torstai 29. syyskuuta 2011

Asun syksypäivitys


tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic
ulkona
takki Benetton, huivi Gina Tricot,
kumisaappaat Ilse Jacobsen


Image and video hosting by TinyPic
sisällä
sifonkipusero Zara, alustoppi ja neuletakki Cubus,
shortsit H&M, kengät Vagabond


Kesäinen sifonkipusero ja shortsit ovat jääneet tänä syksynä käyttövaatteiden joukkoon vaikka helle on enää vain kaunis muisto. Lämmittävä toppi alle aluspaidaksi, neuletakki harteille ja sukkikset jalkaan. Noin helpoilla kikoilla kesävaatteiden käyttöaika pitenee pitkälle syksyyn.

Ajattelin ennen että on ihan sama millaiset sukkahousut ostaa. Kestävät minkä kestävät, ostetaan sitten uudet kun sukkiksiin tulee reikä tai liikaa nyppyjä. Viime keväänä luin kuitenkin jostain blogista sukkahousuvertailun (harmikseni en yhtään muista kuka niitä testaili) ja siitä innostuneena päätin itsekin satsata ensimmäisen kerran vähän arvokkaampiin sukkahousuihin. Ostin siis viime keväänä Wolfordin 50 denierin sukkahousut ja auts, paluuta ei enää ole.

Käytin yksiä ainoita sukkahousuja koko viime kevään ja tänä syksynä sama on jatkunut. Sukkahousuille ei ole tapahtunut aktiivikäytössä yhtään mitään. Ne ovat erittäin miellyttävät päällä, ne pysyvät napakkana käytöstä ja pesuista huolimatta, eikä niihin ole ilmestynyt yhtään nyppyä eikä muitakaan käytön merkkejä.

Ennakoin tulevaa talvea ja ostin jo kuukausi sitten jemmaan Wolfordin paksummat, merinovillaiset sukkahousut. En ole vielä kokeillut noita, toivottavasti ne eivät pistele ikävästi kuten villa usein tekee. Pakko on kuitenkin jo yhden Wolford-sukkahousuparin jälkeen todeta, että ei se ole sittenkään ihan sama millaiset sukkahousut ostaa.

Oletteko te jo haksahtaneet kalliimpiin sukkahousuihin vai oletteko löytäneet kestäviä sukkiksia myös edullisemmilta merkeiltä?

12 kommenttia:

 1. Wolfordit on aivan ylivoimaiset juuri paksuina. Olen pitänyt muutamia useamman vuoden jo... ja aina vain kestää. Sukkahousuissa jos missä laatuun panostaminen kannattaa, koska halvatkin maksavat, ja ero päivän tai vuoden käytöllä on huima!

  VastaaPoista
 2. Jaa, pitää kokeilla tuota laatumerkkiä...

  Yleensä käytän kaupan merkkejä taikka Norlynia. Ja ohuisiin tulee aina silmäpako >:-( Juhliinkin pitää ostaa varasukkikset laukkuun...

  Toivottavasti teatteriin mekkoni kanssa ostamat edulliset 50 den sukkikset kestävät...

  VastaaPoista
 3. ai saakeli, kirvelee vieläkin kun ostin 30 euron Wolfordin sukkahousut, ihan vaan repäistäkseni niihin ekalla käyttökerralla jäätävän reiän teräväreunaisella sormuksella xD

  Kalliit sukkahousut - vain leideille jotka eivät hosu ja takerru joka paikkaan.

  VastaaPoista
 4. Mulla on kanssa hyviä kokemuksia Wolfordin sukkahousuista, paitsi juurikin merkin merinovillaisista sukkahousuista. Ne eivät kyllä pistelleet lainkaan, mutta nukkaantuivat todella nopeasti. Hintaansa nähden olin todella pettynyt. Toivottavasti minulla oli vain joku maanantaikappale ja omasi kestävät paremmin!

