vieläpä tarkemmin kuin mitä minä olisin osannut sen kertoa. No mutta, itse en voi sietää tuota hajua ja osittain siksi tyydyn elämään kalpean-valkoisen ihoni kanssa. Toinen syy on että en ikinä saa itseruskettavalla tehtyä tasaista ja siistiä hentoista rusketusta vaan aina lopputulos on enemmän tai vähemmän läikikäs ja epänormaalin tumma tai väärän sävyinen. En halua oranssia rusketusta ja sen pitäisi olla niin kevyt että vie valkoisuuden mutta ei näytä feikiltä. Ainoat kohdat jotka ihossani ruskettuvat edes vähän ovat käsivarret ja kasvot, kaula ei niinkään, se lähinnä vain punoittaa koko kesän. Muualta lähinnä vain palan jos olen auringossa 10 minuuttia pidempään. Ja terveellisemmäksi olen todennut pysyä pois auringosta kokonaan.

  VastaaPoista
 7. Previously I didn't use this. Is this is a quality product?

  VastaaPoista