  VastaaPoista
 5. Hei kiitos sukkahousuvinkistä! Mä totesin tänään nostessani pyykkiä koneesta kuivumaan, että mun DIM merkkiset sukkikset, vaikka ohuet ovatkin, eivät olleet kärsineet juuri lain! Yleensä ohuet sukkikset menee heti ekalla käyttökerralla rikki tms., mutta nuo näyttivät tuottaneen positiivisen yllätyksen :)

  Mutta paksuissa sukkahousuissa luotan Bleueforetiin, villasilkkisukkahousut vyötäröresorilla, joka ei aiheuta jenkkakahvoja=parhautta! Tosin, ostin niitä kyllä viime talvena muistaakseni kolme paria, joista yhdet ovat täysin ehjät. Käytin toki niitä oikeasti lähes joka päivä! Rikkinäiset saksin leggingseiksi. Kerrohan jookos, kuinka ne Wolfordin villasukkikset kestävät sulla käytössä, oon miettinyt jos raaskisi sijoittaa niihinkin :)

  VastaaPoista
 6. Miia: Samaa mieltä, mielummin ostaa yhdet hyvät ja näyttää aina siistiltä kuin useat halvemmat.

  HeidiV: Suosittelen ehdottomasti testaamaan edes yhdet Wolfordit. Jos ero ei ole tarpeeksi selvä niin olet ainakin kokeillut.

  Nelliina: Auts! Kylläpä tympisi muakin.

  aalto: Voi ei... Toivottavasti merinovillaisten sukkisten koostumusta on paranneltu. Oli meinaan sen verran arvokkaat ettei parane nyppyyntyä heti. Kiitos kun kerroit!

  Salka: Kerron käyttökokemuksia merinovillaisista kun pakkaset saapuu. Toivottavasti mulle ei käy yhtä huonosti kuin aalto tuossa yllä kertoi.

  VastaaPoista
 7. Wolfordit ja Falket ovat aivan parhaita, ja pitkäsäärisille tiedoksi, että Falkeissa on vielä ihanan pitkä jalkaosuus. Vaikken olekaan pitkä (157 cm), niin valitsen Wolfordeista yleensä m-koon, sillä inhoan roikkuvaa haaraa sukkahousuissa. Falkeissa s-koko riittää minullekin. Juhlakäyttöön valitsen yleensä DIMin stay-upit, kahdella parilla selvisin kesällä kolmet häät. Ja pesen sukat ja sukkahousut aina koneessa pesupussissa ja yleensä vielä 60-asteisessa pesussa, ja nämä merkit kestävät pesusta toiseen hyvinä.

  VastaaPoista
 8. Sannin: Mä en ole oppinut ikinä stay upien käyttöä. Ostin joskus yhdet ja lyhytjalkaisena ne ylettivät nivusiin ja tuntuivat pahalta. Olen sen jälkeen ajatellut, että ne sopivat vain pitkille. Jos sinä olet 157cm niin pitäisi sitten minullekin löytyä sopivat stay upit. Ellei sinulla sitten ole pituuteesi nähden pitkät sääret ja minulla töpöt. :(

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan ostanut noita kalliita sukkiksia ihan pihiyttäni kun olen ajatellut juuri niin että rikki ne menee kuitenkin. NImimerkillä, leikkasin juuri viimeviikolla reiän sukkahousuihini töissä.
  Mulla on niin kova kynsiaines ja niin karheat kantapäät (rasvauksesta huolimatta :/ )että ne kuluttaa kaikki mun sukkahousut ennemmin tai myöhemmin, yleensä ennemmin. Paksummatkaan sukkikset eivät tahdo kestää paria viikkoa pidempään aktiivikäytössä. Ja lisäksi mulla on aina se ikuinen pituusongelma kun sukkisten pituudet eivät tahdo riittää. Mutta kiitos Sannille tiedosta, kokeilen Falken sukkiksia josko niissä olisi riittävästi pituutta minullekin :D Olen nimittäin harkinnut Falken merinovillaisia talven varalle muutenkin. Niitä on kehuttu monelta taholta.

  VastaaPoista
 10. Ylempään kommenttiini selvennyksenä vielä, ettei minulla mitään kilometrisääriä ole, farkuissa lahkeen pituus on yleensä 32", ja tämä on yleensä riittävä pituus korkeimpienkin kenkien kanssa. Kokeile DIMin stay-upeja, vannon näiden nimiin varsinkin ohuissa sukissa.

  VastaaPoista
 11. Rhia: Jos vaarana on neljänkympin sukkisten sohaisu vahingossa työn tiimellyksessä saksilla (kuten sinulla ateljeessasi) niin jättäisin minäkin kalliit sukkahousut ostamatta. Tuo kuulostaa vain järkevältä. Mutta testaapa toki noita Falkeja juhlakäytössä.

  Sannin: Kiitos tiedosta. Taidanpa hankkia itselleni seuraaviin juhliin Dimin stay upit. (Vaikka olen varma ettei ne pysy mulla yhtään ylhäällä kun ei ole sukkanauhoja.. :) )

  VastaaPoista
 12. Lukeekohan tätä blogia enää kukaan. Aihe tuntui sopivalta niin tässä muutamia kommentteja. Joka tapauksessa tulin hankkineeksi minäkin muutama kuukausi sitten ensimmäiset Wolford sukkahousut. Nyttemmin vielä muutamat lisää. Aiemmin tuli käytettyä niiden tavanomaisten norlynien (tietysti) lisäksi myös joskus Amarin ja Voguen sukkahousuja. Muutamia päiviä 40 denierin Wolfordeja pidettyäni jäivätkin sitten pidemmäksi ajaksi käyttöön yhdet ja samat sukkahousut. Sen lisäksi mitä blogin aloittaja Nina on edellä kertonut, niin oikeastaan jäivät käyttöön (vastikään niistä ilmojen lämmettyä luovuin) koska pysyvät tavanomaista paremmin ylhäällä. Ja sääriosa on tarpeeksi pitkä eikä haara roiku polvissa. Arkikäyttöön soveltuu tosin paremmin joku muu Wolford sukkahousu. Joku vähemmän kiiltävä. Talveksi varmaan tulee hankittua paksummat Wolfordit, kun tulee välillä käytettyä villakangashametta ja puuvillasukkahousuja.

  Dimin ja Falken joitakin sukkahousumalleja on myös tullut käytettyä. Ainakaan Falken 40 denierin sukkahousut eivät ole ahkerassakaan käytössä rikki menneet, vähän vaan nukkaantuneet. Sukkahousumerkkejä on maailmalla riittämiin. Saatavuus Suomessa ei aina kovin hyvä. Tuohon Ninan alkuperäiseen kysymykseen voisin ehdottaa, että jos haussa on ihan arkikäyttöön tarkoitetut kestävät sukkahousut, kannattaa ihan kokeilumielessä hankkia edes yhdet balettisukkahousut. Ja talven tullen voi kokeilla myös taitoluistelijoiden käyttämiä sukkahousumalleja. Värivalikoima tosin on melko suppea molemmissa, vaaleanruskean eri sävyjä löytyy kyllä. Molemmat on tullut kokeiltua nettivinkin perusteella. Vinkin
  kirjoittaja suositteli testaamaan juuri kestävyyden vuoksi.

  Mutta seuraavan kerran sukkahousuostoksilla varmaankin mukaan lähtee joku Wolfordin muotoileva sukkahousumalli ja ehkä myös tukisukkahousut. Ja löytyisiköhän Wolfordilta myös lopulta ne ohuenohuet mutta kestävät, vaikkapa vain 10 denierin sukkahousut. Taisi käydä minullekin kuten Ninalle, että paluuta ei enää ole.

  VastaaPoista